ÜLKÜLER MİLLİ OLMALIDIR
Aklı başında her ferdin bildiği gibi ülküsüz toplumlar (millet halinde de olsalar) eninde sonunda yok olmaya mahkumdurlar.
Türkler,bizim bildiğimiz,tarih sahnesinde göründüklerinden buyana daima ülkü sahibi olmuşlardır. Ve bu ülkü sahipliğini yitirdikleri an,önce çöküş,sonra da silinme dönemine girmişlerdir. Bunların en sonuncusu Osmanlı İmparatorluğudur.
Bu gün,bu gerçeği bilen milletlerin hemen hepsinde bir milli ülkü vardır.Rusya Akdeniz’e inmeyi,Yunan Ege sahillerini zaptetmeyi, Kürtler Anadolu topraklarında bağımsız bir kürt devleti kurmayı,Acemler dünya devleti kurmayı,Amerika Irak’ı parçalara bölerek İsrail’in kolayca yutabileceği bir hale getirmeyi ülküleri haline getirmişlerdir. ( Tabii Amerika’nın daha başka ülküleri de vardır,o başka )
Ya Türkiye ?...Türkiye’nin Avrupa Birliği’ne girmekten başka bir ülküsü yoktur !.. Aslında bu isteğe ülkü denemez.Çünkü ülküler millidir,Avrupa Birliği’ne girmek isteği ise,milli çıkarlarımıza,milli düşünceye taban tabana zıddır ve hatta, büyük bir tehlikedir…
İşin acı tarafı, milli çıkarlarımızla çelişen bu düşüncelere taraftar olan okumuş tabaka da çoğunluktadır…Karşı çıkanların ise başında Türkçüler geliyor.Ne yazık ki,biz Türçüler de aslında azınlıktayız. Bizi ne dinleyen,ne de anlayan var…En yakın tehlikelerden olan Avrupa Birliği’ne girilirse, Güneyanadolu’da bir kürt devleti kurulursa bizler ne yapacağız ?..O günler için bir plânımız var mı ?..
Karamsar olmaya gerek yok demeyelim. Bakın 1979 yılında yazdığım ve o günleri anlatan bir şiirimi aşağıya alıyorum. Aradan 28 yıl geçmiş olmasına rağmen aynen bu günleri anlatmıyor mu ?..
SANMA ÖYLE ÇOK UZAK
Ah nedir bu ayrılık,bu bölünme,bu nifak ?
Komünisti, Kürtçüsü bak yapıyor ittifak…
Düşmanlar kapımızı çalıyor : tak,tak,tak…
İnan tehlike yakın,sanma öyle çok uzak.
*
Aydınların ihanet çemberi daralıyor,
Cahil değil,okumuş Türklüğü yaralıyor.
Siyasetçi açıkça kapıyı aralıyor,
*
Yeter artık milletim,hemen uyan uykudan !
Beni dış düşman değil iç düşmandır korkutan,
Düşmanın her çeşid i sinmelidir korkudan
*
Hayrani der : gördükçe eriyor,yanıyorum,
Millet düşmanlarını biliyor,tanıyorum .
Türklük ruhu şahlanır bir gün inanıyorum ;
Fakat tehlike yakın,sanma öyle çok uzak !..