Gönderen Konu: Türkçe  (Okunma sayısı 3648 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı KayraKagan

  • Türkçü-Turancı
  • **
  • İleti: 29
Türkçe
« : 07 Mart 2006 »
Biz Türküz.Dilimiz Türkçedir. Türkçe dünyanın en zengin dillerinden biridir.Ve aynı zaman da bütün diller arasında en köklü olanıdır. Yurdumuzun Türk yurdu oldugunu gösteren 2 işaretden biri dir. M.Kemal Atatürk '' Dilimizi korumayı Vatanı korumakla bir tutmuştur.

Ama Ne yazik ki kendi dilimiz kendi topraklarımızda horlanan küçük görülen duruma düşürülmüştür.Bu nun acı örneklerini baktıgımız her yerde görebiliriz. Magaza sahipleri, reklam firmaları Türkçe yerine daha cok ilgi çekiyor diye İngilizce başta olmak üzere yapancı diller kullanmaktadır. Bu Millete ve özüne yapılmış bir hatadır. Güzel Türkçemizi kullananım.Dilimize sahip çıkamazsak ilerde daha büyük sıkıntılar la karşılaşacagız. Türkçe düşünen okuyan ve konuşan bir Vatan.
Canımızdır, kanımızdır her şeyimiz bu vatan
Bastığın yerleri tanı altında Türk'tür yatan
VUR BOZKURDUM...

Çevrimdışı ferdikaraaslan

  • Yasakli
  • Türkçü-Turancı
  • **
  • İleti: 26
OLMAZ mı IRKDAŞIM
« Yanıtla #1 : 07 Mart 2006 »
Türkçe dünyadaki en eski dildir. İngilizce'nin tarihi 1500 yıllarına kadar gider. Karma dildir. Katılışım ile dil olmuştur.
Fransızca 1600 lere tarihlenir. 20 adet öz fransızca kelime vardır. onlarda dağlarda taşlarda bayırda düzde bitki böcek ismidir.
Türkçe'nin Kazım Mirşan ırkdaşımın tespitlerine göre 20.000 (Yirmi Bin) yıllık tarihi vardır. Anglo Saksonların kıçlarında donsuz avrupa karasına çıktıkları tarihlerde Göktürkler yazıt dikiyorlardı.

Bunun gerçek olduğu belli iken biz neden böyleyiz. Tengriye bir hata mı yaptık da bu hale düştük..
TENGRİ TÜRK'Ü KORUYACAKTIR..
BUGÜN DEĞİLSE YARIN...
BELKİ YARINDAN DA YAKIN