Gönderen Konu: Operasyonun olduğu yere çadır kuracak İTLER!!!  (Okunma sayısı 3809 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı DEDEM KORKUT_ASYA

  • Türkçü-Turancı
  • ****
  • İleti: 145
Operasyonun olduğu yere çadır kuracak İTLER!!!
DTP'liler 4 Şubat'ta dağa çıkıyor.

21.01.2008
PKK kamplarına yapılan askeri operasyonların sona erdirilmesi için protesto hazırlığına giren DTP'liler, operasyonların yerlere çadır kurmanın çalışmalarına başladı.

Demokratik Toplum Partisi'nin (DTP) yapılan operasyonları protesto etmek amaçlı hazırlandığı sınır bölgesinde çadır kurma planının çalışmalarına başlandı.

DTP Van Milletvekili Özdal Üçer, barış için yasak olan bölgelerden bir yere çadır kuracaklarını söyledi. Barış için dağlara yürüyeceklerini belirten Üçer, gerçek bir hamle olabilmesi için operasyonların en çok yapıldığı bir yerde çadırları kuracaklarını kaydetti.

Van Milletvekili Özdal Üçer, sınır bölgesinde kuracakları çadırlar için programın 4 Şubat günü başlatılacağını belirtti.

Üçer, dökülen kanların, yitirilen yaşamlar ve tahrip edilen doğanın kendilerinin olduğunu ifade ederek, Doğu Anadolu illeri adına programın Van'dan start aldığını söyledi.

Özdal Üçer, "Bugün Van'dan bir demokrasi eyleminin, bir barış eyleminin startını veriyoruz. Türkiye'de gerçek bir demokrasi sorunu olan ve 10 yıllardır çözümsüz bırakılan ve kendi çözümsüzlüğü içerisinde tam bir sorun yumağına dönüştürülen Kürt sorununda demokratik barışçıl adımlar atmak yerine tamamen imha ve inkar konseptine uyum sağlayarak, anti demokratik oluşumları sürdürerek ve bütün bunlar yetmezmiş gibi savaş tezkeresini Meclis'ten çıkarak bir savaş süreci başlatılmıştır. ABD ve Genelkurmay işbirliğine soyunup ve bunlar üzerinde derin gizli ittifaklaşmalar yaşayıp Kürt halkını ve Türkiye'deki demokrasi geleceğini olumsuz yönde etkileyecek bir oluşum süreci başlatılmıştır." dedi.

"YİTİP GİDEN HER CAN BİZİM CANIMIZDIR"

Şiddetin devam ettiğini ifade eden Üçer, "Savaş devam etmekte, canlar yitip gitmekte, kan akmakta, anaların ve toplumun bütün bireylerinin yüreği sızlamakta ve gözyaşı hala akmakta. Biz bu topraklarda yitip giden her can bizim canımızdır diyoruz." şeklinde konuştu.

Üçer, "Toprağa düşen her damla kan bizim kanımızdır. Tahrip edilen doğa bizim yaşam alanımızdır. Biz bu şiarla Van'dan bir start veriyoruz. Bizler bugün buradan Doğu Anadolu Bölgesi'ndeki tüm iller adına bu startı veriyoruz. Bu savaşın sona erdirilmesini, bu topraklarda barışın hüküm sürmesini isteyen çok güçlü bir kitle ile biz savaşın sona erdirilmesi adına dağlara doğru yürüyeceğiz. Barış için gerekirse canımızı kalkan edeceğiz. Yeter artık diyoruz. Analar ağlamasın, kan akmasın diyoruz bu ülkede." diye konuştu.

Cihan
 

ilteris9

  • Ziyaretçi
Keşke birkaç tank üzerlerinden geçse...

Çevrimdışı ULUTÜRK

  • Türkçü-Turancı
  • ***
  • İleti: 87
Bozuk plak gbi takılmışlar hep aynı şeyleri söylüyorlar şahısları farklı söylem aynı sorunla yatıp çözümle kalkıyorlar barış demokrasi insalcıl çözüm vs. dillerine pelesenk olmuş ama daha neden söz ettiklerini bilmiyorlar hem daha ne dinliyoruz allahaşkına ya adamlar kravatlı pkk lı işte bilmeyen varmı bırakın gitsinler başlarına gelecek her şeyin sorumluluğu onlara ait olacak malum operasyon bölgesi hepimizi sevindirecek gelişmeler ceryan edebilir hedefini şaşıran bombalar serseri kuşunlar falan ama bir şey olmaz zaten asker oraları yasak bölge ilan etti girmelerine izin verilmez keşke az önce yazdıklarım bir gerçekleşse keşke...

Çevrimdışı DEDEM KORKUT_ASYA

  • Türkçü-Turancı
  • ****
  • İleti: 145
Kırk yaşında biağabeyim sadece sırt çantasını alarak dağlara çıkmayı düşünüyor, bu yaratıklar bizim topraklarımızda ahkam kesiyorda biz neden böyle biçaba içinde olmuyoruz?

Çevrimdışı motun yabgu

  • Türkçü-Turancı
  • *****
  • İleti: 1566
DTP çadırlarına izin yok


Şenol ÇAKIR/ŞIRNAK, (DHA)


TÜRK Silahlı Kuvvetleri'nin terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonlarının durdurulması için Şırnak ve çevresinde çadır kurup 24 saat eylem yapmak isteyen DTP'liler, operasyon bölgelerine `can güvenliği' gerekçesiyle sokulmayacak.

Mehmetçik, PKK'ya yönelik Şırnak dağlarındaki kıskaç operasyonuna hız verdi. Kıskaca alınan bir grup teröristin bulunduğu bölgeden silah sesleri duyuldu. Helikopterler tarafından teröristlerin saklanma ihtimali olan mağaralar ise ateş altına alındı.

Kıskaçtaki daralmanın sürdüğü Cudi, Küpeli, Kato Dağları ve Bestler Dereler Mevkii'ndeki ateş hattına helikopterler tarafından sürekli mühimmat taşınıyor. Yol güvenliğinin de üst seviyeye çıktığı bölgeye komando sevkiyatı da yapılıyor.

Operasyonların kesintisiz devam ettiği bölgelerde Demokratik Toplum Partisi (DTP) yöneticilerinin eylem yapmak istemesinin doğuracağı sakıncalar da inceleniyor. Askeri yetkililer, DTP'lilerin operasyonların durdurulmasına yönelik, Küpeli ve Cudi Dağları'nda kuracakları çadırlarda 24 saat nöbet tutma eylemi yapmasının imkansız olduğu görüşünü savunuyor.

Bu nedenle DTP'li yöneticilerinin, eylem kararı aldıkları operasyon bölgelerine can güvenliğini garanti etme imkanı bulunmadığı gerekçesiyle sokulmayacağı belitliyor. Şubat ayı içinde gerçekleştirilmek istenen bu eylem nedeniyle Şırnak- Cizre karayolunda yoğun güvenlik önlemlerinin alınacağı kaydediliyor.

Bu habere göre,sömürge vekiller eylem yapamayacaklar,yinede son ana kadar belli olmaz,nede olsa arkalarinda,terör destekcisi bir iktidarin oldugunu unutmamaliyiz
ÜZE TENGRI TEMÜR CIDA OKLAR BIRLE BIR BULUT

  BASBUGUMUZ TANRIKUTTUR TANRIKUTTUR

                       TANRIKUT.

Çevrimdışı YANLIZ KURT(2)

  • Türkçü-Turancı
  • ***
  • İleti: 81
Allah vere de bombanın biri yanlışlıkla tepelerine düşe..
Toros dağlarının tepelerinde tek bir Türkmen evinin bacası tüter halde kalmış ise, ben bu milletten umudumu kesmem, bayrağımı göğsüme sarar, milletimin istiklali uğruna ölürüm!

Çevrimdışı brakisefal

  • Türkçü-Turancı
  • ****
  • İleti: 188
    • http://www.vatankirim.net/
eğer operasyon bölgelerindeki şerefsizler çadırlarında rahat edemezlerse özellikle Aysel Tuğluk için kurduğum çadırıma beklerim dtp'nin sevgi kelebeklerini. buyursunlar gelsinler.

Çevrimdışı bozkurtlar03

  • Türkçü-Turancı
  • **
  • İleti: 44
öle öle kürt öle bir yerine dört öle bu gün birisi yarın hepisi...