Gönderen Konu: DTP'den KÜRTÇE TEHDİT  (Okunma sayısı 3174 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

ilteris12

  • Ziyaretçi
DTP'den KÜRTÇE TEHDİT
« : 26 Ocak 2008 »
Bir haber sitesinden alıntıdır....

Kars il Kongresinde Kürtçe konuşan Van vekili Üçer "PKK'yı bitiremezler" dedi.
Demokratik Toplum Partisi (DTP) Kars İl Başkanlığı Olağanüstü kongresine katılan DTP Van Milletvekili Özdal Üçer, baştan sona Kürtçe yaptığı konuşmasında operasyonların başarısız olacağını savundu.

Üçer, "Diyorlar ki biz PKK'nın kökünü kazıyacağız. Biz de diyoruz ki, siz 30 yıldır 25 operasyon yaptınız, kökünü kazıyamadınız. Siz şimdi bir operasyonla mı bitireceksiniz. Siz yapamazsınız. Herkes de biliyor ki bitiremezler." dedi.

DTP Kars İl Başkanlığı binasında yapılan kongreye eski il başkanı ve kapatılan DEP'in eski vekili Mahmut Alınak, Van Milletvekili Özdal Üçer, divan üyeleri ve partililer katıldı. 'Demokrasi Şehitleri' için yapılan bir dakikalık saygı duruşu ile başlayan kongrede yapılan açılış konuşmalarının ardından söz alan Van Milletvekili Özdal Üçer, konuşmasını Kürtçe yaptı. Divan Başkanı Mehmet Alkan, vekili "Kürtçe bilmeyenler de var, Türkçe konuşur musunuz?" diyerek uyardı. Ancak, Üçer,
"Türkçe bilmeyenler de varmış. Ben kendi dilimden konuşmak istiyorum. Halkların kardeşliği adına sonunda birkaç Türkçe söz söylerim. Divanın izni olursa ben kendi dilimden konuşmak istiyorum." diyerek teklifi geri çevirdi ve konuşmasını Kürtçe sürdürdü.

"Türk'lerin bir söylemi var: Bana arkadaşını söyle, senin kim olduğunu söyleyeyim" diyen Üçer, "Erdoğan'ın arkadaşları kimlerdir? George Bush'tur, savaş isteyenlerdir. Kürt'lere düşmanlık yapıyor, emekçilere, işçilere, memurlara düşmanlık yapıyor. Nerede o 'demokrasi getireceğiz' sözleri. Memuruna, işçisine zam yapmıyor. İşsizlik ve yoksulluk artıyor ama Ankara'da zenginlikten bahsediyor. Çiftçiler ekonomik haklarını istediğinde, engelliler ekonomik haklarını istediğinde paraları olmaz, bütçeleri zayıftır." dedi.

PKK'YI BİTİREMEZLER

Özdal Üçer, operasyonların yapıldığını belirterek, "Operasyonları niçin yapıyorlar? Diyorlar ki, biz PKK'nın kökünü kazıyacağız. Biz de diyoruz ki siz 30 yıldır 25 operasyon yaptınız, kökünü kazıyamadınız. Siz şimdi bir operasyonla mı bitireceksiniz. Bu sorun, savaşla, operasyonla çözülemez. Biz bu sorunun çözümünü de söylüyoruz. Bir an önce bu savaşı durdurun. Sonra da sosyal projeler yapın. Toplumsal projeler geliştirin. Dağdaki 'gerillalar' gelip halkının içinde yaşasın. Operasyonla 'PKK'nın kökünü kazıyacağız' diyenler bunları göz önünde bulundursunlar."

Ergenekon içeride bunlar dışarıda. Farz edelim Ergenekon yapılanmasıda yanlış ve tehlikeli. gereken yapıldı içeri alındılar. Peki bu soysuzlara ne demeli. Alenen terör örgütü savunuculuğu yapıyorlar ve bundan dolayı haklarında herhangi bir soruşturma yok.

Siyasili kimlik sahipleride olağanca pişkinlikleriyle bunları seyrediyorlar. pkk terör faliyetlerine başladığı zaman da böyle vurdum duymazdık üç-beş çapulcu diye adlandırıp tabiri caiz ise kulağımızın üstüne yattık. Sonuçta o üç-beş çapulcu dediklerimiz milyarlarca dolarlık milli gelire (ödediğiniz vergiler) ve binlerce vatan evladının canına mal oldu. Bu gün de aynı aymazlık söz konusu umursamıyoruz küçümsüyoruz memleketin her yanı kürt REALİTESİ olmuş kimin umrunda. Memeleket idareceilerini bir genişliktir almış gidiyor, bu duruma hassasiyet göstermesi gereken kurumlarda ne yazikki küçük polemiklerin daha doğrusu bu gidişattan nemalanan veya nemalanacak olanların yarattığı polemiklerden başını kaldıramaz haldedirler.

TANRI TÜRK'Ü KORUSUN

Çevrimdışı gurturk

  • Türkçü-Turancı
  • ****
  • İleti: 330
Ynt: DTP'den KÜRTÇE TEHDİT
« Yanıtla #1 : 26 Ocak 2008 »
Batman dtp il bşk altun denen ......... da  terörist deyin de göreyim diye diye sallamış ,birilerinden cesaret alırsa bunlar daha çok konuşacaklardır,çünkü onları konuşturmayacak olanlar  tutuklu.

Çevrimdışı ARDA FAZIL

  • Türkçü-Turancı
  • **
  • İleti: 16
Ynt: DTP'den KÜRTÇE TEHDİT
« Yanıtla #2 : 28 Ocak 2008 »
boyle bir sey kabul edilemez , goz gore gore benim ulkemde yahudi kiliklilar tehdit savuruyorlar . bide bitanesi demiski gerekirse bizde daga cikariz savasiriz ulan madem g...n yio bunu demeye cik ul.n daga gorelim nasil savasiorsnz delirmemek mumkun degil ya

ilteris9

  • Ziyaretçi
Ynt: DTP'den KÜRTÇE TEHDİT
« Yanıtla #3 : 28 Ocak 2008 »
Başka bir ülkede olsaydı bunu sallandırırlardı. Ama burası Türkiye...