Değerli andalarım,burada ileti ekleyen andalarımın yazdıklarının hepsi de doğrudur..Ben Afyonkarahisar'lıyım ve buranın Türk Ocağı eski başkanı BBP'den zamanında milletvekili adayı olmuş fakat seçilememiş ve bunun için de ocağı basamak olarak kullanmaktan başka Türk Ocağı ismi altında Türk için hiçbir faaliyet yapmamış bir insandı..Geçen hafta başkanlık seçiminde göreve yeni bir isim ve yeni bir yönetim kadrosu geldi,umarım yararlı işler yaparlar.Çünkü geçen yönetimde Türk Ocağı'nın ne bir bürosu,ne bir toplantı salonu hiçbirşeyi yoktu..
Bir de şunu eklemek istiyorum.Ben Kütahya'da üniversite okuyorum ve oradaki ocağa ilk gittiğimde üniversite öğrencisi bir genç duruyordu.Gündüz gittiğim için başka da kimse yoktu.O gence ocağın ne gibi faaliyetler yaptığını,neler yapmayı planladığını sorduğumda bana verdiği cevapta kullandığı ilk cümle şu oldu sevgili andalar : "Biz kelleci değiliz.." O akşam ocağın toplantısına gittim.Başkan gelen öğrencilerle bir sohbet şeklinde oturum yapıyordu.Ve o toplantıda uygar(?!) batının uygarlığını övüp ülkemizin de bu durumuna ah vah çekmekten öteye geçememiş bir sohbet oldu.Ocağın kütüphanesini incelediğimde İslam İlmihalleri,Meydan Larousse seti,Hayat Ansiklopedisi seti ve bunun gibi ansiklopediler bulunuyordu.Gözlerim Atam Atsız'ı aradı ama bulamadı.Türk Devletleri bayrakları yerine duvarları T.C. Kültür Bakanlığı'nın resmi dairelere dağıttığı doğa fotoğrafları süslüyordu.Şunu rahatlıkla söyleyebilirim ki Türk Ocakları isminin hakkını verememektedirler.Bu da bir iddia değil birebir yaşadığım olaylardan sonra söylediğim sözdür andalar..Hepinize esenlikler....