Gönderen Konu: IT AHMET BÖLÜNME TALEP ETTI  (Okunma sayısı 3078 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı motun yabgu

  • Türkçü-Turancı
  • *****
  • İleti: 1566
IT AHMET BÖLÜNME TALEP ETTI
« : 03 Mart 2008 »
Bölünme istedi

OperasyonlarI eleştiren DTP’li Ahmet Türk, ’demokratik özerklik’ adı altında federasyon talebini dile getirip örnek olarak da 20’ye ayrılmış İtalya’yı gösterdi.

Bölünme istediler
özümTürk, örnek olarak da 20’ye ayrılmış İtalya’yı gösterdi. İtalya’da her bölgenin ayrı bayrağı ve anayasası var

DTP Grup Başkanı Ahmet Türk, PKK’yı terör örgütü olarak kabul etmelerinin “ kendilerini halktan koparacağını savunarak, Anayasa Mahkemesi’ni hedef alan açıklamalar da bulundu. ’Demokratik özerklik’adı altında federasyon talebini tekrarlayan Türk, İtalyan modelini örnek gösterdi. Türk, Vatan gazetesinden Kemal Göktaş’ın sorularını şöyle cevaplandırdı:

* Operasyonla ilgili gelişmeleri nasıl değerlendiriyorsunuz?
... ’Şu kadar öldürdük’diye adeta ölümlerden haz alınarak yayınlar yapılıyor. Operasyon yaptınız 200-300 kişi öldü. Peki bu sorunu çözdü mü? Senin yurttaşının duygularını, düşüncelerini, bu operasyona nasıl baktığını hesapladın mı? Bir AKP milletvekili bile ’Bölgede halk operasyona karşıdır’diyordu.

* Türkiye’de belli bir bölüm insan 24 şehit var diye üzülürken belli bir bölüm insan da 200 şehit verdiği duygusunda mı?
Tabii ki. Uzaydan gelmediler ki. Her aileden, her aşiretten bir insan var, ölümü o aileyi derinden etkiler.

’Kürt devleti’ tehlikeli değildir!
* Bu sorunun çözümü için sizin somut önerileriniz nedir?
... Yeni Anayasa’da Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları farklı kimlikleri ile kendilerini özgürce ifade edebilirler. Azınlık Rum, azınlık Ermeni demekten çekinmiyoruz... ’Kuzey Irak’taki Kürt devleti tehlikedir’mantığından uzaklaşmazsan olmaz. Onlar senin yurttaşlarının kardeşlerin. Senin de yurttaşlarındı geçmişte. Oradakilerle kucaklaşma Türkiye’yi güçlendirir.

Siz PKK’yı öyle görebilirsiniz
*  DTP’nin Meclis’te grup olmasını herkes önemsedi. DTP niye terörle arasına mesafe koyamadı?
Halk bize ’bu devlet çözüm için ne kadar niyetli?’diye soruyor. PKK’ya terör örgütü diyebilirsiniz. Bunu söylediğimizde bitecek mi? Faydası olacak mı? Halk üzerinde etkinliğimiz fazlalaşacak mı yoksa azalacak mı? Bütün bunları hesaplamamız lazım. Meseleyi El Kaide meselesi gibi yorumlamak mümkün değil. Siz PKK’yı öyle görebilirsiniz. Ama ben bölgedeki insanların düşüncelerini, duygularını da görerek siyaset yapmak zorundayım. Onları hesaba katarak çözüme katkı yapacak rolü oynamak zorundayım. Her yıl nevruzlarda 2 milyon insan meydanlara dökülüyor. Halkın demokratik, kimliksel taleplerini terörize ederek, çözüme kavuşturamazsınız.


Cözüm pkk ile olurmus

* DTP’nin ’PKK terör örgütüdür’demesi bu kadar mı zor?
Siz farklı bakabilirsiniz ama milyonlarca insan meydanlara çıkıp farklı bakıyorsa o halkın hassasiyetine saygı göstermemiz gerekir. Sonuçta o halkın insanıyız. Halk Kürt sorunu olmasaydı PKK olmazdı diyor. ’Arapların sorunu olmasaydı El Kaide olmazdı’diyebilir misiniz? Sorun farklı çünkü.

* PKK olmazsa, sorun daha çabuk çözülür, parlamentoda bir uzlaşma olur’görüşüne katılıyor musunuz?
Ben tam tersini de söyleyebilirim. Birçok insan ’Eskiden Kürtleri dağ Türkleri olarak biliyorduk’diyor. Belki, dağ Türkü olarak da kalırdı. Ne dersiniz buna? Olamaz mı?


DTP’li milletvekilleri kara harekatının ardından yaptıkları açıklamalarda operasyonu eleştirirken
teröristlerden gerilla diye söz ediyor, terör örgütü PKK’ya genel af talebinde bulunuyorlar.


Kınamadık diye yargılanacağız

* Anayasa Mahkemesi’ndeki kapatma davasını nasıl görüyorsunuz?
Dünyada ’bunu söylemedikleri için, bunu kınamadıkları için, bunları yapmadıkları için’dava açıldığı görülmüş müdür? Hangi hukuk mantığı söylemediğiniz şey için yargılar sizi? Eski Yargıtay Başkanı Sami Selçuk diyor ki ’fikir ve düşüncesi farklı olduğu için fikir ve düşünceyi farklı yorumlayan maalesef yargıçlar var.

Model olarak İtalya’yı alabiliriz
* Çözüm için bir aşamada şunların yapılması gerekir diye somutlaştırabilir miyiz?
Kürtler, Türkiye Cumhuriyeti yurttaşıdır. Yani vatandaş bağı ile bağlı herkes Türk değildir. Cumhuriyeti oluştururken İtalya’nın ceza yasalarını almışız. Ama 1947’de İtalya 20 bölgeye ayrılmış, 5’i de farklı kültüre sahip olduğu için özerk olmuş. Kuzey bölgesi ’her bölgenin bütçesi kendisini idare etsin’demiş. Bizim demokratik özerklik projemiz budur. Etnisiteye dayalı bir özerklik değil.

İtalyan modeli nedir?

1948 Anayasası’nda İtalyan yönetiminin 20 ayrı bölgeye bölünmesine, tarihsel olarak güçlü yapıları bulunan Sardunya ve Sicilya gibi beş bölgeye ise otonomi verilmesine karar verildi. Bu yapının detayları şöyle:
*İtalyan Anayasası’nın 116’ncı maddesine göre ülkede 20 ayrı bölge bulunuyor. Bunların her birinin kendi parlamentoları, hükümetleri ve halk tarafından direkt oyla seçilen bölge başkanları var. Bu başkanlar hem bölgelerinin iç işlerini düzenliyor hem de seçmenlerini merkezi hükümette temsil ediyor. Ayrıca her bölgenin bir anayasası ve bayrağı da bulunuyor.
*İtalya’daki 20 bölgeden 15’i iç işlerinde serbest olmakla birlikte finansal konularda ve dış politikada merkezi hükümete bağlı hareket ediyor.
*Sicilya ve Sardunya’nın da aralarında bulunduğu 5 bölge ise otonom statüye sahip. Bunlar dış politikada yine merkezi hükümetle birlikte hareket ediyor ancak finansal açıdan bağımsızlar.
*Mesela toplanan vergilerin yüzde 60’ını hatta bazı bölgelerde tamamını kendilerine saklayıp harcamalara da diledikleri gibi karar verebiliyorlar.
*Otonomi sahibi bölgelerin ana özelliği ya ada olmaları ya da Fransızca, Almanca gibi azınlık dillerini konuşan halklara ev sahipliği yapmaları... Sardunya ve Sicilya’de bölgeye has diller konuşulmasına rağmen bunlar resmi dil kabul edilmiyor. Ancak sokaklara iki dilli tabelalar asılabiliyor.

03/03/2008  00:39    
ÜZE TENGRI TEMÜR CIDA OKLAR BIRLE BIR BULUT

  BASBUGUMUZ TANRIKUTTUR TANRIKUTTUR

                       TANRIKUT.

ilteris9

  • Ziyaretçi
Ynt: IT AHMET BÖLÜNME TALEP ETTI
« Yanıtla #1 : 03 Mart 2008 »
Gel de şu it-maymun kırması yaratığı vurma.

Gel de şunun kafasına sıkma.

Çevrimdışı Yalniz Kurt

  • Türkçü-Turancı
  • ***
  • İleti: 87
Ynt: IT AHMET BÖLÜNME TALEP ETTI
« Yanıtla #2 : 04 Mart 2008 »
Degerli Irkdaslar,

Kürtlere it demek,itlere hakarettir bence.It dedigimiz Köpek Ekmek yedigi yere ihanet etmez,Ev Halkini korur kollar.Sahibine Sadik olur.

Her Türlü Mahlukattan asagida olan Kürtler,Federasyonun ne oldugunu bilmiyorlar,yada Milleti Enayi saniyorlar.Federasyon olabilmesi icin Eyaletlerin,yani Devletlerin olmasi gerekir.Birkac Devletin bir araya gelerek ,birlesme karari almalari,Meclislerinin veya Halklarinin Kararlariyla bir üst Devlet olarak Federel bir Devlet kurulur.Yine isterlerse bu Birliktelikten ayrilabilirler.Adi Üstünde ABD  böyle 52 Devletten birlesik bir Devlettir. Almanyada 16 Devletin (9 Eski+7 Yeni Eyalet,DDR den)birlesmesiyle kurulmus bir Federal Devlettir.

Devletlerin Irk, Kültür,Dil ,Tarih Birlikliktelikleri var ise Ancak böyle bir Üstbirlik Devlet kurulabilir.Temsil:Selcuklunun yikilisindan sonraki Beylikler,Devletler,eger bir sekilde Osmanli icinde varliklarini sürdürebilmis,Kurtulus savasimizdan sonrada var olabilmis olsalardi,Hepside Türk Devletleri oldugu icin,birlesip,bir Üst Devlet kurabilmeleri,belkide normal olurdu.Almanyanin Federe Devleti bu sekilde kurulmus bir Devlettir.Kendilerini Tanimladiklari Devletin Türkceye tam cevirisi su sekildedir:Almanca Ülkeleri Cumhuriyetleri Demeti.Dil ve Kan(Irk) birlikteligi Anayasalarinda gecer.

Kürtlerin bir Devletleri yok,Türklerle,Irk,Dil,Tarih,Kültür Birliktelikleri yok.Türklere ihanetleri haricinde verdikleri hicbir sey yok.Ne diye,nasil,kiminle Federasyon yapacaklarki? Var olan bir Devletten ayrilarak,bölünerek bir Üstbirlik Devlet kurulmasi gibi bir sey ise Dünyada yok.olmazda zaten,Cünkü Dogaya aykiridir,felsefeye aykiridir,Mantiga aykiridir.Kürtler, Karinlari doydukca iyice sapitmaya basliyorlar.italyanlar ikinci Dünya savasindan sonra yeni bir devlet kurup,yönetim seklini bir sekilde,bizim vilayet  sistemine benzettiler herhalde.Bunun Adida federasyon degildir.Siz hic Federal italya diye Devlet duyunuzmu? Fedrasyondaki Eyaletlerin,Parlementolari,Hükümetleri,Bakanlari,Basbakanlari olur.Devlet Sinirlari,Bayraklari,Anayasalari,Milli Marslari olur.Italyada böyle birseymi var?

Bizim Milletin cogu,Federasyonun nasil olustugunu,Federasyonun ne oldugunu bilmez.ABD de var,Almanyada var,bizdede olsun diyeceginden korkarim.


Çevrimdışı YABGU KAGAN

  • Türkçü-Turancı
  • ***
  • İleti: 86
  • Savaşa Hazır!
Ynt: IT AHMET BÖLÜNME TALEP ETTI
« Yanıtla #3 : 07 Mart 2008 »
Ahmet Türk değil istirham ediyorum, Ahmet Kürt !

Çevrimdışı delamet

  • Türkçü-Turancı
  • **
  • İleti: 20
Ynt: IT AHMET BÖLÜNME TALEP ETTI
« Yanıtla #4 : 07 Mart 2008 »
Cevabımı Son başbuğ Mustafa Kemal ATATÜRK'ÜN Misak-i Milli'deki sözü gibi  veriyorum Irkdaşım ;

Alıntı yapılan: Başbuğ Atatürk
Bölünmez, Bağımsız, Hür Türkiye !  
Türk milleti;

Ebediyete akıp giden her on senede, bu büyük millet bayramını, daha büyük şereflerle, saadetlerle, huzur ve refah içinde kutlamanı gönülden dilerim.

NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE