Gönderen Konu: Yılmaz Özdil TÜSİAD Anayasası'nı açıkladı..  (Okunma sayısı 3245 defa)

0 Üye ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı İsmail İpek

  • Türkçü-Turancı
  • *****
  • İleti: 663
TÜSİAD'ın Anayasa raporu hararetli tartışmalara neden olmuş ve tepkiler yükselmişti. Hürriyet Gazetesi yazarı Yılmaz Özdil bugünkü köşe yazısında bu tartışmalara dahil oldu ve TÜSİAD'ın Anayasa taslağını kendi üslubuyla açıkladı..

İŞTE ÖZDİL'İN YAZISI:

TÜSİAD anayasası

Başbakanlık lağvedilecek.

Yerine siyo atanacak.

Kışlık başkent Davos...
Yazlık başkent Göcek olacak.
Çankaya Köşkü Nakkaştepe’ye taşınacak, müze yapılacak, Oya Eczacıbaşı’na bağlanacak. Antika değeri taşıyan 29 Ekim, 23 Nisan gibi nostaljik mesajları Raffi Portakal verecek.

Anayasa toplam iki maddeden oluşacak. Madde bir, burası cumhuriyettir, madde iki, parayı veren düdüğü çalar... Herkese esemes’le Turkcell’den gönderilecek.

Demokrasiye ürün çeşitliliği getirilecek, Vakko hükümeti, Yeni Karamürsel hükümeti, Outlet hükümeti kurulacak.
Gelirine göre...
İşsizsen, sana işporta hükümeti bakacak.

Milletvekilleri komple işten çıkarılacak, ki, en beğendiğim reform bu... Yasama, yürütme, yargı, fazla masraflı, sadece yürütülecek. Düzen değişse bile, defteri düzülenin aynı kalmasına özen gösterilecek.

Maliye, ekonomi, hazine gibi bakanlıklar kapatılacak, bu işlerle pazarlama müdürü ilgilenecek. Valiler zaten buzdolabı, çamaşır makinesi, kömür, bulgur filan dağıttığı için, içişleri bakanlığı perakende departmanına dönüştürülecek. Dışişleri bakanlığı feshedilecek, firençayzing’e geçilecek, yurtdışına bayilikler verilecek.

Sponsorluk teşvik edilecek. Fiyapı Bayındırlık Bakanlığı, Ülker Tarım Bakanlığı, Medikal Park Sağlık Bakanlığı, Türk Telekom Ulaştırma Bakanlığı olacak.

Toplam kalite yönetimine geçilecek. Kabine toplantıları, Rahmi Bey’in Nazenin’inde yapılacak. Rahmi Bey’in Galapagos’ta olduğu durumlarda, Papermoon’da idare edilecek.

Milli eğitim, Lionslara...
YÖK, Rotary’e bağlanacak.

Silahlanma giderleri frenlenecek. Patronlarda F16 filosundan fazla jet var. Sırf Cem Boyner’de kara kuvvetleri envanterinden fazla av tüfeği bulunuyor. Yatlar desen, firkateynden uzun... NATO müteahhitleri sırayla kuvvet komutanı olacak. Aziz Yıldırım, genelkurmay başkanı olacak. Milli Güvenlik Kurulu Samandıra’da toplanacak.

Pegasus benim patroniçenin eşine ait, o mevzuya girmeyeyim... THY, Hamdi Akın’a verilecek. Belediyeler ise, direkt Ali Ağaoğlu’na bağlanacak.

TRT kapatılacak. Siienbisie devlet televizyonu yapılacak. Resmi dil İngilizce olacak. Böylece, yok efendim ben Kürtçe konuşucam, ben Lazca isterim filan, bitecek. Dolara geçilecek.

İnsan haklarına riayet edilecek. Herkes günde 8 saatten, haftada 40 saat sigortalı TC vatandaşı olacak. Mesai bitiminde, cumartesi, pazar serbestsin, istersen Amerikan vatandaşı ol, istersen Kürdistan vatandaşı, kimse karışmayacak. Yok ben illa haftasonunda da TC vatandaşı olmak istiyorum diyene, fazla mesai ödenmeyecek. Ancak, Garanti Bankası’ndan garanti vatandaş sigortası yaptırabilirsin. Primini öde, istersen 365 gün vatandaş ol... 5 yıl garanti vatandaş olana, 1 yıl bonus vatandaşlık hediye edilecek. Dileyen, bonuslarını alışverişte kullanabilecek.

Nüfus kağıtları iptal edilecek. Herkese advantage kart verilecek. Son ödeme gününü geçiren derhal vatandaşlıktan çıkarılacak, asgari ödemeyi yapmayan, tazminatsız olarak sınır dışı edilecek.

Emeklilik yaşı 138’e çıkarılacak. İshak Alaton mesela, 84 yaşında, hâlâ çalışıyor. Sen de çalışacaksın. Bir koyup üç alma hevesinden vazgeçilecek. Rahmetli Sakıp Sabancı’nın üçün biri politikası benimsenerek, sosyal adalet sağlanacak. Herkes eşit olarak üçün birini alacak.


Çok güzel bir şekilde iğnelemiş Yılmaz Özdil tabii anlayana.


Çevrimdışı Atsız Gök-Börü

  • Türkçü-Turancı
  • ****
  • İleti: 236
  • Tek Dağ Başı Mezar Oluncaya Kadar !
      Olur mu olur , olmaz diye birşey yok ya. Koskoca Türkiye Cumhuriyeti Devleti , muz cumhuriyeti yönetir gibi yönetilmeye devam ederse ,bir gün bu da olabilir..

      65 yaşında emeklilik yap , işsizliği önlemeye çalışıyorum de. Hadi memurun işi o kadar zahmetli olmayabilir o yüzden vadesi yetip emekliliğini görebilirde, ya kömür işçileri için ? Ya tershane işçileri için ? Bu ve bunun gibi zehirli gazların solunduğu , tedbirlerin yeterince alınmayıp ölüm riskinin her an yaşandığı diğer iş yerlerinde , dolmuş şöförlüğü ve taksi şöförlüğü gibi , gazete dağıtım işi gibi insanı yoran genç yaşta saçlarını ağartan işlerde çalışan soydaşlarımdan acaba kaç tanesi 50 yaşından sonrasını görebilir ?

     Dünyanın her insanına gösterilen insan hakları benim Türk'üme nedense es geçiliyor. 65 yaşına kadar bıkmadan çalış didin , bir kere geldiğin şu dünyada bir rahat nefes alamadan öl. Buda işkencenin bir başka çeşidi olsa gerek.

      Dünya genelinde insan ömrü uzuyor. Bizde maalesef ömür kısalıyor.

      Eh zaten diğer konularda "" devletçilik " politikasından ne anladıklarıda belli. Devlet dediğin , şirket olmuş artık. Maliye Bakanlığının adı sadece Bakanlık kalmış. Yoksa özde zaten "pazarlama müdürlüğünün" işlerini yapıyor. Ne demişti Kemal Unakıtan ;

     "Babalar gibi satarız".


     O yüzden diğer Bakanlıklarda şirketlerin birim isimlerine dönüşse yaptıkları işi fiilden sonra ismende onaylamaktan başka birşey olmaz. Esen olsun.
GAYRI RAHATTA BULDUM CANIMA "İLK HARAMI "!

Çevrimdışı OLCAYTU

  • Türkçü-Turancı
  • ***
  • İleti: 101
  • TANRI TÜRK'Ü KORUSUN
 Ülkeyi yönetenler devlet yönetmek yerine şirketleşmeye gittikleri için devletin yıllarca yetecek gelirlerini üç beş kuruşa peşkeş çektikleri ve kısa süreli gelir kaynağı elde edip sözde rahatlama sağladıkları için ve bu şekilde devam ettikçe güzel ülkemin satılmayan bir tek dağı tek bir akarsuyu bile kalmayacağı için bir gün bu şekilde bir yönetim biçimi ile de elbette karşılaşa biliriz.
Saraylarda süremem;
Dağlarda sürdüğümü.
Bin cihana değişmem;
Şu öksüz TÜRK'lüğümü.

Çevrimdışı TÜRK-KAN

  • Türkçü-Turancı
  • *****
  • İleti: 2182
  • UÇMAĞA VARDI, TANRI DAĞLARINDA!
 Yılmaz Özdil, AK-PKK koalisyonunun ayakçılarını gayet güzel hicvetmiş. Kalemine sağlık...Zaten kendisi şu rezil basında, takip edilebilecek nadir yazarlardan birisidir.
23 EKİM 2023'DE, ELİM BİR TRAFİK KAZASI SONUCU, UÇMAĞA VARDI.
ŞİMDİ; TANRI DAĞINDA, ATALAR YURDUNDA, ATSIZ ATA MAKAMINDA, BAŞBUĞLAR OTAĞINDA, ERİNÇ İÇERİSİNDE!