Gönderen Konu: Türkistan Pilavı  (Okunma sayısı 6320 defa)

0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

tungatonyukuk

  • Ziyaretçi
Türkistan Pilavı
« : 22 Temmuz 2011 »


MALZEMELER:
750 gr. kemikli et
7-8 adet iri Havuc
1 adet kücük kuru Sogan
1 adet olgun Domates
2 caybardagi Sivi Yag
1 yemek kasigi Salca
Tuz, Karabiber, Kimyon

YAPILISI:
!!! Bu yemek ülkemizde Özbek Pilavi olarak bilinir. Asli Uygur Türklerine aittir.Yapimi ayni olmakla birlikte aradak tek fark Özbek pilavinda etin daha az ve de  kusbasi etle yapiliyor olmasidir. Uygurlar ise etleri iri parcalar halinde ve bol etli olarak yaparlar. Etler sadece servis edilmeden önce masada kesilerek tabaklara bölünür.!!!
Havuclari kesme tahtasi üzerinde önce yan yan sonra bu kestiginiz yan havuclari üst üste koyarak ince ve uzun keserek pilav icin hazirlayin.Kibrit cöpü seklinde olmalidir.
Derin bir tencereye sivi yagi koyarak iyice kizdirin. Sonra etleri bütün olarak tencereye koyun ve sokla pismesini saglayin. Nar gibi kizardiginda incecik ve uzunlamasina kestiginiz soganlari katarak bir iki de bununla kavurun.Böylelikle etlerin sogan suyunu emmesini saglamis oluyorsunuz.Ondan sonrada daha önce uzunlamasina ve incecik dogradiginiz Havuclari tencereye ilave edin.Bu kez de havuclar iyice kavrulana kadar pisirin.Pismeye az kala yine ince ve uzunlamasina kestiginiz ( yoksa domatesler pilavda görünür)domatesleri ve Salca ilave edin.Hemen arka arkaya tuzunu, karabiberini kimyonunu ve 3,5 bardak su koyarak kaynamaya birakin.Tenceredeki köpükler kaybolana kadar kaynatin.
Eger Basmati Pirinc kullanmiyorsaniz ki aslinda bu pilav icin gereklidir.Normal pirinc kullanabilirsiniz ama o vakit pirinci yikayip bol suda bekleterek nisastasini salmasini saglayin.
Basmati pirincini atmadan önce tencereden etleri bir kaba cikartin.Pirinci atip artik demlemeye birakacaginiz zaman pirinclerin üzerine etleri tekrar dizip kapagi kapatin ve böyle 20-25 dk. kisik ateste demleyin. Servisten önce etleri kücük parcalara kesip porsiyonlara paylastirin.
Ben bu tarifimde evde parca etim olmadigindan pirzola kullandim ama asli kemikli parca ettir.Sizlere simdiden afiyet olsun diyorum.

NOT:KIRMIZI ET YERİNE TAVUK ETİDE OLABİLİR.




Çevrimdışı Cebe Noyan

  • Her Şey Türk İçin, Türk'e Göre!
  • Türkçü-Turancı
  • ****
  • İleti: 319
  • Türk Irkı Sağ Olsun!
Ynt: Türkistan Pilavı
« Yanıtla #1 : 22 Temmuz 2011 »
Şu pilav'dan bir türlü yiyemedik. :)
Yapan yer yok mu ki İstanbul'da...?

Her yer kürt yemekleri yapan dükkanarla dolu, çif köfte, lahmacun, şiş kebab vs.
Bıktık bunların yemeğinide yemek istemiyoruz, alışverişte yapmıyoruz!
Türkistan Sofrası vs isminde dükkanlar açılmalı ülkenin her yerine...
Ümmetinizin bittiği yerde, Türk'ün Kudreti başlar.


"Niye kaçıyoruz? Çok diye niye korkuyoruz? Azız diye niye kendimizi hor görelim? 'Hücum edelim' dedim. Hücum ettik...Savaştık. Bizdeni iki ucu,
yarısı kadar fazla idi. Tanrı lûtfettiği için, çok diye korkmadık, savaştık. Tarduş şadına kadar kovalayıp dağıttık."
(Bilge Tonyukuk - 2. Taş, Batı Yüzü - 3-4-5-6)

Çevrimdışı İsmail İpek

  • Türkçü-Turancı
  • *****
  • İleti: 663
Ynt: Türkistan Pilavı
« Yanıtla #2 : 23 Temmuz 2011 »
Şu pilav'dan bir türlü yiyemedik. :)
Yapan yer yok mu ki İstanbul'da...?

CebeNoyan Anda; 2 hafta önce Genel Merkez'de bir kandaşımız yaptı bizde afiyetle yedik :) Hatta resminide çektik.

Çevrimdışı Cebe Noyan

  • Her Şey Türk İçin, Türk'e Göre!
  • Türkçü-Turancı
  • ****
  • İleti: 319
  • Türk Irkı Sağ Olsun!
Ynt: Türkistan Pilavı
« Yanıtla #3 : 23 Temmuz 2011 »
Ağabey çektiğiniz fotoğraf o kadar güzel görünüyor ki, ağzımızın sulanmaması imkansız.
Ama inanıyorum elbet bir gün ben de yiyeceğim Türkistan pilavından. :)
Ümmetinizin bittiği yerde, Türk'ün Kudreti başlar.


"Niye kaçıyoruz? Çok diye niye korkuyoruz? Azız diye niye kendimizi hor görelim? 'Hücum edelim' dedim. Hücum ettik...Savaştık. Bizdeni iki ucu,
yarısı kadar fazla idi. Tanrı lûtfettiği için, çok diye korkmadık, savaştık. Tarduş şadına kadar kovalayıp dağıttık."
(Bilge Tonyukuk - 2. Taş, Batı Yüzü - 3-4-5-6)

Çevrimiçi Üçoklu Börü Kam

  • Otağ Yöneticisi
  • Türkçü-Turancı
  • *****
  • İleti: 2315
  • Kök Teñğri Türk'e Kut ve Utku Versin!
Ynt: Türkistan Pilavı
« Yanıtla #4 : 23 Temmuz 2011 »

CebeNoyan Anda; 2 hafta önce Genel Merkez'de bir kandaşımız yaptı bizde afiyetle yedik  Hatta resminide çektik.


Türkistan pilavı denile denile neredeyse umacı olmuştuk ama sonunda meşhur Türkistan Pilavını yemek nasip oldu.
Oldu ama hemen öyle kolay olmadı.
Türkistan Pilavı ocaktayken tüp bitmez mi?
Haydaaaa..
Dedim, yine nasip olmayacak bize bu pilavı yemek, derken girişken arkadaşlarımız sayesinde teşkilatın bulunduğu binadaki komşulardan birisinin ocağında pişirme işlemi tamamlandı da çok şükür muradımıza erdik.
Yani Türkistan Pilavı öyle ha denilince yenilmiyor!
Umacı olcaksın, bir ara yine yiyemeyeceğiz şu pilavı diyeceksin ve buna benzer bir kaç sabır sınavından daha geçip öyle muradına ereceksin.

Bizlere bu eşşiz lezzeti tatıran kardeşimize teşekkür ederiz.
Eline sağlık.
Valla bizim arkadaşı alan kız yaşadı....

TTK.
Türk Soyunun Gizli Gücüne İNAN ve GÜVEN!