Gönderen Konu: Gizli Ermeniler Gerçek Kimliklerine Dönüyor.  (Okunma sayısı 3902 defa)

0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Türkistan Ordusu

  • Türkçü-Turancı
  • ****
  • İleti: 339
Alıntı

Türkiye Gazetesi'nden Melik Duvaklı, Dersimli Ermeniler İnanç ve Soyal Yardımlaşma Derneği Başkanı Miran Pirgiç ile gizli Ermeni kimliği üzerine konuşuyor. Pirgiç Türkiye'de 500 bin 'gizli' Ermeni olduğunu söylüyor. Pirgiç'e göre kimliğini gizleyen Ermeniler için "Bugün artık korkulacak bir şey" yok.


Ermeniler gerçek kimliğine dönüyor

Ermeni asıllı vatandaşlar birer birer özüne dönmeye başladı. Türkiye’nin değiştiğine dikkat çeken “Kripto Ermeni” olarak bilinen vatandaşlar, artık kendilerini gizleme gereği de duymuyor. Kilisede vaftiz olup gerçek isimlerini alıyor. Ermeni cemaatinde de tartışma konusu haline gelen Kripto Ermenilerden asıl kimliklerine dönenler yaklaşık iki yıldır bir dernek çatısı altında faaliyet gösteriyor. İsmini değiştirip, kilisede vaftiz olarak Ermeni kimliğine dönenlerin kurduğu Dersimli Ermeniler İnanç ve Sosyal Yardımlaşma Derneğinin geçtiğimiz ay İstanbul’da düzenlediği yemekli davete yaklaşık 550 kişi katıldı. Gazetemize konuşan Dersimli Ermeniler Derneği Başkanı Miran Pirgiç Gültekin de Selahattin olan ismini 2 yıl önce değiştirerek kilisede vaftiz olmuş. Gültekin’e göre halen Türkiye’de çok sayıda asıl kimliğini saklayan Ermeni var ancak takiye yaparak kendilerini gizliyorlar. Ermenilerin hâlâ kimliğini gizlemesini anlamsız bulan Gültekin, “Bugün artık korkulacak bir şey olmadığını düşünüyorum. Biz iki yıldır açık bir şekilde kamu önünde faaliyet gösteren bir derneğiz. Hiç tepki görmedik” diye konuştu. 1960 Tunceli doğumlu olan Selahattin Gültekin yaklaşık 50 yıl bu kimlikle yaşadıktan sonra 2 yıl önce kilisede vaftiz olup Miran Pirgiç ismini almış. Ardından da kendisi gibi Ermeni kimliğine dönen 70 kişi ile Dersim Ermenileri Derneğini kurmuş. Ermeni kimliğine resmen dönerken çevresinin “bizi deşifre ediyorsun” tepkisiyle de karşılaşmış. Ancak, kendisi tam tersini düşünüyor. Aslen Ermeni olduğunu ilkokul çağlarında öğrenen Miran Pirgiç Gültekin, Tunceli’nin daha çok Ermenilerin yaşadığı eski adı Gazik olan Cumhuriyet mahallesinde büyüdüğünü, Ermeni olduğunu da çocukken akranlarıyla kavgaya tutuştuğunda kendisine “Ermeni” diye bağırılmasıyla öğrenmeye başladığını söylüyor


KİMLİĞİ GİZLEMEK YANLIŞ

Yaklaşık bir ay önce düzenledikleri yemeğe 550 kişinin katıldığını kaydeden Gültekin, “Bu toplantıya yaklaşık 200 tane Sason Ermenisinin yanı sıra Hemşin, Vakıflı, Malatya Ermenileri de geldi. Bunlar hep kendilerini saklayan Ermeniler. Biz çıkıp asıl kimliğinizi kullanın diyoruz” dedi. Kimliğini gizleyen çok Ermeni olduğunu söyleyen Gültekin, “Ama takiyye yapıyorlar. Asıl kimliklerini saklıyorlar. Adam her şey oluyor ama Ermeni olduğunu gizliyor. Her şey oluyor ama kendisi olmuyor. Madem Ermenisin, kimliğini saklamayacaksın. Ermenilerin alevi kültüründen veya diğer kültürlerden kopması lazım. Ermeni gibi yaşamaları gerekiyor” diye konuştu.
 

500 BİN KRİPTO ERMENİ

Türkiye’de 500 bin Kripto Ermeni olduğunu söyleyen TTK Eski Başkanı Prof. Yusuf Halaçoğu, “Kimliğini gizleyen pek çok Ermeni, Kürt veya Alevi olarak biliniyor” diyor.


kaynak agos...


Bilinmeyen bir olgu sanki.
Ama kimliklerini gizlememeleri olumlu. En azından artık kimse çıkıp o bölgede herkes Kürt demez.

Olayın olumsuz tarafı, Ermeni sürgünün başarısız olmuş olması.
İleri! İleri! Türkistan erleri!
Senin için ölürüz Türkistan illeri...

(Türkistan Lejyonu'nun anısına atfendir).

Çevrimdışı motun yabgu

  • Türkçü-Turancı
  • *****
  • İleti: 1566
Ynt: Gizli Ermeniler Gerçek Kimliklerine Dönüyor.
« Yanıtla #1 : 05 Mart 2012 »
Kimliklerini acik etmelerinin neresi olumlu anda ? Besyüz bin Ermeni bir asir sonra kürtler gibi 10 milyona cikarsa ,cocuklarimiz bize lanet okumazmi ? Kurtulus savasindan önce kürtlerin nüfusu besyüz bindi . Simdi kac ? Besyüz bin Ermeni hayvanin milli hüviyetini kazanmalari kimliklerine sahip cikmalari gelecekte basimizin ciddi sekilde agriyacagina isaret eder . Belki soykirim yapmadigimizin ispatina ufak bir katkisi olabilir . En azindan ,madem soykirim sucu isledik . Nerden cikti bu besyüz bin Ermeni haini diye sorabiliriz ? Uzun vadede ise tam bir ihanet ve hezimet olmasi muhtemel bir durum . RTE her agzini actiginda etnikleri bosuna isim isim saymiyor . Demek istiyorki Türkiye sadece Türklerin degil üzerinde yasiyan herkesindir . Bölünmenin temelleri böyle atiliyor .
ÜZE TENGRI TEMÜR CIDA OKLAR BIRLE BIR BULUT

  BASBUGUMUZ TANRIKUTTUR TANRIKUTTUR

                       TANRIKUT.

Çevrimdışı Türkistan Ordusu

  • Türkçü-Turancı
  • ****
  • İleti: 339
Ynt: Gizli Ermeniler Gerçek Kimliklerine Dönüyor.
« Yanıtla #2 : 05 Mart 2012 »
Bunlar gizlense, çok daha kötü olur. Kendilerini farklı milletlerden lanse ederlerdi, olay farklı yerlere gidiyor öyle olunca.

Herkes kendi aidiyetini açıklayınca çok daha kolay olur. Gizlenen insan daima daha tehlikeli.
İleri! İleri! Türkistan erleri!
Senin için ölürüz Türkistan illeri...

(Türkistan Lejyonu'nun anısına atfendir).

Çevrimdışı motun yabgu

  • Türkçü-Turancı
  • *****
  • İleti: 1566
Ynt: Gizli Ermeniler Gerçek Kimliklerine Dönüyor.
« Yanıtla #3 : 05 Mart 2012 »
 Niye kötü olsun ? Bilindigi gibi Ermeniler azinlik statüsünde . Bildigimiz kadari ile Türkiyede resmi azinlik statüsünde yasiyan ermenilerin sayisi yüz bini bulmaz . Bunun üzerine besyüz bin daha eklendiginde lehimize bir gelisme olarakmi kabul edecegiz ? Böyle devam etmis olsaydi ,birkac asir sonra Ermeniliklerinide unutmalari yok olmalari sansimiz vardi . Devlet destegi ile Ermeni korumaciligi ve örgütlenmelerinin önü aciliyor . Cok dikkat edilmesi gereken bir husus . Biz ermenileri fisleyipte ilerde kolaylikla evlerinden toplayabilecegimizimi düsünerek iyi oldugunu söylüyorsun ? Eger öyleyse tersini dusunuyorum . Cünkü bundan sonra tehcir veya benzeri yaptirimlar devreye sokmamiz pek mümkün görülmüyor . Bizim yapmamiz gereken azinliklarin sayisini anlasilabilir makul seviyeye düsürmek olmalidir . Bu yapilan Ermenilere taviz vermekten baska birsey degildir .
ÜZE TENGRI TEMÜR CIDA OKLAR BIRLE BIR BULUT

  BASBUGUMUZ TANRIKUTTUR TANRIKUTTUR

                       TANRIKUT.