Gönderen Konu: Yılmaz Özdil:Akepe deme Ak de Esad deme Esed de  (Okunma sayısı 2475 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı motun yabgu

  • Türkçü-Turancı
  • *****
  • İleti: 1566
Yılmaz Özdil:Akepe deme Ak de Esad deme Esed de

Haberler - Yılmaz Özdil
27 Mart 2012

Beyzbol şapkalı bi kemancı, Washington metro istasyonunda Bach’tan parçalar çalıyordu.
Önünden 1097 kişi geçti, sadece yedi kişi durakladı, onlar da birer ikişer dakika dinleyip, gitti. 45 dakikalık konserin sonunda, bahşiş için yere açtığı mendili topladı, üç-beş sent’lerle biriken 32 doları cebine koydu, taksiye bindi, Washington’ın en ünlü konser salonuna gitti, sahneye çıktı, biletlerin en ucuzu 100 dolar’dı ama, tıklım tıklım doluydu. Çünkü o… Grammy ödüllü Joshua Bell’di. Kemanı da, 300 senelik, 3.5 milyon dolar değerindeki Stradivarius’tu.

“İmaj” böyle bi şeydir.

Ne olduğu değil.
Nasıl sunulduğu…
Nasıl göründüğüdür.

Bu kapsamda…
Hiç düşündünüz mü acaba, teee kırk yıllık “Esad” ne oldu da, oluverdi “Esed?”

Başbakanımızın kardeşiyken, kankamızken “Esad” değil miydi yahu? Bi sabah uyandık ki, a-aaa, başta Anadolu Ajansı ve TRT olmak üzere, yandaş medyada aniden “Esed” oluvermiş.

Çünkü…
Esad Esad’ken, mahallenin çocuğu, komşunun oğluydu, tanıdıktı, adeta bizden biriydi, hatta, tam Türk işi, Esat bile deniyordu. Rüzgar bi döndü kardeşim, işin rengi bi değişti, ha imaj mühendisleri devreye girdi, kaşla göz arasında, Esad Esed’leştirildi.

Kırk yıllık kani…
Olmuştu yani!

Bir harfle… Dilimize, algımıza, duygularımıza yabancılaştı.
Ötekileşti.

Bir kelimeyle… Obama’nın bu topraklarda Hüseyin’leşmesi gibi.

Yakında, Mahmud Ahmedinejad’a Manfred Ahmadinejack filan demeye başlarlarsa, sakın şaşmayın gari.
ÜZE TENGRI TEMÜR CIDA OKLAR BIRLE BIR BULUT

  BASBUGUMUZ TANRIKUTTUR TANRIKUTTUR

                       TANRIKUT.

Çevrimdışı motun yabgu

  • Türkçü-Turancı
  • *****
  • İleti: 1566
 Bu konuyu gündeme getirmemdeki maksat ,kimin kime ne sekilde hitap ettigi degil. Ister esat desin ,ister fesat bana ne . Mesele bize göre önemsiz olsada ,herkes bizim gibi saf degil. AKP´lik öyle bir seyki sanki din gibi . Biri ne derse digerleride yeminli gibi ayni dogrultuda hareket ediyor. Sanki dersiniz gökten ayet inmis koro halinde tüm AKP´ye ruhunu serefini satmis insan müsveddeleri Esada, Esed demekle mükellef . Bu ulvi (!) yükümlülügü yerine getirmeyen büyük günaha girer , maazallah cennetteki parsellerden ,kati suretle faydalanamaz !!! Ismi lazim degil,vatandasin biri Suriye konusu gectiginde israrla Esed yaziyor . Düsünüyorum ,yahu diyorum kendi kendime ,bu arkadas en ufak imla hataarina bile müdahale ederken ,kendisi niye Esadi Esed yaziyor ? Hatta belkide dili öyle döndügü icin yaziyor diye düsünmedimde degil. Yandas ihanetci basini takip ediyorum onlarda Esed yaziyor. AKP ye muhalefet basini takip ediyorum onlar özgün hali neyse onu ,yani Esad yaziyorlar. Kafam karisti bir sonuca ( taki Yilmaz Özdilin bu yazsini okuyana kadar) varamadim . Nihayet jeton düstü ama gec düstü . Adama diyorumki arkadas sen niye sehitlere rahmet okumuyorsun. ? Her konuya üsenmeden sayisiz ileti atiyorsun . Bir seferde sehitlerimize taziye diledigin bir iletin varmi diye soruyorum , cevap yok .  Darül harp ( Kafir devlet) askerine niye rahmet okusun öyle degilmi ? Sahsen bir AKP li hainle fikir tartismasina girmektense ,onun beynine sikmayi tercih ederim . T.T.K.
ÜZE TENGRI TEMÜR CIDA OKLAR BIRLE BIR BULUT

  BASBUGUMUZ TANRIKUTTUR TANRIKUTTUR

                       TANRIKUT.