Gönderen Konu: Uygur Türklerine oruç yasağı  (Okunma sayısı 2517 defa)

0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı motun yabgu

  • Türkçü-Turancı
  • *****
  • İleti: 1566
Uygur Türklerine oruç yasağı
« : 01 Ağustos 2012 »

Uygur Türklerine oruç yasağı
1 Ağustos 2012
Onlara oruç tutmak yasaklandı
Pekin yönetiminin Müslümanların çoğunlukta olduğu 9 milyon nüfuslu Şincan Uygur Özerk Bölgesi’ne yönelik baskılarına bir yenisi daha eklendi. Bölgede devlet memurları ve öğrencilerin Ramazan’da oruç tutması yasaklandı.

Yasaklama genelgesi bölge yönetiminin internet sitesinde yayımlandı. Genelgede, “Komünist Parti kadrolarının, devlet memurlarının (emekliler dahil) ve öğrencilerin Ramazan ayına özgü dini faaliyetlerde bulunması yasaklanmıştır” denildi.

Genelgede yasakların “Ramazan boyunca toplumsal istikrarın sağlanması amacıyla getirildiği” ileri sürüldü.

CAMİYE GİREMEZLER
Uygur halkına getirilen “Ramazan kısıtlamaları” kapsamında öğrencilerin Ramazan boyunca camiye gitmeleri de yasaklanırken, fitre ve zekât verilmesinin önü de kesildi. /_np/7268/17447268.jpg

Genelgede ayrıca, Komünist Parti liderlerinden, Ramazan boyunca yemek yemelerinin sağlanması için yerel yönetim liderlerine yiyecek “hediye” etmeleri istendi.

Yasakların Uygur bölgesinin bağımsızlığı için mücadele eden gruplarca protesto edilmesi ise gecikmedi.

Dünya Uygur Kongresi’nden yapılan açıklamada bu yasağın “Uygurların (Çinlilere karşı) direnişini daha da artıracağı” belirtildi. Açıklamada “Çin, Ramazan’da ibadeti yasaklayarak Uygur halkına idari yöntemlerle orucunu bozdurmaya çalışmaktadır” cümlesi dikkat çekiyor.
ÜZE TENGRI TEMÜR CIDA OKLAR BIRLE BIR BULUT

  BASBUGUMUZ TANRIKUTTUR TANRIKUTTUR

                       TANRIKUT.

Çevrimdışı motun yabgu

  • Türkçü-Turancı
  • *****
  • İleti: 1566
Ynt: Uygur Türklerine oruç yasağı
« Yanıtla #1 : 01 Ağustos 2012 »
Cinli köpeklerin Uygurlara yaptigini , Israil, Filistinli terörist Araplara yapmadi . Iktidar isgalcilerinin Türkistanli Uygur Türklerine ,Türk soylu olduklari icin sahip cikmadiklarini biliyoruz . Bu sefer durum farkli . Görelim bakalim Türk olarak degilse bile islam kardesligi adina cini protesto etsinler . Filistinli araplar müslümanda Uygurlar kafir degil . Filistinlilere verdikleri destegin onda birini Uygurlara versinler . Cin konsoloslugu önünde toplanip cin bayragi yaksinlar .
ÜZE TENGRI TEMÜR CIDA OKLAR BIRLE BIR BULUT

  BASBUGUMUZ TANRIKUTTUR TANRIKUTTUR

                       TANRIKUT.