Gönderen Konu: Kılıçdaroğlu, sürece destek vermeyen MHP'yi eleştirdi  (Okunma sayısı 3137 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı motun yabgu

  • Türkçü-Turancı
  • *****
  • İleti: 1566
Kılıçdaroğlu, sürece destek vermeyen MHP'yi eleştirdi
CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, yeni Kürt açılımına destek bulmak için bu kez de Türk Metal Sendikası Genel Kurulu'nda konuştu. Kılıçdaroğlu "Biz çözmezsek başka mahfiller çözer" diye açılıma destek vermelerini istedi.
15 Haziran 2012 Cuma 22:07
Kılıçdaroğlu, sürece destek vermeyen MHP'yi eleştirdi

Array
CHP lideri Kılıçdaroğlu Türk Metal Sendikası Genel Kurulu'nda konuştu. Gündeminden AKP'yle yürüttükleri yeni Kürt açılımını düşürmeyen Kılıçdaroğlu, sürece destek vermeyen MHP'yi eleştirdi.
“Biz şimdi söyledik "gelin oturalım, konuşalım". "Efendim biz gelmeyiz". Niye gelmiyoruz? TBMM çatısı meşru bir zemin değil midir? Meşru bir zaminde bir araya gelmek, konuşmak siyasi partilerin görevi değil midir? Anayasa konusunda bir araya geliyoruz. Uzlaşamazsak kimse ölmüyor.”

Kılıçdaroğlu "Dilimizi yumuşatacağız" dedi.
“Bir araya geleceğiz. Bir araya gelmek için üslubumuzu yumuşatacağız, daha saygılı bir dil kullanacağız. Birileri duysun diye bunu söylüyorum.”

Kılıçdaroğlu, yeni açılıma destek vermeyenleri uyardı.
“İşin tehlikesi nedir ben size söyleyeyim. İşin tehlikesi şu: Eğer bu sorunu TBMM'de, bu ülkenin milletvekilleri, genel başkanları, siyasal partileri çözmezse; bu sorunun çözümü için başka mahfiller devreye girer.”
ÜZE TENGRI TEMÜR CIDA OKLAR BIRLE BIR BULUT

  BASBUGUMUZ TANRIKUTTUR TANRIKUTTUR

                       TANRIKUT.

Çevrimdışı Türkistan Ordusu

  • Türkçü-Turancı
  • ****
  • İleti: 339
Gandi'nin amacı belliydi. Chp'de Baykal zamanında bir umut vardı, o zamanlarda döküntü bir parti olmasına rağmen.
Ama Gandi ile birlikte, Chp'nin çivisi çıktı; Baykal ve kadrosu tasfiye edildi. Baykal'a yakın delegelerde tasfiye edildi.
Yani chp'de çerkezler tasfiye edildi; yerlerine Alevici-Marksist-Kürtçü bir kadro geldi.

Chp rotayı sanki kandile çevirdi.
İleri! İleri! Türkistan erleri!
Senin için ölürüz Türkistan illeri...

(Türkistan Lejyonu'nun anısına atfendir).

Çevrimdışı motun yabgu

  • Türkçü-Turancı
  • *****
  • İleti: 1566
Bu sözü ilk defa cumhurbaskani ABDallah Güllüyan TBMM de dile getirmisti . Eger sözde IT (kürt) sorununu biz cözemezsek gelir baskalari cözer diye havlamisti . Ne zamandan beri bir devlet ic sorunlarini cözemeyince gelip baskalari cözüyor ? O zaman niye kurtulus savasi verildi ? Madem Yunan Ingiliz Fransiz isgali sorunu vardi ,niye baska devletler gelip sorunu cözmedide ,on binlerce askerimizin kani pahasina ,Basbug Atatürk liderliginde sorunu cözmek zorunda kaldik ? Bu nasil istir böyle kendi milletini disardan müdahale ile tehdit edip , olmayan sorunu cözmeye zorlamak hangi aklin karidir ? CHP nin icinde Ermeni kürt devsirmesi kilicyani uyaracak kimse yokmu ? Terör sorununu ABD AKP AB kiskirtmiyormu ? ABD nasil kiskirtiyorsa istedigi anda terörü sonlandirir . Bir taraftan terörü yönlendirip destekliyerek ,diger yandan Türkiyeyi tehdit ederek siyasi cözüme zorlayarak netice alacagini düsünüyorsa ,büyük hayal kirikligina ugrar . Tarih bunun örnekleri ile sabittir . 75 milyonluk bir devlet kimsenin disardan gelipte ic sorununu cözebilecegi kadar aciz olamaz . Ne oldu Rusya gidipte 14 sene isgal altinda tuttugu Afganistan sorununu cözebildimi ? Moskof genel kurmay baskani kendi ifadesi ile ,Afganistani fethedemezsiniz ama satin alabilirsiniz demisken,kaldiki biz Afganistan Irak Libya veya Misirda degiliz . Kim gelecekte bizim cözemedigimiz sorunu cözmeye cesaret edecekmis ? Biz haziriz buyursun gelsiinler ,yanlarinda mümkün oldugu kadar ceset torbasi getirmeyide ihmal etmesinler .
ÜZE TENGRI TEMÜR CIDA OKLAR BIRLE BIR BULUT

  BASBUGUMUZ TANRIKUTTUR TANRIKUTTUR

                       TANRIKUT.

Çevrimdışı Tien San

  • Türkçü-Turancı
  • ****
  • İleti: 144
  • Hunkurt - Tien San
Baykal yine Gül'e yüklendi: Devletin zirvesinden Meclis'i tehdit etti

08/10/2009

CHP lideri, Cumhurbaşkanı Gül'ün 'Biz sorunlarımızı kendimiz çözemezsek birileri dışarıdan gelir' sözünü eleştirmeyi sürdürdü
Baykal yine Gül'e yüklendi: Devletin zirvesinden Meclis'i tehdit etti

CHP?nin Parti Meclisi toplantısı öncesinde konuşan Baykal, ?Hükümet içeride ceberrut, zorba, dışarıda teslimiyetçi, verici politika izliyor? dedi.
   
   
   

ANKARA - CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, TBMM’yi açış konuşmasında Kürt açılımı konusunda mesajlar verirken “Biz kendi sorunlarımızı çözmezsek gelir başkaları çözer” diyen Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ü eleştirmeyi sürdürdü. Baykal, “TBMM çatısı altında bugüne kadar söylenen en üzüntü verici söz. Tehdide maruz kalmış Meclis’iz. Devlet zirvesinden tehdit edilmiş Meclis’iz” dedi
Dün toplanan CHP Parti Meclisi öncesi gazetecilerin sorularını yanıtlayan Baykal, şu mesajları verdi:
KÜRT AÇILIMI: Adını bile koyamadıkları açılımla ilgili iki aydır somut bir bilgi açıklayamadılar. Bir şeyin gizlendiği açık. Başbakan’ın ‘hazmettire hazmettire’ sözleri akla kurbağa hikâyesini getiriyor. Kurbağayı fokur fokur kaynayan kazana atarsan kurbağa canını kurtarmak için refleks gösterir, canını kurtarmak için hemen sıçrar. Ama soğuk suya atıp yavaş yavaş ısıtırsan kurbağa buna intibak eder, hazmettire hazmettire kaynatırsın. Kurbağa işin farkına varıp da canını kurtarmaya ihtiyaç duyduğunda kıpırdayamaz.
POSTACI KAPIMIZI ÇALMADI: (Başbakan’ın göndereceği mektubu kastederek) Bugün de postacı kapımızı çalmadı. Ama günün başlangıcındayız. Gün batmadan neler doğar bakalım.
GÜL’E AĞIR ELEŞTİRİ: Cumhurbaşkanı geldi Meclis’te ‘Sorunlarımızı biz çözmezsek başkaları gelir çözer’ dedi. TBMM çatısı altında bugüne kadar söylenen en üzüntü verici söz. Tehdide maruz kalmış Meclis’iz. Devlet zirvesinden tehdit edilmiş Meclis’iz.
DOĞAN GRUBU’NA CEZA: Bizim hükümet içeride ceberrut, zorba, dışarıda teslimiyetçi, verici politika izliyor. Açmaz da buradan kaynaklanıyor. Putin’in politikasının iki yönü var. İçeride sözünü geçirmek için demokratik duyarlılıkları belki bir kenara bırakabilen, ama dünya ile ilişkilerinde Rusya’nın yararları için kararlılıkla durabilen bir görüntüsü var. Putin dış dünyaya kendi ülke yararları için direniyor, çoğu zaman da isteklerini kabul ettiriyor. Putin’e yönelik olarak tavır takınmak kolaydır. Ama Türkiye’de karmaşık bir tablo var. AKP iktidarı dışarıda isteneni vermeye amade, ikna olmaya hazır. Türkiye’de medyayı yıldıran, sindiren hükümet en haklı olduğumuz konularda dahi dıştan gelen telkinler doğrultusunda, Ergenekon konusunda bu tipik bir örnektir, açılımda, diğer konularda dışardan gelen telkinleri takip etmeye hazır bir konumdadır. Bu da yabancı ülkelerin tavır takınmalarını güçleştirmektedir. Politikaçıkarlar üzerinden yürütülüyor.
ERKEN SEÇİM İDDİASI: Yunanistan’da daha yeni seçim oldu. İktidardaki Karamanlis seçimleri erkene çekerek kendini kurtarmak istedi. 1-2 puan kayıp var gözüküyordu, 10 puan fark oldu. İktidarın erken seçim kararı alması iflasın itirafı anlamına gelir. Halk enayi mi? AKP’nin erken seçim kararı ile sıyırma imkânı yoktur.
Cumhurbaşkanı Gül ise dün Fransa’ya hereketinden önce Baykal’ın ‘Damat Ferit’ benzetmesine yanıt verdi. Gül, söylemediği sözlere ilişkin yorum yapılmasının doğru olmadığını söyledi ve “Niyetlerimizi ifade ediş üslubumuzu çok farklılaştırırsak, bunun yararı olmadığı kanaatindeyim” dedi. (Radikal)
EN GÜZEL YÜZ BIZE CIRKIN BIZ SEVERIZ TÜRK YÜZÜ
EN IYI ÖZ BIZE FENA BIZ ISTERIZ TÜRK ÖZÜ.
MILLETCE HEP ALKISLARIZ ANILDIKCA TÜRK SÖZÜ.
            TANRI TÜRK´Ü KORUSUN.

Çevrimdışı Tien San

  • Türkçü-Turancı
  • ****
  • İleti: 144
  • Hunkurt - Tien San
 ABD disisleri bursu ile yetisme CIA ajani ABDullah Roseyan IT sözde sorunu icin gelir baskalari cözer dediginde ,en agir ifadelerle Baykal tarafindan elestiri yagmuruna tutulurken ,kendi parti baskani ayni dogrultuda görüs belirtirken niye hic sesi cikmiyor . Ihanete Güllüyan canak tutunca yanlista Kilicyan tutunca dogrumu yoksa ? Ulan hain namussuzlar sizi doguran ananin dogurdugu güne lanet olsun.
EN GÜZEL YÜZ BIZE CIRKIN BIZ SEVERIZ TÜRK YÜZÜ
EN IYI ÖZ BIZE FENA BIZ ISTERIZ TÜRK ÖZÜ.
MILLETCE HEP ALKISLARIZ ANILDIKCA TÜRK SÖZÜ.
            TANRI TÜRK´Ü KORUSUN.