Milliyetçilik aynı zamanda ülkemizin yerüstü ve yeraltı kaynaklarını,doğal güzelliklerini severek korumaktır.Birileri zamanında arsa kapmak ve villa yapmak için,tarla yapmak için ülkemizin güzelliklerinden olan ormanlarımıza kıydılar.Pkk nın yaktığı ormanlarımız da cabası.Şimdi ise Antalya'da 500 bin ağaç kesildi 500 bin tane daha kesilecekmiş
Neden?- Golf Sahası yapmak için.
Nedir Efendim golf?-Delikler vardır,küçük toplara vurularak bu deliklere atılmaya çalışılır.Top deliğe girdiğinde insanda ne stres kalır ne de moral bozukluğu.İnsana bir huzur gelir.
Yoğun işlerinden bunalan Avrupa,Amerika ve Türkiye'nin jet sosyetesi önemli iş adamları topları deliklere atarak mutlu olacaklar diye ülkemizin ormanları katlediliyor.Buna kim dur diyecek.
Evliya Çelebi Seyahatnamesinde İçanadolu Bölgesinde ki büyük ormanlardan bahsediyor.Nerde bu ormanlar ben bugün İçanadolu'da çıplak sarı bozkırdan başka bir şey göremiyorum.
Cumhuriyet kurulduğu yıllarda Ankara'nın bazı yerleri ve bugün Atatürk Orman Çiftliği'nin bulunduğu yer bataklıkmış.Uzmanlar gelmiş buralarda değil ağaç yetiştirmek ya da tarım yapmak,bir ot bile yetişmez demişler ama Atatürk çalışıp çabalamış bataklıklar kurutularak büyük ormanlara,çiftliklere,meyve-sebze bahçelerine dönüştürülmüş.
Atalarımız zoru başarmış bir şeyler inşa etmişler şimdikiler ise kolay yolu tercih edip bunları yıkmaya başladılar.
SON SÖZ VE HÜKÜM;
ÜLKEMİZİN ZENGİNLİKLERİNİ VE DOĞAL GÜZELLİKLERİNİ KATLETMEK DE BİR ÇEŞİT VATAN HAİNLİĞİDİR.