Gönderen Konu: BSP artık Pomaklara değil, Türklere güvenecek  (Okunma sayısı 4932 defa)

0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Atsızcı Türk

  • Türkçü-Turancı
  • ****
  • İleti: 302
Pomakların nasıl bir topluluk olduğunu anlamak istiyorsanız haberi okuyun, yorumu size bırakıyorum.

BSP artık Pomaklara değil, Türklere güvenecek



Bulgar Sosyalist Partisi'nin (BSP), düzenlediği 48. Olağan Kongre'sinden sonra partinin gelecek seçimlerde Pomaklarla değil, Türklerle çalışacağı anlaşıldı. Sosyalistlerin kongresinden sonra kulislerde konuşulanlardan ortaya çıkan tablo şu: 2005 seçimlerinde iktidara gelen parti polis dairelerine, jandarma idaresine ve itfaiye gibi kamu kuruluşlarına çok sayıda Pomak atadı, ancak partinin atadığı bu vatandaşların büyük bir kısmı daha sonra GERB'e oy verdi.
BSP'NİN 48. OLAĞAN KONGRESİ
BSP'nin 16 Şubatta Sofya'da düzenlediği 48. Olağan Kongresi'nde konuşma yapan Genel Başkan Sergey Stanişev, GERB iktidarının yarattığı yıkımdan Bulgaristan'ı ancak BSP'nin çizdiği yeni yol haritasının kurtarabileceğini ifade etti.

Aydın Osman I AJANS BG

KAYNAK: http://ajansbg.blogspot.com/2013/02/bsp-artk-pomaklara-degil-turklere.html

Çevrimdışı Atsızcı Türk

  • Türkçü-Turancı
  • ****
  • İleti: 302
Pomak ihaneti
« Yanıtla #1 : 19 Şubat 2013 »
Yazıya gelen yorumlar:

1. yorum:
BSP, Türklerle çalışarak Bulgaristan'ı düzelteceğiz mesajını vermeye çalışmış burda.

2. yorum:
Pomaklar kolay manipule olup öte beri kolay dönebiliyorlar. Çoğu kompleksli.

3. yorum:
Bu kadar da nankörlük olur mu hahahahahaha

4. yorum:
BSP seçimlerde oy almak için yerleştirmiş Pomakları, kara gözünün, kara kaşlarının hatırına değil.

Bundan önceki seçimlerde "Türkler nasıl olsa HÖH'e oy veriyor, biz en iyisi Bulgar Müslümanlara (Pomaklara) yatırım yapalım." dediler, ama Pomakların çoğu da GERB'e oy verdi.

BSP bir bakıma Pomakların ihanetine uğramış gibi.

5. yorum:
BSP Portekizdeki toplantida CHP nin yani K.KILICTAROGLU nun etkisinde kalmis galiba

6. yorum:
BSP hangi cizgide neyi destekledigi bile belli degil..

7. yorum:
Pomaklar BSP'ye karşı çok büyük ayıp etmişler. İnşallah hatalarını anlayıp da özür dilerler. Hep güçlüden yana olmak insanlık haysiyetine yakışmaz. BSP, onları adam yerine koyup da onlara devlet memurluğu veriyor, onlar ise utanmadan GERB'e oy veriyorlar, sanki GERB, BSP'den daha fazlasını verdi Pomaklara.

BSP onlara zorla dinini mi değiştirtti, ne kötülüğü dokundu BSP'nin onlara? Ayıp değil mi BSP'den yiyip de GERB'in kümesine yumurtlamak?!

8. yorum:
Pomaklar her zaman güçlülerin yanındadır. Bunu onların soydaşı Bulgarlar söylüyor. Bu haberi Bulgarcaya tercüme edip Rodopi24X7 gazetesinde yayınlamışlar. Bakın Bulgarlar bile neler söylüyor Pomaklar hakkında (üstelik Ajans Bg'yi herkes takip edip haber kaynağı olarak kullanıyor). İnanmayanlar şu linke baksın:

http://rodopi24.blogspot.com/2013/02/2013_18.html

9. yorum:
Yıllardır Türkleri elinden geldiği kadar devlet memurluklarından uzak tuttular, Pomaklar gibi yağcılık yapıp yerleşemedi gariban Türkler hiçbir yere.

Şimdi kafası çalışan Türkler bari BSP'den faydalansın!

10. yorum:
Pomaklar, BSP'yi bile sırtından vurdu.

KAYNAK: http://ajansbg.blogspot.com/2013/02/bsp-artk-pomaklara-degil-turklere.html

Çevrimdışı Atsızcı Türk

  • Türkçü-Turancı
  • ****
  • İleti: 302
Pomakların ihaneti
« Yanıtla #2 : 20 Şubat 2013 »
Yazıya gelen yorumlar:

11. yorum:
Pomaklara güvenilmez zaten, çoğu Türk Müslüman adlarından utanır Bulgarların karşısında, Türk Müslüman adları olduğunu gizlerler. Bundan utanırlar. Şimdi de BSP'yi madur etmişler. Pomaklar GERB'e dönmeseydiler ünlü aktör Stefan Danailov bile Kırcaali'den milletvekili seçilecekti.


12. yorum:
Yazık yaaaa BSP'ye. Bu Pomaklarda hiç mi insaf yok


13. yorum:
Bu habere yorum yazanlardan bu haberin doğruluğundan şüphe ettiklerini söyleyenler bile olmuş. O zaman Merkezî Seçim Kurulu (TSİK) ile bg.wikipedia'nın seçim sonuçlarına baksınlar. Blagoevgrad ile Smolyan'ın belediye başkanları GERB'li. Sadece Blagoevgrad İli'ne bağlı Gotse Delçev İlçesi'nin Belediye başkanı BSP'li, ama belediye meclisi üyelerinin çoğu GERB'li. (Tabiî bazı çok küçük ilçelerde de HÖH'lü) Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde ise Pomak bölgelerinde Rosen Plevneliev, İvaylo Kalfin'den daha fazla oy aldı. İnanmayanlar bakabilir:

http://results.cik.bg/tur1/mestni/0111.html

http://results.cik.bg/tur1/prezidentski/0111.html

http://results.cik.bg/tur1/prezidentski/0101.html

http://results.cik.bg/tur2/prezidentski/index.html

http://results.cik.bg/tur2/prezidentski/2131.html

http://results.cik.bg/tur2/prezidentski/index.html

Sağ tarafta belediye başkanlarının hangi partiden olduğu yazıyor:

http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%A1%D0%BC%D0%BE%D0%BB%D1%8F%D0%BD

http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%91%D0%BB%D0%B0%D0%B3%D0%BE%D0%B5%D0%B2%D0%B3%D1%80%D0%B0%D0%B4

2009 seçimlerinde Pomak bölgeleriinde hep GERB galip gelmiş. GERB'in aldığı açık mavi renkli oylara bir de BSP'nin aldığı kırmızı renkli oylara bakın:



Sadece Nedelino'da durum biraz farklı:

http://results.cik.bg/tur2/prezidentski/2118.html

http://results.cik.bg/tur2/mestni/2118.html

14. yorum:
Biz Türkler öyle Pomaklar gibi ihanet etmeyiz insana.

15. yorum:
Sonuçta Pomaklar da insan, onlar da hata yapar. BSP de büyüklük edip bağışlasın

16. yorum:
gozune dizine dursun

17. yorum:
Ünlü antör Stefan Danailov da orda yaaa
Stanişev'in sağında.

18. yorum:
Madem Pomaklar, BSP'yi "ateist", "komünist" diye sevmiyor öyleyse neden 2005 seçimlerinde Pomak bölgelerinde en çok oyu BSP aldı, bunu açıklayın bana! İnanmayanlar şu haritaya bakabilir. BSP yine kırmızı renkle belirlenmiş. NDSV ise sarı ile belirlenmiş, dikkat ederseniz Pomak bölgelerinde BSP, NDSV'den daha fazla oy almış:



19. yorum:
Ey pomaklar BSP yi istemiyorsanız niye BSP nin verdiği makamları kabul ettiniz
Bu kadar da nankörlük olur mu?

20. yorum:
Smolyan gibi Blagoevgrad gibi Pomak illerinin belediye başkanları hep GERB'li. Söyleyin bakin GERB'in pomaklara ne faydası oldu

21. yorum:
pomaklara pek güvenilmez

KAYNAK: http://ajansbg.blogspot.com/2013/02/bsp-artk-pomaklara-degil-turklere.html

Çevrimdışı Atsızcı Türk

  • Türkçü-Turancı
  • ****
  • İleti: 302
22. yorum:
Madem BSP'yi sevmiyorlar, niye 2005'te o partiye oy verdi Pomaklar, niye o partinin verdiği makamları kabul ettiler.

23. yorum:
Bence bunu kongre üyeleri (sahnede yer alan yöneticiler) değil de konuk olarak katılan il ve ilçe temsilcileri demiş olabilir. BSP gibi büyük partinin kongresinde zaten böyle konular tartışılamaz. Haberlerde gördüğüm kadarıyla (medyalar dışında) temsilci konuklarla birlikte 1000 civarı BSP'li olduğu söyleniyor. Onların 3-5 tanesi kulislerde konuşmuştur bence. Eski Maliye Bakanı Plamen Oreşarski de, Petır Korumbaşev de, Rumen Ovçarov da kongre üyesi olarak yer almıyordu BSP'nin yönetim kurulunda yer almalarına rağmen.

24. yorum:
Siyaset taviz verme sanatıdır, pomaklardan oy gelsin Türkleri bırakıp yine pomaklara dönebilir. Bu zamanda kimseye güven olmaz, ama pomaklara bel bağlamak sakıncalı. Türkler hem sayıca fazla pomaklardan hem yediği yeri pisletme alışkanlığı yoktur Türklerde.

25. yorum:
Genelde Pomaklar Bulgarlarin yaninda "Bulgarim" diyiyor Musluman ismini gizliyor kullanmiyor(zaten bircogu da Bulgar isimlerini geriye aldi),Turklerin yaninda "Turkum" diyiyor.Onlara guven olmaz,ve gordugunuz gibi her agin insani yari yolda birakabilirler !BSP'ye gelince,ha BSP, ha DPS.Iki partiyi de gozum gormesin.T

26. yorum:
Alacağın 3-5 oy için de olsa pomaklara güvenilmez.

27. yorum:
Pomak kardeslerimize hakaret icerikli yorum yapanlarin ,ne kadar Turk olduklari sorgulanmalidir.Pomak Turklerimiz bizlere hic bir zaman ihanet icinde bulunmamislardir,tam tersi olmustur,1970-2 yillari Pomak kardeslerimizin silah zoruyla isimlerini degistirilirken,onlar var olma mucaadelesi verirken biz Turkler seyirci kaldik ve yillar sonra bu felaket basimiza geldiginde,Pomak kardeslerimize yardim etmedigimizin ne kadar yalnis oldugunu ogrendik,halbuki daha o zaman birlikte mucaadele edebilirdik.Simdi Pomak kardeslerimize hakaret icerikli yorumlar yaparak ,gecmisteki katalarin tekrarlanmasina sebep vermiyelim ,birbirimize saygili olmamiz yarinlarimizin acisindan cok onemli olduguna inaniyoruz.Hak ve Adalet orgutu.

28. yorum:
Pomaklar Türk kanı taşımaz. Onlar "Türkler bizi zorla Müslüman etti, biz Bulgarız" der. Eğer sende de Pomaklık varsa ya da Pomaklarla düşüp kalkıyorsan bu senin problemin, bu durum biz Türkleri bağlamaz.

Ama en büyük Türkçü Hüseyin Nihal Atsız'ın vasiyetini okuyabilirsin bak:

http://www.nihal-atsiz.com/yazi/h-nihal-atsizin-vasiyeti.html

29. yorum:
Pomakların çoğu komplekslidir, Bulgarların yanında Bulgar görünmeye çalışırlar, Türk adlarından utanırlar. Onlara güven olmaz.

30. yorum:
Düne gelince yıllardır Türklerle HÖH (DPS) çalışıyordu. Şimdi artık BSP de başlamış. Peki o zaman DPS'nin Türklerden oy almasının anlamı ne? Türklere diğer partilerden farklı olarak ne veriyor, Türklerin Bulgarlaşmasını engellemek için ne yapıyor?

DPS akrabalık derecesine göre memur makamlarına yerleştiriyor adamlarına, Türklüğe verilen değere göre değil. DPS ya Türkçülere teslim edilecek ya da dağılıp yok olup gidecek. BSP 120'den fazla milletvekili çıkarsın da görün bakın HÖH'e ihtiyaç duyacak mı? BSP 120'den fazla milletvekili çıkarmayı hedefliyor, bu yüzden de Türk kitlesinden de faydalanmak istiyor.

31. yorum:
HÖH resmi sitesine Türkçe yazı koymuyor, zaten Türkçe bilmiyor HÖH'lüler. Türkçe yazı yazıp haber koysalar ne olacak ki, birileri onları hapise mi atacak, partisini mi kapatacak, elbet de kapatmayacak, ama geçmişten kalma hastalıklarından kurtulamıyorlar. Böyle giderse seçmenlerini BSP'ye kaptıracaklar. Sonuçta insanlar çıkar icabı partilere geliyorlar.

DPS Türklere ne milli olarak bir şey veriyor ne de şahsi olarak.

32. yorum:
HÖH 3 Martta çiçek bırakmaya devam ederse seçmenlerini bu gidişme eski koalisyon ortağı BSP'ye kaptırcak :D :D :D HÖH sadece Büyükelçi İsmail Aramaz'la göçmen derneklerinin etkisiyle bazı etkinliklerde, açılışlarda ara sıra Türkçü konuşmalar yaparak sonsuza dek Türkleri elinde tutamaz. Türklerin çıkarlarını daha fazla savunması gerek.

NASIL OLSA ARALARINDA BİR FARK YOK.

33. yorum:
BSP'nin iyi tarafı milliyetçi duygularla hareket etmiyor, alacağı 3-5 oy için taviz vermeye hazır. Biz Türkler ise akıllıca bunu değerlendirmeliyiz.

34. yorum:
Sen neyi akıllıca değerlendiriyorsun. Bulgarlar, sokaklara dökülüp istediğini elde ediyor, sen ise diplomasi yürüttüğünü sanıp yalakalık yaparak kendini kandır dur! hahahaha

35. yorum:
Türklerle çalışacağım diyor ama, bakalım seçimleri kazanabilecek mi. Gerçi anket de yanıltıcı olabilir. Vakti geldi mi göreceğiz.



KAYNAK: http://ajansbg.blogspot.com/2013/02/bsp-artk-pomaklara-degil-turklere.html