BİR TEZGAH PLANLANIYOR YA HAYIRLISI.....ANGOLA İSLAM'I YASAKLADI MI?
Angola İslam'ı yasakladı ve Camileri yıkmaya başladı diye dolaşan bir haber var. Bu bir çok gazetenin ve internet gazetesinin sitelerinde yayınlanmış. Bu haber dünya çapında yayılmış ancak BBC, CNN ve benzeri kaynaklarda yer almıyor.
Ayrıca Angola bunu red ediyor.
Habere Bakınız.Haberde özet olarak diyor ki:
"Vaşington'daki Angola Elçiliği, Angola'da İslam'ın yasaklandığı ve camilerin yıkıldığı haberlerini reddediyor.
Elçilikten görüşülen bir yetkili: 'Bu konu hakkında bir bilgimiz yok. Biz de haberleri sizin gibi internetten izliyoruz.' şeklinde konuştu."
Ülkemizde ise;
Radikal'de yayınlanan konu ile ilgili habere yapılan yorumlar da ayrı bir anlamlı.!!!
Habere Bakınız./// - Al Capone
Selefisler de Suriye de SII tekkeleri yikiyor - Birileri ses çikartiyor mu ? (örnek Quser Sehiri)
Camiler - Canbaba68
Evet yanlış ama etme bulma dünyası.Mısır'da Suriye'de pakistan'da Afganistan'da yakılan, tahrip edilen kiliseleri, tapınakları unutmayalım. Vahabilik Selefilik İslamın, insanlığın, dünyanın başına bela bir islami akın. Müslümanların azınlıkta olduğu ülkeler, Özellikle az gelişmiş ülkelerdeki azınlık müslümanlar için büyük bir risk oluşturuyor.
Her ne kadar doğru bir tanımlama olsa da - generalduncan
İslam'ı bir kült olarak tanımlamak doğru olsa da insan hakları açısından baktığınızda yanlış elbette. Keşke islam ile birlikte diğer dinleri de kült olarak görebilselermiş. Ve tabi devlet eliyle cami vb tapınak yıkımını da tasvip etmiyorum. 21. yüzyıl olmasına rağmen isteyen hala inansın, ne yapalım.
Yalan haber sanırsam! - oookten
Bu haberin doğrulandığı (hatta sadece verildiği diyelim) tek bir Angola kaynağı veya uluslarası büyük haber ajansları (BBC, CNN vb.) veya ciddi gazete (The Guardian, Newyork Times vb.) gösterebilir misiniz? Uyduruk bir web sitesi üzerinden yayılan bir haber ile fanatikler mi boşturulmak isteniyor!?? Ayrıca sevgili RADİKAL gazetesi, haberi manşetten bu (sanki Türkiyede olmuş gibi) sansasyonel şekilde veriş şekliniz harika! İki reyting almak için bu bulvar gazetesi tarzı yakışıyor mu? ayıptır!
Darısı Türkiye'nin başına "inşallah". - umutaltintas1995
Türkiye'de de böyle haberler görsek çok iyi olur aslında.
Benim dinime siz "yok" diyorsunuz... - Turk
Ben, benim dinime, "din" dir, diyorum. Onlar, olmaz, diyorlar. Bu din degil, "sey" dir... Sanki adamlarin "tanriyla" kirmizi-hat telefonlari var!... Soruyolar: "Din mi saygideger Tanrim?" *** Hangi ulke, toplum, hukumet, yonetim, idare, kendisini "din" e dayandirarak kararlar veriyorsa; uzlasma degil, catisma; baris degil, kavga, gelisme degil, gerileme, tatli degil, acilar... birbirlerini takip ediyorlar!...
islam ve hosgörü - siradanbirisi
Bir dini yasaklamakdansa her dini yasaklamalarini anlardim. Ancak bir dine karsi olmak cifte standarttir. Fakat özelikle islam aleminde militan teröristleri gözönüne alirsak özelikle bati ülkelerin islama mesafeli bakmasini anlyiabiliriz. Bu haberi elestiren arkadaslar islam toplumlarindaki Alevi, Ateist, ve dindar yasamiyanlara karsi nefretini anlatamazlar. Daha dün degilmiydi sayin basbakanimizin Sivas katillerin serbest kalmasini "hayirli ugurlu olsun" sözleriyle övmesi.
... - hale
tüm dinlere ait tapınakları da yıkarlarsa o zaman dünyadaki yaşanası tek yer olur...
Liberaller? - solién
Kendi ülkesinde bırak gayrimüslimi Müslüman-Alevi olan insanların bile Alevi olduklarını söyleyemedikleri bir ülke yönetimini savunup, Angola'ya "YA AMA İNSAN HAKLARI, İFADE ÖZGÜRLÜĞÜ" diye verip veriştirecek liberaller online mı?
... - cersei
hangi din olursa olsun böyle bir yasağın kabul edilir tarafı yok!
Sevgi ve barış fışkıran bir din neden yasaklanıyor
- Kemaltaner
Yahu böylesine sevki dolu dinin neyini yasaklıyorsun, mesela tevbe 5, bence insan hakları evrensel beyannamesine konmalı : Haram aylar çıkınca müşrikleri Nerede bulursanız öldürün, yakalayın, kuşatın, hapsedin onları, gelip geçecekleri bütün yolları tutun. Fakat tövbe ederler, namaz kılarlar ve zekat verirlerse bırakın onları, şüphe yok ki Allah suçları örter, rahimdir.
Umarım devamı gelir - Kemaltaner
İslamın insan haklarına, onuruna, kadın-erkek eşitliğine, hayvan haklarına aykırı olduğu su götürmez bir gerçek. Umarım tüm dünyada yasaklandığı günleri görebilirim.
islama dünyadan tepki - lezgo
islam ülkelerinin hiç birinde huzur ve mutluluk niye yok diye hep düşünürken.büyle bir haber okudum ben gerçi bu haberi avrupaq ülkelerinin birinde bekliyordum.beklentim angolada gerçekleşti hiç şaşırmadım.perşembenin gelişi çarşambadan bellidir.bu olay diğer ülkelerdede olacağına eminim.
TTK.