Yönetim kurulu başkanlığını MOSSAD'ın önde gelen isimlerinden David Kimche'nin yaptığı Glocal Forum, Ankara'da, Büyükşehir Belediyesi Başkanı Melih Gökçek himayesinde 30 Haziran – 6 Temmuz tarihleri arasında dev bir uluslar arası toplantı düzenleyecek.
Dünya çapında belediye başkanlarını, siyasetçileri, akademisyenleri, gazeteciler Ankara'ya toplayacak olan organizasyonu gerçekleştirecek Glocal forum'la ilgili her gün yeni bir bilgi ortaya çıkıyor.
Geçtiğimiz hafta, Ankara Belediye Başkanı Melih Gökçek'i oğlu Osman Gökçek'in, Glocal Forum'un gençlik parlamentosuna üye iki Türkten biri olduğunu ortaya çıkarmıştık. 8sutun'a ulaşan son bilgiler, Glocal Forum'un ortağı konumundaki dev uluslar arası sermaye odaklarını gösteriyor.
Yönetim Kurulu Başkanlığı MOSSAD ajanı tarafından yapılan Glocal Forum'un yönetim kurulunda da ilginç isimler ulunuyor. Modern Times Group (MTG) Başkanı ve Genel Müdürü Hans Holger Albrecht, Millicom International Cellular S.A Başkanı ve Genel Müdürü Marc Beuls, Tele2 yönetim kurulu üyesi Jean Luis Constanza, Sınır Tanımayan Gazeteciler ve Uluslar arası Kriz Grubu üyesi Christine Ockrent ve Metro ınternational Genel Müdürü Pele Törnberg en dikka çekici olanlar.
David Kimche üzerinden istihbarat dünyasıyla sağlam bağı olan Glocal Forum, kurumsal ortaklarıyla da büyük güce sahip.
Bu şirketlere yakından bakınca, Glocal Forum'un nasıl bir güce hükmettiği görülüyor:
METRO INTERNATIONAL (METRO GAZETESİ): Dünyanın internet üzerinden yayın yapan en büyük gazetesi. Günde 15 milyon, haftada 33 milyon okuyucusu var. Ayrıca, 17 dilde, 18 ülkede, 81 büyük kentte basılıp özellikle toplu taşıma araçları istasyonlarında ücretsiz olarak dağıtılmaktadır. Metro International ile Glocal Gorum'un kurucusu da aynı kşidir: Jan Stenbeck .
DİYARBAKIR'DA BEDAVA GAZETE DAĞITIYOR
Metro gazetesi, Türkiye'de de Diyarbakır'ı kendisine ilk yayın alanı olarak seçmiş durumda. Metro gazetesi Diyarbakır'da 2 yıldır ücretsiz olarak dağıtılıyor.
TELE2: Avrupa'nın en önde gelen alternatif telefon operatörü. 25 ülkede 29.4 milyon müştersi var. Telefon, gsm, internet ve kablo tv hizmetleri veriyor.
MIC (Millicom International Cellular S.A): Uluslar arası cep telefonu operatör şirketi. Asya, Latin Amerika ve Afrika'da 15 ülkede 16 lisansı var ve tam 332 milyon aboneye sahip!
MTG (Modern Times Group): 30'daan fazla ülkede faaliyet gösteren bir medya grubu. Başlangıçta, Metro gazetesini de (2000 senesine kadar) sahipti. MTG bugün 50'den fazla televizyon kanalı var ve günde ortalama 60 milyon izleyiciye ulaşıyor. MTG'nin televizyonları Glocal Forum faaliyetlerine büyük yer ayırıyor, gerçekleştirdiği organizasyonları naklen yayınlıyor.
Glocal Forum'un küresel ve bölgesel ortaklık içinde olduğu diğer dev şirket ve kurumlardan bazıları şunlar:
STARBUCKS (Amerikan Kahvehane Holdingi)
ORACLE
CISCO SYSTEMS
GALLUP
O'MELVENY and MYERS (Avukatlık firması)
ALLIED CAPITAL (New York Borsasına bağlı finans kurulusu)
ALTRIA (Kraft, Philip Morris gibi şirketlerin sahibi)
AMERICAN AIRLINES
ANDREAS : Agricultural Development Trust of the PERES CENTER FOR PEACE (= Simon Peres Baris Merkezi Tarım Geliştirme Vakfı)
ADVANTA CORPORATION ( İki Amerikan Bankasına sahip bir şirket)
ANGELINI ( Proctor and Gamble'la ortak, hayvan ve insanlar için ilaç üreten bir firma) BIODIVERSITY and ENVIRONMENTAL RESEARCH CENTER (= ISRAIL merkezli Eko-çeşitlilik ve Çevre Araştırma Merkezi)
COMFYWARE ( emekleme çağından itibaren çocuklara hitap eden bilgisayarlı eğlence- eğitim odaklı mültimedya ürünleri geliştiren şirket)
CARNEGIE MELLON Üniversitesi (Andrew Carnegie'nin)
JC DECAUX (= Paris Borsasına kote dev Fransız reklam şirketi)
LEVI MONTALCINI Vakfı ( genç kız ve kadınlara yönelik, özellikle Afrika'yı hedefleyen programları olan bir vakıf)
LUKOIL (Rusya'da petrol, gaz arama, üretim, satışı yapıyor. Dünya petrol rezervlerinin % 1.5'u, dünya petrol üretiminin ise %2.1 'ine sahip. Rusya'daki petrol üretiminin %19'u, rafine isinin de %19'unu kontrol ediyor.)
Amerikan MARRIOT Otelleri
PEACEWAVES = BARIS DALGALARI(Faaliyet alanı okullar, eğitim camiası, belediyeler; konuları vatandaşlık, hukuk, uluslararası işbirliği, insan hakları, küreselleşme )
ITALYAN KIZIL HACI
SANTA CLARA KATOLIK CIZVIT Üniversitesi
TELECOM ITALIA
MICROSOFT
DÜNYA BANKASI
BM HABİTAT
FIFA
http://www.millethaber.com/index.php?option=com_content&task=view&id=13047&Itemid=32