ERDOĞAN TÜRK'E VE TÜRKLÜĞE HAKARET EDEN ELİF ŞAFAK'IN BERAAT KARARINDAN MEMNUN
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Yazar Elif Şafak'ın Türk Ceza Kanunu'nun (TCK) 301'inci maddesinden yargılandığı davada beraat kararı verilmesini memnuniyetle karşıladığını bildirdi.
Erdoğan, Kamu Kesiminde Kaynakları Etkin Kullanma ve Maliyetleri Düşürme Projesi ödül töreninin, ardından gazetecilerin, yazar Elif Şafak'ın yargılandığı davadan beraat etmesine ilişkin sorularını yanıtladı.
BAŞBAKAN ELİF ŞAFAK'I KUTLADI
Erdoğan, şöyle konuştu:
“Elif Hanım'la ilgili olarak verilmiş karar tabii ki, benim açımdan memnuniyet verici. Özellikle de orada ifadesini bulan ve şu anda da gündeme giren konu zaten Elif Hanım'ın bir düşüncesi değil, sadece nakildi. Bu naklin maalesef bu şekilde değerlendirilmesi hakikaten üzücüydü. Ben verilmiş olan kararı memnuniyet verici olarak buluyorum. Dün akşamda Elif Hanımı aradım, doğumu sebebiyle kendisine sağlık afiyet diledim. Konuyla ilgili olarak da bu sürece yönelik düşüncelerimi kendisiyle de paylaştım. Bunun dışında söylenecek zaten her hangi bir şey yok”
301. MADDENİN DEĞİŞMESİ
Erdoğan, TCK'nın 301'inci maddesiyle ilgili bir düzenleme yapmayı düşünüp düşünmedikleri sorusuna da şu yanıtı verdi:
“Bu konu iktidarıyla muhalefetiyle tekrar oturulur konuşulur. Çünkü bu tür kanunlar illa nihaye, kalıcı olan şeyler değil. Otururuz, konuşuruz yeter ki iktidar, muhalefet bizler belli bir çizgiye varalım. Anlaşırız ve ona göre de adımları atarız. Bunlar konsensüs içinde alınması gereken yasalar belli hassasiyetleri var. Bu kanunlar çıkarken de durup dururken çıkmadı. Bir AB süreci içinde çıkarılmış yasalar. Olaya 'salt özgürlük' diye bakmak bana göre yanlış. Eğer salt özgürlük olarak bakıyorlarsa bu noktada ben diyorum ki; bu özgürlük her zaman söylüyorum, bir başkasının özgürlük alanı içerisine girmek suretiyle değildir. Bunu Elif Hanım'ın romanıyla alakalı söylemiyorum. Bunun da altını çizerek söyleyeyim."
KISACA BU YURDUN BAŞBAKANINA GÖRE TÜRKLÜĞE HAKARET ETMEK ÖZGÜRLÜKLERİN BİR PARÇASIYMIŞ..
ATALARIMIZ DERKİ: ECELİ GELEN KÖPEK CAMİ DUVARINA İŞERMİŞ.......ANLAYANA