Gönderen Konu: yeni buluş "erke"  (Okunma sayısı 6128 defa)

0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı erkan34tr

• Yeni Üye
  • *
yeni buluş "erke"
« : 23 Kasım 2006 »
soydaşlarım yeni buluş "erke" hakkında ne düşünüyosunuz olabilirmi? bence Türk milleti bundan fazlasını yapmalı
 :turan:

Çevrimdışı Otsukarcı

• Türkçü-Turancı
  • **
Ynt: yeni buluş "erke"
« Yanıtla #1 : 23 Kasım 2006 »
     Türk Milleti içinde bu tür buluşları yapan kişiler şimdiye kadar bir şekilde dışlanmış, küstürülmüş, yaptığı buluşla ilgili bir söz söylerme hakkı dahi tanınmamıştır.

Bundan 8-10 yıl önce bir kişi dakikada 1200 mermi atan ve şişme yapmayan bir silah icad etti. Mükafatı hapishane oldu.

Bu olayda beni ümitlendiren ordumuzda olan komutanlarımızın destek olması. Sonuçlanıncaya kadar destek olunursa bir sonuca varılacağına inanıyorum.

Çevrimdışı adembeg

• Yasakli
  • Türkçü-Turancı
  • **
« Yanıtla #2 : 23 Kasım 2006 »
şerefsiz medyayı gördünüz mü? komutanların birarada olmasında bile gülünç bir yan bulmuş gidinin köpekleri. yok bişey anlatılmamış toplantıda falan, yok adı şeymiş. oldu artık hepsini sana söylesin formülü falanda versinler bunu hangi şirket ülke yapmışta bizim insanımızdan bekliyorlar? coca cola bugün içinde ne olduğunu tam manasıyla yazıyormu ona şey deyip dalga geçilmiyor. coca cola özütü deyip geçiştiriyor. çorba tarifimi lan bu. insanıma herzaman güvendim. TÜRK milleti daha bile fazlasını yapar. vatanımıza şimdiden hayırlı olsun arkadaşlar! umarım bunda çuvallamayız ülke olarak. TANRI TÜRK'Ü KORUSUN!

Çevrimdışı alpturan

• Yasakli
  • Türkçü-Turancı
« Yanıtla #3 : 23 Kasım 2006 »
şerefsiz medyayı gördünüz mü? komutanların birarada olmasında bile gülünç bir yan bulmuş gidinin köpekleri. yok bişey anlatılmamış toplantıda falan, yok adı şeymiş. oldu artık hepsini sana söylesin formülü falanda versinler bunu hangi şirket ülke yapmışta bizim insanımızdan bekliyorlar? coca cola bugün içinde ne olduğunu tam manasıyla yazıyormu ona şey deyip dalga geçilmiyor. coca cola özütü deyip geçiştiriyor. çorba tarifimi lan bu. insanıma herzaman güvendim. TÜRK milleti daha bile fazlasını yapar. vatanımıza şimdiden hayırlı olsun arkadaşlar! umarım bunda çuvallamayız ülke olarak. TANRI TÜRK'Ü KORUSUN!
kandaş senden sonra birşey yazmaya gerek kalmamış
T.T.K. VE EVRENE HAKİM KILSIN

Çevrimdışı ak oğuz

• Türkçü-Turancı
  • **
« Yanıtla #4 : 24 Kasım 2006 »
        Bundan sanırım yedi ila sekiz yıl kadar önce idi, şahsın teki  motor icat etmişti .
Uçaklarda da kullanılabiliyordu , yakıtsız uçuyordu ve radara yakalanmadan gide biliyordu bu sistem sayesinde hva kuvetlerimiz dünyanın bir numarası olabiliyordu.
hatta şahıs bu buluştan dolayı tehtid edildiğini bile söylemişti medyaya çıkarttılar bunu nasıl yapıcaksın anlat diye baskı kurdular birde yanlarında başka mühendis getirmişler adamı sıkıştırıyorlardı anlat nasıl olucak diye
      Ulan şerefsiz sonu başarısızlıkta olsa adı bilim denene denene bulunur ha ben bişey icat edicem diye başlayıp hemen iki günde sonucamı varılır.
      Sonra adam bir sürü tehditler aldığını söylüyordu, bu soysuz itlerde onların yardakçılığını yapıyor. Bzim medya (gerçi ne kadarı bizim )

Çevrimdışı ATASAGUN

• Türkçü-Turancı
  • Öğreniyor...
« Yanıtla #5 : 24 Kasım 2006 »
Aşağıdaki konuşma Emin Çölaşan ile buluşun sunumunu yapan Emekli Tümgeneral Çetin Uğural arasında geçiyor.

Bence çok şey değişecek böyle giderse.

Bekleyip göreceğiz.

Alıntı
- Paşam sizin ekip ne keşfetti tam olarak?

- Herhangi bir yakıt gerektirmeyen bir motor. O kadar ki, hava ve su bile gerektirmiyor. Bunu karada, havada, denizde, istediğiniz amaçla kullanacaksınız. Uçaklarda, motorlu araçlarda veya elektrik üretmek için...

- Hiç yakıt olmadan nasıl çalışacak? Bilim adamları da olmaz böyle bir şey diyor.

- Haklılar çünkü günümüzün bilim literatüründe bu buluşun ifadesi yok. Size örnek vereyim. Yerçekimi kuralı bilinmeden insanlar havada mı yaşıyordu? Yerde niçin yaşadıklarının bilimsel açıklaması bu kural bulununca yapılmış oldu. Elbette çok kritik bir buluştur. Kimsenin inanmasını da beklemiyoruz. Üretim başlayınca gözleriyle görüp inanırlar.

- Nasıl çalışacak bu yakıtsız aygıt?

- Başlangıçta yakıt olmayan basit bir şey konuluyor içine ve çalışmaya başlıyor.

- O nedir?

- Onu şimdi söyleyemem. İşin püf noktalarından biridir.

- Bu keşfin tam adı nedir? Motor mu?

- Tam adı kuvvet makinesi. Markası Erke Dönergeci.

- Üretip denediniz mi?

- Elbette ürettik ve her şeyini denedik. Prototipi yapıldı. 2007 yılında seri üretim başlayacak. Bugün dünyada nerede motor kullanılıyorsa, oralarda kullanılacak ve dünya değişecek.

- Nerelerde kullanılmayacak?

- Nerede motor varsa orada kullanılacak.

- Bunun çalıştığını ve gerçekten söylediğiniz gibi olduğunu kimler gördü?

- Elbette görenler oldu ama onu şimdi açıklamaya gerek yok.

- Büyüklüğü nedir?

- Amaca göre değişir. Uçakta kullanacaksanız daha büyük, deniz motorunda daha küçük.

- Kim üretecek, belli oldu mu?

- O aşamaya gelindiğinde yerli ve yabancı firmalarla anlaşma yapılacak.

- Patent başvurusu yapmadığınız da söyleniyor.

- 10 Ekim günü Ankara’da yapıldı efendim. Hatta İngiltere’den patent uzmanları geldi ve görünce şaşırdılar. Yurtdışı patenti için 1.5 milyon dolar harcadık. Bu çalışmaları doğal olarak büyük bir gizlilik içinde sürdürüyoruz çünkü sırların çalınıp taklit edilmesi en büyük tehlike. Taklit olursa, yasalar uyarınca mahkemesi en az iki yıl sürüyor ve buluşunuz elden kayıp gidiyor. O yüzden bazı şeyleri çok gizli tutuyoruz. Sanayi casusluğu günümüzde en büyük tehlikelerden biridir. Düşünün ki, devlet korsan kitapla bile başa çıkamıyor. O zaman biz kendimizi nasıl koruyacağız? O yüzden bazı şeyleri açıklamıyoruz ama herkes bilsin ki olay tümüyle doğrudur.

- Patent başvurunuzda kullandığınız belgelerde herhalde bütün ayrıntılar olsa gerek. Onlar nerede?

- Doğrudur. Onlar çok yakın tanıdığımız ve güvendiğimiz bir noterin özel kasasında korunuyor.

- Tam sayfa gazete ilanlarının bedeli de epeyce tutmuş olmalı. Kim karşılıyor bu parayı, sponsorlar mı var?

- Bir milyon doları geçti. Sponsor yok. Tamamı Erke’nin öz sermayesinden karşılanıyor.

- Tevfik Diker bu keşfin eskiye ait bir şey olduğunu söylüyor.

- Hiç ilgisi yok. Tamamen ekibimizin orijinal buluşudur.

http://www.hurriyet.com.tr/yazarlar/5495253.asp?yazarid=5

Çevrimdışı [Hun Türk]

• Türkçü-Turancı
  • TTK
« Yanıtla #6 : 25 Kasım 2006 »
Fizikçi olarak termodinamiğe uygun olmayan bir buluş. Tam olarak içeriğini bilmiyorum.

Medya zaten önünde Türk olan her şeye muhalif. İşlerinin gerektiğini hemen yapmışlar.
Bana göre ticanilik, nurculuk, yobazlık, komünizm ve partizanlık gibi hastalıkların sebepleri, milli ülküden yoksunluktur.
Hüseyin Nihâl Atsız

TÜRK IRKI SAĞOLSUN !

Çevrimdışı irfan

• Türkçü-Turancı
« Yanıtla #7 : 25 Kasım 2006 »
Sevgili kandaşlar bu buluş ne yenidir,nede eski..Bu başlı başına bir icattır..
   İcad edilen nesnenin gerçekliğinden şüphem yok, BİR TÜRK HİÇBİR ZAMAN YALAN SÖYLEMEZ İSE BUDA DOĞRUDUR...
  METAFİZİĞİN TANIMLARI günümüzde dışarıdan kopyalama ama geçmişte TÜRKLERİN kullandığı sistemlerle yabancıların ki aynımı ?bunuda düşünmek gerekli..biz TÜRKLÜK GÜCÜMÜZ VAR VE DÜNYA HAKİMİYYETİNİ İSTEDİĞİMİZ ZAMAN ELE ALABİLME KABİLİYYETİMİZ VE BİZİ YENEMEZLER GİBİ DÜŞÜNCELERLE VE GÜNLÜK YAŞAM BAHANELERİYLE KENDİMİZİ KANDIRIRKEN ADAMLAR BİZİ GEÇTİ,
   Bu günlere geldik,kotalarla,siyasetlerle,fitnelerle, EN BÜYÜK KOPYA KABİLİYYETLERİYLE ÖYLE UYUŞTURULDUK Kİ,, TOPLUMCA BİR REHAVETTEN UMARIM TOPLUCA UYANMAMIZ KISA ZAMANDA OLUR....
   TANRI TÜRKÜ KORUDU BU ZAMANA KADAR,,, BİZ KENDİMİZİ KENDİMİZDEN NE ZAMAN KORUYACAĞIZ BAKALIM....
EFEDİR ADIMIZ
TÜRK OĞLU TÜRK OLMAKTANDIR ŞANIMIZ
YEDİ DEĞİL YETİMİŞ BİN OLSA DA DÜVEL
YİNE DE ÜSTÜNDÜR TÜRK OLDUĞUNU BİLEN
KANSIZ EFE

Çevrimdışı ATASAGUN

• Türkçü-Turancı
  • Öğreniyor...
« Yanıtla #8 : 25 Kasım 2006 »
Verdikleri bilgilere bakılırsa keşif ve icat bir arada.

Yeni bir fizik kuralı bulup bu kurala dayanan bir makine yapmışlar.

Sabırsızlıkla sonucu bekliyorum.

Çevrimdışı TeknikTürk

• Yasakli
  • Türkçü-Turancı
« Yanıtla #9 : 25 Kasım 2006 »
İnşallah icat edenlerin ve şirketin başına birşey gelmez.Nede olsa bu tür girişimleri desteklemek bir tarafa koruyacak bir devletimiz bile yok.Nasıl medya yabancı güdümünde ve vatana ihanet noktasında ise devletin köşe başlarındakilerde aynı yerde.

HunTürk.Net soydaş güzel özetlemiş, "Medya zaten önünde Türk olan her şeye muhalif" diye.Aynı şey devletin köşe başını tutanlar içinde geçerli.

İcadın açıklanacağı günü sabırsızlıkla bekliyorum.Bence Erke kurucuları icat kadar kendilerinide korursa iyi olur.Millette memlekette sahipsiz.