Gönderen Konu: abd nin SAHTE KAHRAMANLARI -Hulki Cevizoğlu'ndan-  (Okunma sayısı 2672 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı EFE

  • Türkçü-Turancı
  • ****
  • İleti: 206
ABD''NİN SAHTE KAHRAMANLARI...

Bırakın Türk halkını, aydınlarının bile bilmediği bir "kahramanımız" daha çıktı ortaya. Tarihi, övünç ve kahramanlıklarla dolu olan Türkler''in kahramanlarından biri olan "Topçu Yüzbaşı" Mustafa Ertuğrul, aynı zamanda dünya çapında da önemli bir "zabitimiz" idi. Çünkü, ülkemizi savunurken elde ettiği askeri başarı, dünyada da bir "ilk." DÜNYADA İLK "UÇAK GEMİSİ" BATIRAN KİŞİ TÜRK SUBAYI!..(http://www.hunturk.net/forum/index.php?topic=1089.msg8958;topicseen#new) "Metal Fırtına" romanındaki gibi güçsüz bir Türk Ordusu yok.

Bugün olduğu gibi, dün de Türk askeri güçlüydü.

Öyle "fare deliklerine kaçan" bir Türk komandosu mevcut değil.

Roman da olsa, kurgular gerçeğe yakın olmalıdır.

Şimdi ortaya çıkan "yeni kahramanımız" Topçu Yüzbaşı Mustafa Ertuğrul, Çanakkale''den 1.Dünya Savaşı''na kadar bir çok cephede savaşmış.

Çanakkale''de uçak düşürmüş..

1.Dünya Savaşı''nda Antalya Kemer açıklarında, dünyada ilk olarak, bir "uçak gemisi" batırmış... Kendi halkından ve tarihinden utanan aydın geçinen karanlıkların bunları anlaması mümkün değil.

Zaten bu sözler onlara yönelik değil, tarihini öğrenmek isteyen genç beyinlerimiz için. AMERİKA''NIN SAHTE KAHRAMANLARI: TEKSAS, TOMMİKS VE SÜPERMAN''LAR.. Bu konuyu geçen hafta sonu Ceviz Kabuğu programında belgeleriyle birlikte ele aldık. Yayın sırasında bir izleyicimiz (Burak Baykal, İnşaat Mühendisi, Tekirdağ), şu elektronik postayı gönderdi: "Milletler tarihinde kahramanlar çok önemlidir.

Milletleri bir arada tutan bağlardan biri de, kendilerine gurur veren, bazen de mitolojik (gerçek olmayan) kahramanlardır.

Amerika, kendi kahramanları olamayacak kadar kısa bir tarihe sahip olduğundan Tommiks, Teksas, Süperman gibi suni kahramanlar yaratmıştır.

Olmayan kahramanları için milyonlarca dolar bütçeli Şlmler yaparak kahraman yaratmaya çalışmaktadır." Ne kadar haklı değil mi?..

"Ulusal bilinç" kavramı böyle, böyle olaylar ve kahramanlarla hafızalara kazınıyor.

Avrupa ve ABD de bunu bildiği için, bazı "karanlık aydınlar" aracılığı ile yıllardır kahramanlarımıza saldırmayı sürdürüyor.. SOYKIRIMCILARA, İNSÂNİ YANIT.. 90 yıldır Türkiye''yi sözde "Ermeni soykırımı" yapmakla suçlamaya çalışıyorlar.

Esir aldığı düşman askerlerine bile şefkatle yaklaşan Türk askeri, bunun bir örneğini de 1.Dünya Savaşı''nda gösterdi. Topçu Yüzbaşı Mustafa Ertuğrul, biri "uçak gemisi" olmak üzere 3 adet İngiliz ve Fransız savaş gemisini batırdıktan sonra, denizdeki düşman askerlerini topluyor.

Karaya çıkanların durumlarını görünce, onlar "üzülmesin" diye, "zafer kutlaması" yaptırmıyor!.. Böyle bir şey olabilir mi?..

Bugün bile dünyada böyle bir uygulama mevcut mu?..

Hayır!.. Ama, o gün olduğu gibi bugün de (Atatürk''ün Çanakkale''deki sözlerini hatırlayalım) esirlerine "insanca" davranan Türk askerinin, bir "soykırım" yapması mümkün mü?..

Peki bu sözde Ermeni soykırımı iddiaları nasıl Avrupa''da destek buluyor?.. Oysa, ABD''de eskiden olduğu gibi bugün de insanlık dışı uygulamalar sürüyor.

Dün, bizlere "kahraman" gibi sundukları Tommiks''in döneminde de "rangerlar" Kızılderili soykırımı yapıyordu.

Bugün de, örneğin Guantanamo''da ve Irak''ta işkenceler yapıyorlar.

Bunları biz değil, tüm dünya basını yazıyor, gösteriyor.. Ama onlar "güçlü", biz "haklıyız"...

Ne yazık ki, haklı olanın değil, güçlü olanın kazandığı bir dünya düzeni, "küresel efendiler" tarafından sürdürülüyor...

Hulki CEVİZOĞLU


“TÜRK'ler  Hiçbir milleti taklit etmeyecektir. TÜRK'ler ne Amerikanlaşacak ne batılılaşacak nede araplaşacaktır. O sadece özleşecektir.