Gönderen Konu: Küresel ısınma eylemine çağrı!  (Okunma sayısı 2791 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı AttilaHun

  • Türkçü-Turancı
  • ****
  • İleti: 123
Küresel ısınma eylemine çağrı!
« : 27 Şubat 2007 »
Küresel ısınma eylemine çağrı

Son günlerde internette dolaşan bir elektronik posta, küresel ısınmaya karşı ortak eylem çağrısı yapıyor.

Elektronik postada yer alan eylem planı şöyle: 1 Mart 2007 tarihinde yerel saatlerin farklılığı gözetilmeksizin saat 19.55 ile 20.00 arası tüm dünyada enerji kaynakları kesilecek. Bu tür eylemleri insanların bugünlerine ve geleceklerine sahip çıkmak olarak nitelendiren WWF Türkiye (Doğal Hayatı Koruma Vakfı) Genel Müdürü Dr. Filiz Demirayak, ‘Bu maili, büyük tehlikeye yönelik farkındalığın artması şeklinde okumak gerek” dedi.

“ŞALTERLERİ İNDİRELİM, KONTAKLARI KAPATALIM”

“1 Mart günü saatler 19.55’i gösterdiğinde evde ya da iş yerlerinde şalterleri indirelim! Arabadaysak yol kenarına çekip kontak kapatalım!” şeklinde çağrı yapan e-postada amaç; 5 dakikalık kesinti ve sonrasında meydana gelecek enerji tasarrufuyla karar mercilerinin dikkatini çekmek. Dünyanın her yerinde enerji kaynaklarını 5 dakikalık süreyle kesintiye çağıran e-postanın kaynağı ise belli değil.

“KÜRESEL ISINMADA TOPLUMLAR UYANIYOR”

Bu tür eylemlerin, geleceklerine sahip çıkmak isteyen insanların harekete geçme isteğini ortaya koyduğunu söyleyen Dr.Filiz Demirayak, “Böyle eylemlerin bu kadar yaygın bir şekilde ve küresel ölçekte sirküle ediliyor olmasını insanların bu büyük tehlikenin farkına varmaları, farkındalığın artması ve harekete geçme isteği olarak okuyorum ki bu bilinç, küresel ısınmada çok zorunlu bir parça. Bu konuda toplumların uyanıyor olması çok önemli” dedi.

“BU TÜR EYLEMLERİN DESTEKLENMESİ LAZIM”

Eylemin siyasilere bir mesaj olduğunun altını çizen Demirayak, “Karar vericilerin bakış açısında, toplumsal hareketler etkili olacaktır. Siyaset ve iş dünyası bu konuda bir tür uyanışa geçti, bu tür hareketler birbirlerini tetikleyen ve destekleyen demokratik hareketlerdir, o yüzden cesaretlendirilmeleri gerekir. Bunun diğer farklı proje ve eylemlerle de bütünleşmesi lazım ki, herkes üzerine düşeni yapsın” diye konuştu.

“EYFEL KULESİ DE KARARTILMIŞTI”

Birleşmiş Milletler Hükümetler Arası İklim Değişikliği Paneli raporunun yayınladığı Şubat ayı başlarında da benzer bir eylem yapılmış ve küresel ısınmanın etkilerine dikkat çekmek isteyen çevre örgütleri beş dakikalığına ışıkları kapatma çağrısında bulunmuştu.

Eylemde, 20 bin ampülle aydınlatılan Eyfel Kulesi karanlığa gömülmüş, ülke çapında yapılan eylemin ardından elektrik şirketi, bu süre içinde 800 megawatt’lık bir düşüş kaydettiğini bunun da normal tüketimin yüzde 1’i olduğunu açıklamıştı.

Roma’da ünlü Kolezyum, Madrid’in en ünlü anıtı Puerta de Alcala’da da ışıklar kısa bir süreliğine söndürülmüştü.

EYLEME KATILARAK DESTEK VERECEK HERKESE TEŞEKKÜRLER!

"TÜRK" doğayı sever ve ona saygı duyar.

Kök-Börü

  • Ziyaretçi
Ynt: Küresel ısınma eylemine çağrı!
« Yanıtla #1 : 28 Şubat 2007 »
Evet Anda...Paylaşımın için çok teşekkür ederim...

Türk Doğayı Sever ve Korur...Küresel Isınma eylemine memnuniyetle destek veririm..