Gönderen Konu: geçmiş geleceğin aynasıdır...  (Okunma sayısı 4043 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı BERKETÜRKHAN

  • Türkçü-Turancı
  • **
  • İleti: 28
geçmiş geleceğin aynasıdır...
« : 11 Nisan 2007 »
Sayın Irkdaşlarım bu yazıyı gereksiz görebilirsiniz ama sitede açılan gereksiz kürt başlıklarından daha önemli gördüğüm için yazıyı size aktarıyorum.

Fransa’da cumhurbaşkanlığı yarışında önde giden Halk Hareketi Birliği’nin adayı Nicolas Sarkozy’nin niye Türk karşıtı olduğu anlaşıldı.

Macar tarihçi Sandor Mosony’ye göre, 17. yüzyılın başlarında Macaristan Kralı 2’nci Ferdinand döneminde, Osmanlılara karşı savaşan ve büyük kahramanlıklar gösteren Sarkozy ailesi, asalet unvanı, şövalye arması ve küçük bir şato ile ödüllendirildi.

Fransa Cumhurbaşkanı adayı Sarkozy’nin geçmişini araştırmak için babası Pal Sarkozy’nin Macaristan’da doğduğu köy olan Allatyan’a giden gazeteciler, tarih profesörü Sandor Mosony’den aldıkları bilgileri yayınlamaya başladılar. Prof. Mosony, 17. yüzyılın başlarında Macaristan Kralı 2’nci Ferdinand döneminde, Osmanlılara karşı savaşan ve büyük kahramanlıklar gösteren Sarkozy’lerin ödüllendirildiğini açıkladı.

Macar Kralı 2’nci Ferdinand tarafından asalet unvanı ve şövalye arması ile ödüllendirilen Sarkozy’lerin köyü Allatyan’da bir şato sahibi de olduklarını da anlatan tarihçi Mosony, Sarkozy’lere ait şatonun 2’nci Dünya Savaşı’ndan sonra komünistler tarafında devletleştirilerek yıkıldığını açıkladı.

Sarkozy’nin annesini terk eden baba Pal Sarkozy’nin halen parmağında taşıdığı yüzükte bulunan küçük ve kılıç taşıyan arslan kazımasının "Türklere karşı gösterilen kahramanlığa karşılık" 1628 yılında verilen şövalye armasını temsil ettiğini belirten Macar tarihçi, Sarkozy’nin Türk düşmanlığı, Fransız katedralleri, Haçlılar ve Şarlken’den sık sık söz etmesini tarihten gelen aile özelliklerine bağlıyor.ALINTIDIR.

Sonuç olarak geçmişte yaşanılanlar günümüzde karşımıza çıkıyor.Biz Türkçülere düşen ise geçmişimizi çok iyi bilmemizdir.Zaten Türkler geçmişini bilseydi ve dostunu düşmanını iyi tabısaydı bugüb bu durumda olmazdık,Turan ülkesinde yaşıyor olurduk.

TTK
KAVGAMIZ  TURAN!!!

HEJ Turán. HEJ Bájtarsak. HEJ Turániakat!!!