Gönderen Konu: MUSTAFA MUĞLALI PAŞA'MIZ DA TANRIDAĞI'NDA  (Okunma sayısı 3202 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı TÜRK-KAN

  • Türkçü-Turancı
  • *****
  • İleti: 2182
  • UÇMAĞA VARDI, TANRI DAĞLARINDA!
(Mustafa Muğlalı Paşamız, Menemen'de Cumhuriyet'e isyan eden yobazları idama mahkum ettiği, AskeriMahkeme heyeti ile beraberken) 

 Önce Mustafa Muğlalı Paşamızı bir tanıyalım.

 
Mustafa Muğlalı ( 1882 - 11 Aralık 1951 )
[/b]

 Harp Okulunu (1901), Harp Akademisini (1904) bitirdi. Balkan Savaşında görev aldı. Birinci Dünya Savaşı sırasında Adana bölge Komutanlığı kurmay başkanlığı yaptı. Tümen Komutanı olarak Kurtuluş Savaşına katıldı. (1921). 1922'de albay, 1927'de tümgeneral, 1931'de Kor general ve 1942'de or generalliğe yükseltildi. Genelkurmay başkan yardımcılığı yaptığı sırada Kubilay olayından sonra yakalanan gericilerin yargılanması için görevlendirilen askeri mahkemenin başkanlığına getirildi (1930). Birinci Kolordu Komutanlığı (1931-1939), iki kez yüksek askeri şura üyeliği (1942-1943, 1945-1947); Üçüncü Ordu Komutanlığı (1943-1945) yaptı. Son görevi sırasında Doğu Anadoluda Özalp dolaylarında çıkan olaylarda 33 kişiyi yargı kararı olmadan kurşuna dizdirttiği gerekçesiyle yargılandı; 20 yıl hapse mahkûm oldu (1950)... Orgeneral Mustafa Muğlalının verdiği bir emir yüzünden emekli olduktan (1947) 3 yıl sonra Genelkurmay mahkemesi tarafından yargılanarak yirmi yıl hapse mahkûm edilmesi (mart 1950). Muğlalı, korgeneral rütbesiyle Üçüncü Kolordu komutanıyken (1943-1945) Van'ın Özalp ilçesi yakınlarında çıkan olaylarda yargılanmalarına gerek görmeden otuz üç kişinin kurşuna dizilmesi için emir vermişti. Bu olay sonradan muhalefet tarafından TBMM gündemine getirildi ve yoğun tartışmalara neden oldu. Emekli generalin yargılanması kararlaştırıldı. Muğlalı mahkûm olduktan bir yıl sonra hapishanede öldü.

 Soğuk Ansiklopedik tanıtımı bir yana bırakırsak, Mustafa Muğlalı Paşa kimdir ?

1. Yarbay Mustafa (Muğlalı) bey; Kurtuluş Savaşı sırasında İstanbul’dan Anadolu’ya lojistik destek sağlayan Yavuz Grubu’nun başkanıdır.

 Yavuz Grubu'nun mührü, Yavuz Sultan Selim'in resmini taşıyordu.

 Yarbay Mustafa (Muğlalı) Bey tarafından, Ankara'da Müdâfaa-i Milliye'ye ve Erkân-ı Harbiye-i Umûmiye (Genelkurmay) Reis Vekili Fevzi (Çakmak) Paşa'ya "Çok Acele" kaydıyla gönderilen ve üzerinde "Yavuz Grubu" nun mührü bulunan 12 Mart 1337 (1921) tarihli bir şifreli raporda (belgede)[17]; Anadolu'ya takalarla nakledilmek üzere Sarıyar Bölgesi'nde sahile yakın bir noktada Teşkilât tarafından saklanan 570 adet mavzer ile 4 hafif makinalı tüfek ve 10 sandık cephanenin, Askerî Nigâhban tarafından İngilizler'e ihbarı neticesinde kaybedildiği, ancak gönüllü subayların kaçarak saklanmaya muvaffak oldukları bildirilmekte, ayrıca İngilizler adına ajanlık yapan şahıslardan bahsedilmekte ve bu şahısların Adapazarı yönünden Anadolu'ya gönderildikleri belirtilmektedir.

2. Muğlalı Mustafa Bey yakalanma tehlikesi sebebiyle, Eylül 1921'de İstanbul'dan Anadolu'ya geçerek Kurtuluş savaşı’na katılmıştır.

3. Kurtuluş’tan sonra Şeyh Sait İsyanı’nda bölgedeki “temizlik harekâtını” da yöneterek Cumhuriyeti koruyan ve kollayanda yine Miralay Mustafa Muğlalı’dır.

4. 1930’da Menemen’de Kubilay’ı şehit eden 34 mürteciyi asan mahkemenin başkanıdır.

5. 1943’te harp yıllarında Bu sefer Ordu Komutanı olarak Doğu’dadır, Van’ın Özalp ilçesinde sınırı geçerek Türkiye’ye silah sokmak isteyen 33 kürd onun zamanında silahlı çatışmada öldürülür.

 Bu olaydan 3 sene sonra, Meclise giren Dp milletvekilleri Paşa hakkında 33 ''Masum'' köylüyü öldürttüğü için şikayetçi olur,Olay tam bir siyaset şovuna dönüşür,1947 yılında emekli olan Mustafa Muğlalı Paşa yargı önüne çıkartılır,kendisine ve askerlerine yöneltilen suç 33 kişiyi kurşuna dizmektir,askerlerininde suçlandığını öğrenen Muğlalı Paşa mahkemede "Tüm kurşunları ben sıktım, çocukların bir suçu yok" der.Mahkeme sırasında Muğlalı Paşa'nın silah arkadaşı olan İsmet İnönü belki siyasi nedenlerle Mahkemeye müdahil olmaz.Mahkeme sonucu Muğlalı Paşa 20 yıl hapse mahkum olur.11 Aralık 1951 tarihinde, 70 yaşında Cezaevinde kahrından Şehit olur.

 1997 yılında TÜRK SİLAHLI KUVVETLERİ,  Muğlalı Paşa'nın itibarını iade eder. Naaşını Şehitliğe naklettirilir ve kahraman Türk komutanlarının heykellerinin yer aldığı Genelkurmay bahçesindeki, Ölmezler Yolu'na O'nun heykelini diktirilir.


 BAŞBUĞ ATATÜRK ile Kurtuluş Savaşımızda omuz omuza çarpışmış, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ni kuran kadro içerisinde yer alan ve Cumhuriyet düşmanı Şeriatçı yobaz köpekleri, Menemen'de hakettikleri cezaya çarptırıp, dar ağaçlarına gönderen ve 33 tane hain kürt eşkiyasını geberten; Sayın Mustafa Muğlalı Paşa'mızı rahmet, minnetve özlem ile anıyoruz.

 Mustafa Muğlalı Paşamız , ödül beklemeden TÜRKİYE CUMHURİYETİ DEVLETİ ve TÜRK MİLLETİ'NİN bölünmez bütünlüğü, sonsuza dek payidar kalması için BAŞBUĞ ATATÜRK'ün izinde yürümüş ve bu uğurda çalışmış eşsiz TÜRK KAHRAMANLARINDAN biridir.

 Kahraman Paşa'mızı görevini yaptığı için ödüllendirilmesi gerektiği halde, hapseden bir avuç kürd'ün oyunu almak için zindanlara atanlara(DP) ve Paşa'mızı yarı yolda bırakanları(İnönü ve CHP'si) tarih affetmemiş, onları da tozlu sayfalarına gömmüştür.   

 Paşa'mız suçlu olmadığı halde, askerlerinin hapsedilecek olacağını öğrenince bütün suçlamaları üzerine alacak kadar cesurdur. Verilen idam cezası onun kahrından ölmesine sebeb olmuştur. Bugün Atsız Beğ gibi , Muğlalı Paşa gibi değerlerimize sahip çıkmak Her TÜRK'ün ve TÜRKÇÜ'NÜN en ulvi vazifesidir.

 Paşamızın geberttiği 33 tane leş için şiirler, destanlar düzen Türk düşmanları çıkabilir. Bu soysuz köpeklere inat, Sayın Paşa'mızın hatırasının önünde saygıyla eğiliyor ve kendisini rahmet, minnet ve özlem ile bir kez daha anıyorum.

 RUHUN ŞAD, MEKANIN TANRIDAĞI OLSUN PAŞAM !

 TÜRK IRKI SAĞOLSUN !

 TANRI TÜRK'Ü KORUSUN !

 



 
23 EKİM 2023'DE, ELİM BİR TRAFİK KAZASI SONUCU, UÇMAĞA VARDI.
ŞİMDİ; TANRI DAĞINDA, ATALAR YURDUNDA, ATSIZ ATA MAKAMINDA, BAŞBUĞLAR OTAĞINDA, ERİNÇ İÇERİSİNDE!

Çevrimdışı Temir Yalıg

  • Türkçü-Turancı
  • ****
  • İleti: 184
  • TÜRK'ÜM BAŞKA ÜNVAN İSTEMEM
Ynt: MUSTAFA MUĞLALI PAŞA'MIZ DA TANRIDAĞI'NDA
« Yanıtla #1 : 11 Aralık 2007 »
Paşamızın Ruhu Şad,Mekanı Tanrı Dağı Olsun..

Unutmadık Paşam..
TÜRK IRKI SAĞOLSUN!

Çevrimdışı Atçeken Beği

  • Türkçü-Turancı
  • ****
  • İleti: 227
Ynt: MUSTAFA MUĞLALI PAŞA'MIZ DA TANRIDAĞI'NDA
« Yanıtla #2 : 11 Aralık 2007 »
Ruhun şad olsun Paşam,sen sıranı savdın,şimdi yobaz asma sırası bizde.
Oturup düşündüğümde yetim olmadığımı gördüm! Oğuz Han gibi atası, Dede Korkut gibi muallimi, Köroğlu gibi ağabeyi, Mahtumkulu gibi akıl hocası olan birisi hiç yetim olur mu?
Saparmurat Türkmenbaşı

Çevrimdışı Üçoklu Börü Kam

  • Otağ Yöneticisi
  • Türkçü-Turancı
  • *****
  • İleti: 2290
Ynt: MUSTAFA MUĞLALI PAŞA'MIZ DA TANRIDAĞI'NDA
« Yanıtla #3 : 11 Aralık 2007 »
Büyük Türk Askeri ve Türkiye Cumhuriyetini kuran kadronun önde gelen ismi Mustafa Muğlalı Paşa, kürt ismet ve tayfasının; başta Başbuğ Atatürk olmak üzere Türk Milli Mücadelesi ve Türkiye Cumhuriyetinden intikam alma hamlelerinin, belki de en hazin olanıdır.
Hayatını Türk Budunu'nun varlık, birlik ve geleceğine adamış olan Mustafa Muğlalı Paşa'yı uçmağa varışının 56. yılında rahmet ve şükranla yad ederim.
Mustafa Muğlalı Paşa Türk Milletinin tertemiz ve pak sinesinde en büyük makama taht kurarken, O'na bu soysuzluğu reva görenler ise adları her anıldığında lanetle yad edilmektedir...
Yiğitlik, fedakarlık ve Türklük aşkıyla yaşamış ve Türklük onuruyla uçmağa varmış olan Mustafa Muğlalı Paşa'nın aziz hatırası önünde saygıyla eğilirim..


TÜRK IRKI SAĞOLSUN!!!

TTK
Türk Soyunun Gizli Gücüne İNAN ve GÜVEN!