Gönderen Konu: Durumunuz çok vahim Tayyip Bey, Kemal Bey!  (Okunma sayısı 2706 defa)

0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı motun yabgu

  • Türkçü-Turancı
  • *****
  • İleti: 1566
Durumunuz çok vahim Tayyip Bey, Kemal Bey!

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu,  “Siyaset Meydanı”  programında Ali Kırca’nın  “Yeni Anayasa’da kimlik konusunun nasıl düzenlenmesini öngörüyorsunuz”  sorusu üzerine, anayasada etnik kimlik tanımı yapılmaması gerektiğini, üst kimlik olarak  “Türkiye Cumhuriyeti yurttaşı”  tanımının yapılmasının uygun olacağını söyledi.
Demek ki CHP’nin parti içindeki bütün karşı çıkışlara rağmen Anayasa Komisyonu’nda yer almasının sebebi, AKP Genel Başkanı Tayyip Erdoğan’ın da  “Türkiye kimliği”  diye kısaca ifade ettiği bu görüş imiş... Yani Tayyip Bey ile Kemal Bey arasında, bu konuda hiçbir fark yokmuş... İkisi de millet kimliğini, etnik kimliklerden biri sayıyormuş..
Avrupa Yerel Yönetimler Özerklik Şartı’na Türkiye’nin koyduğu bütün çekinceleri kaldırma sözünü verenler de Tayyip Erdoğan ve Kemal Kılıçdaroğlu idi..

***
 
TBMM Başkanı Cemil Çiçek ise üniter yapı ve özerkliğin gündem maddesi olarak tartışıldığı Abant Platformu sırasında Habertürk muhabirlerinin  “Anayasa’nın başlangıç metni”  ve ilk dört maddesinin değiştirilemezliği ile ilgili kesin Anayasa hükmü olduğu halde bu konuda da sanki sadece  “çekinceler”  varmış gibi bir soru sorması üzerine, başlangıç metninin yeniden yazılacağını, ilk maddelerin değişmesinin de önünde engel olmadığını söyledi...
Cemil Çiçek, başlangıcın ve ilk dört maddenin değiştirilmesinin rejim değişikliği girişimi, yani Türk Milleti’nin egemenlik hakkıyla oynamak olduğunu iyi bilir. Bu da ağırlaştırılmış müebbet hapisle cezalandırılan bir suçtur. Gerçi Anayasayı, Özal bir kere deldikten sonra AKP iktidarı da delik deşik etti ama bugüne kadar güçleri rejim değişikliğine yetmedi. Şimdi,  “Dört parti de Yeni Anayasa istiyor”  diyerek buna güç yetirebileceklerini düşünüyor olsalar gerek ki mevcut yasalara göre suç işlemekten çekinmiyorlar.

***
 
Onur Öymen ise şöyle diyor:  “Son zamanlarda sorumluluk taşıyan bazı siyaset adamlarının anayasada üst kimlik olarak ’Türkiye Cumhuriyeti Yurttaşlığı’ kavramının kullanılmasını önerdikleri görülüyor. Oysa Atatürk’ün öncülüğüne, ulus devlet anlayışına dayanan Cumhuriyetimizin kuruluşundan bu yana Türk vatandaşlarının üst kimliğinin ’Türk Milleti’ olduğu kabul edilmiştir. Atatürk devrimlerinin temel taşlarından biri budur. Bu anlayış bütün anayasalarımızda yer almaktadır. (...) Geçen dönemde bir AKP Grup Başkan Vekili anayasadan Türk kelimesinin çıkartılabileceğini söylediğinde o zamanki CHP Genel Başkanı Deniz Baykal tarafından şiddetle eleştirilmişti. Baykal, bütün alt kimliklerin zenginliğimiz olduğunu söylemiş ancak üst kimliğin ’Türk milleti’ olduğunu vurgulamıştı. Bütün bu gerçekler ortadayken Türk milletinin bir üst kimlik olmasından vazgeçilmesi düşünülemez. Kimden gelirse gelsin Türk milleti kavramından vazgeçilmesi önerisi, Atatürk devrimlerini gönülden benimseyen Türk milletinin ezici çoğunluğu tarafından kabul edilemez. Atatürk devrimlerine sahip çıkanların başında da CHP’liler gelmektedir.”

***
 
AKP, Türk Milleti’nin kimliğini, dolayısıyla egemenliğini ortadan kaldırma girişimini, hangi taktikleri kullanarak hayata geçirmeyi planlıyor?
Onu da CHP İzmir milletvekili Aytun Çıray söyledi... Referandum sürecinin AKP tarafından 12 Eylül kullanılarak yönlendirildiğini belirten Çıray,  “Yeni Anayasa” nın da  “28 Şubat” temasıyla kamuoyuna sunulacağını söyledi. Çıray, ayrıca Yeni Anayasa taslağının aylar önce hazırlandığını; hatta Oslo’da PKK’lılarla çoktan tartışılmaya başlandığını hatırlattı. Çıray,  “CHP’nin kırmızı çizgileri belli. Anayasa’nın ilk 3 maddesi... O maddelere dokunmak demek sistemi kökten değiştirmek demektir. Buna izin vermeyeceğiz” dedi ama anlaşılan o ki önce Kemal Kılıçdaroğlu’nu ikna etmesi gerekecek.

***

Son söz olarak belirtmeliyim ki Türk Milleti, alt veya üst kimliğini değil; kendi öz kimliğini ve egemenlik haklarını Anayasa’da yazıyor diye kazanmadı. Önce bedelini ödedi, egemen oldu, sonra Anayasasını yazdı!
Türk Milleti’ne kâğıt üzerinde zincir vurabileceklerini zannedenler, şaibeli seçimlerde aldıkları oya güvenerek arkalarına ABD’yi de Avrupa’yı da alsalar ve polis devleti uygulamaları ile herkesi korkutup sindirseler bile tarihi değiştirmek için bunların yetmeyeceğini, fiilen meşruiyetlerini kaybettiklerini hatta kadrolarının alenen Türkiye Cumhuriyeti aleyhine, casuslukla suçlanmakta olduklarını unuttu herhalde.

                            Yenicag Arslan Bulut
ÜZE TENGRI TEMÜR CIDA OKLAR BIRLE BIR BULUT

  BASBUGUMUZ TANRIKUTTUR TANRIKUTTUR

                       TANRIKUT.

Çevrimdışı motun yabgu

  • Türkçü-Turancı
  • *****
  • İleti: 1566
Ynt: Durumunuz çok vahim Tayyip Bey, Kemal Bey!
« Yanıtla #1 : 12 Mart 2012 »
 Bakmayin siz bu Arslan Bulutu adam yerine koyupta yazisini otaga ekledigime . Maksat tartisma ortami yaratilsin . Yoksa Arslan Bulut tipindeki yazarlardan piyasada cok var . Sonucta Papaz Fetullah Gülenin dokunulmazligi oldugu Yenicag´da yazmiyormu ? Nasil inanacagiz samimiyetine vatan severligine? Itin kürtün Oguzlarin kürtmen boyundan oldugunu savunanda bu Arslan Buluttan baskasi degil . Kazara gelip bizim Otagimiza üye olsa ,Türkcü Bozkurtlardan layik oldugu sekilde ,agzinin payini alirdi . Güya RTE ve Kemal Kilicyanin durumu cok vahimmis bu kafaya göre ! Niye vahim oluyormus ? Minareyi calan kilifini hazirlamasini bilmezmi ? Amerikanin gayri mesru cocugu Kenan Evren kadar kafalari calismiyormu ? Anayasaya bir madde ekleyip kendilerine dokunulmazlik zirhi sagliyamazlarmi ? Kenan Evrenin 15 ci maddesi gibi bir madde .

Milliyetci gecinen yazar cizer takimi ,felaket tellalliginda birbirleriyle yarisiyor . Sanki dersin Türkiyeyi yazip cizerek kurtaracaklar . Anayasanin Türkiyeyi parcalamak icin degistirilmek istendigini ilkokul talebeleride biliyor. Sira bunun nasil engellenecegine gelince kimse fikir beyaninda bulunmuyor . Korku daglari sarmis . Milletin üstünde ölü topragi var . Türklük tanimi anayasadan cikartilip siradan bir etnik kimlige dönüstürülüyor . Türkiyenin Türklerin olmadigi anayasada tescilleniyor. Anayasa referanduma sürülse bile milletten öyle veya böyle onay alir. Hile rüsvet kara propaganda demeden , bütün ihanet mekanizmalarini harekete gecirip nihai hedeflerine varacaklarindan kimsenin süphesi olmasin .

Elimde bir imkan olsa 10 milyonu TBMM nin önünde toplar hic ayrim yapmadan ,iktidar muhalefet demez o hilletvekillerinin analarini becerirdim . Alayini kaziklara oturtup , boyunlarinada birer levha takip , Amerika gel bizi simdi kurtar diye yazardim .
ÜZE TENGRI TEMÜR CIDA OKLAR BIRLE BIR BULUT

  BASBUGUMUZ TANRIKUTTUR TANRIKUTTUR

                       TANRIKUT.

Çevrimdışı TÜRK-KAN

  • Türkçü-Turancı
  • *****
  • İleti: 2182
  • UÇMAĞA VARDI, TANRI DAĞLARINDA!
Ynt: Durumunuz çok vahim Tayyip Bey, Kemal Bey!
« Yanıtla #2 : 12 Mart 2012 »
 Sahibi Ülkücü kürd olan bir gazeteden Türkçülük adına bir şey beklemek çok akıl karı değildir. Yeniçağ Gazetesi'nde yazılan çizilenlerin hepsi yanlıştır diye bir iddiamız yok.Ancak bu gazeteyi Türkçü gibi gören sakat bir anlayış var. Ki at sahibine göre kişner.

 Gazetenin tam çizgisi belli değil. Bir ülkücü, bazen ulusalcı-kemalist sol, bazende tarikat cemaat liderlerinin eserlerinin tam sayfa reklamları yapılıyor. Geçtiğimiz günlerde milliyetçi olduklarını iddia edip Hocalı Mitingi'nde Ermeni eşkiyalarına tepki gösteren Türk Gençlerini provokatör olarak suçlamaları da; çok ilginç !

 Motun Yabgu Andamız gene turnayı gözünden vurmuş. Korku hakikaten de dağları sarmış. En aşırı Türk Milliyetçisi Ülkücü, Ulusalcı geçinenler bile daha önce öne sürdükleri fikirlerden 180 derece dönüşteler.

 Lakin buna benzer karamsar tablolar; Türk Tarihi'nin her döneminde olmuştur. Milletimiz en umutsuz olduğu anlarda gibi dahi  BAŞBUĞ ATATÜRK gibi kendi içerisinden çıkardığı Türk Evlatları sayesinde düşmaları bertaraf etme becerisini gösterebilmiştir. ULU BİLGE ATSIZ ATA'mızın buyurduğu üzere "Umut, en son terkedilen şeydir."






 

 
23 EKİM 2023'DE, ELİM BİR TRAFİK KAZASI SONUCU, UÇMAĞA VARDI.
ŞİMDİ; TANRI DAĞINDA, ATALAR YURDUNDA, ATSIZ ATA MAKAMINDA, BAŞBUĞLAR OTAĞINDA, ERİNÇ İÇERİSİNDE!

Çevrimdışı motun yabgu

  • Türkçü-Turancı
  • *****
  • İleti: 1566
Ynt: Durumunuz çok vahim Tayyip Bey, Kemal Bey!
« Yanıtla #3 : 14 Mart 2012 »
 Degerli Türk Kan andam . Seninde ifade ettigin gibi Yenicag gazetesinin kime hizmet ettigini anlamak icin kahin olmak lazim . Gün geliyor milliyetciligi Türkcülügü kimseye birakmiyorlar . Basbakanindan cumhurbaskanina kadar herkes elestirilerinden nasibini aliyor . Ilginc olan sanki gizli bir el tarafindan himaye edildikleri hissine kapiliyorum . Sakin bu gizli el fetos olmasin?     Bunlari Zaman gazetesinin Türkcü versiyonu gibi degerlendiriyorum . Cünkü bilindigi gibi fetos ve cemaati istedigi her sey olabiliyor. Türklüge ait ne kadar milli deger varsa sahiplenirmis gibi yapiyorlar . Futbolun icinde bile devsirdikleri elemanlari var . Hakan sükür Emre Belözoglu gibi .

Mesela hicbir zaman isinamadigim prof ünvanli Ümit Özdag var . Gecen haftaki bir yazisinda ,gölge CIA Stratforun abonesi oldugunu yazdi. Stratforun kendisi gölge CIA oldugunu kabul ederken Ümit Özdag , yok öyle birsey diyerek inkar etti .

Yine Savas Süzal var ABD de yasiyor . Agzida iyi laf yapiyor . Gecen hafta bir köse yazisinda Mason bir tanidigi ile görüstügünü , Türkiyede ekonominin nasil batacagini, siranin toprak satisina gelecegini bu mason ahbabinin agzi ile anlatiyordu .

Özetle Yenicag gazetesinin Fetos adina AKP ye muhalefet yaptigini dusunuyorum. Saygilarimla T.T.K.
ÜZE TENGRI TEMÜR CIDA OKLAR BIRLE BIR BULUT

  BASBUGUMUZ TANRIKUTTUR TANRIKUTTUR

                       TANRIKUT.

Çevrimdışı Egenin Efesi

  • Gökbörü'nün izinde Tanrı Türk'ü korusun!
  • Türkçü-Turancı
  • ****
  • İleti: 178
Ynt: Durumunuz çok vahim Tayyip Bey, Kemal Bey!
« Yanıtla #4 : 15 Mart 2012 »
Yeniçağ Gazetesi hiç bir şüpheye yer vermeyecek açıklıkla Avrasyacıdır. Ne yazık ki Türkçülüğü bilmeyen ve Türk Birliğinin ne demek olduğunu kavrayamayan angutlar Avrasyacılığı Türk Birliği sanıyorlar. Mantık böyle olunca da en kıral Türkçü kırma Ümit Özdağ sanılıyor. Milliyetçi bilinen Arslan Bulut ve Sinan Oğan'la hızlı ulusalcı Banu Avar'ın da iflah olmaz birer Avrasyacı olduklarının bilinmesi gerekir.
Dün Efe'ydik, Zeybek'tik; bu gün: GÖKBÖRÜ'dür Adımız!