Gönderen Konu: TÜRK KURULTAYI  (Okunma sayısı 5563 defa)

0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı DEDEM KORKUT_ASYA

  • Türkçü-Turancı
  • ****
  • İleti: 145
TÜRK KURULTAYI
« : 13 Kasım 2007 »
11. Türk Kurultayı Azerbaycan’da toplanacak

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev’in himayesinde gerçekleştirilecek olan ve 53 ülkeden 500’ü aşkın temsilcinin katılacağı 11. Türk Kurultayı, 17-19 Kasım’da yapılacak.

Türk Kurultayı Bakü’de
53 ülkeden 500 temsilcinin katılacağı kurultayda, Türk Dünyası’nın sorunları tartışılarak, hükümetlere yönelik tavsiye kararları alınacak

Dilde birliğe vurgu
53 ülkeden 500’ü aşkın delegenin katılacağı kurultayın bu yılki ana teması “Dil birliği” olacak. Türk Dünyası’nda “ortak dil” kullanımının büyük önemi olduğunu belirten TÜDEV Genel Sekreteri Prof. Dr. Haydar Çakmak, kurultayın ana teması ile ilgili olarak şunları söyledi: “Gaspıralı’nın dediği gibi ’işte, fikirde ve dilde’ birlik anlayışından yola çıkan Türk Dünyası, kullanılan diller arasındaki aksan ve diyalekt farklılıklarını kaldırmayı hedefliyor. Bunun en akılcı yolu ise Anadolu’da konuşulan Türkçe’nin ortak dil olarak benimsenmesinden geçiyor. Türk Cumhuriyetleri ve toplulukları arasındaki işbirliğinin güçlendirilmesi çabasına dikkat çeken Çakmak, üst düzey bürokratların ve siyasilerin katılımının önemine vurgu yaptı.

Fikir ve projeler paylaşılacak
Türk Cumhuriyetleri, özerk Cumhuriyetler ve Batı ülkelerindeki Türk diasporasının temsilcilerinin katılacağı 11. Türk Kurultayı’nda, Türk Dünyası’nın sorunları tartışılarak, hükümetlere yönelik tavsiye kararları alınacak. 2 gün sürecek kurultayda, her yıl olduğu gibi yine 6 komisyon oluşturulacak. Delegeler, uluslararası ilişkiler-medya, iktisadi ve ticari ilişkiler, dil-kültür, toplum yönetimi-hukuk, eğitim-bilim ve gençlik komisyonlarına katılarak, temsil ettikleri devlet ve toplulukların fikir ve projelerini paylaşacaklar. Kurultay sonunda hazırlanacak sonuç bildirgesinde, hükümetlere yönelik “tavsiye” niteliğindeki kararlar yer alacak. Geçen yıl Antalya’da düzenlenen 10. Türk Kurultayı’nda İlham Aliyev de hazır bulunmuştu.


Ülkeler arası işbirliği geliştirilmeli
TÜDEV Başkanı Prof. Dr. Abdülhaluk Çay da, amacı Türk devlet ve toplulukları arasında dostluk, kardeşlik ve işbirliğini geliştirmek olan kurultaya Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev’in sahip çıkmasından duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Sayın Aliyev’in bu girişimi, Türkeş’in hayalini kurduğu Türk birliği için atılmış en önemli adımlardan biri olacaktır” diye konuştu.

Yeniçağ Gazetesi


 

Çevrimdışı AKINCI

  • Türkçü-Turancı
  • **
  • İleti: 11
Ynt: TÜRK KURULTAYI
« Yanıtla #1 : 13 Kasım 2007 »
Azerbaycan TürkiyeCumhuriyeti Vatandaşlarına vizeyi kaldırmaya hazırlanıyormuş.  Şu ana kadar ciddi miktarda güneydoğu sansarı göç etti zaten azerbaycan'a. Bu karardan sonra güneydoğu sansarı kalmaz artık ortalıklarda.

Yazık oluyor Türklere. Azerbaycan ABD güdümündeki siyasetlerini adına başka adlar vererek uygulamaya devam ediyor.

Çevrimdışı ULUTÜRK

  • Türkçü-Turancı
  • ***
  • İleti: 87
Ynt: TÜRK KURULTAYI
« Yanıtla #2 : 14 Kasım 2007 »
yıllardan beri Türk kurultayları hiç bir işe yaramıyor laf üretiyor kültürel baglar dil vs. bunlarda önemli ancak dört koldan onları sarmalı kardeşlerimizin kaynaklarının ABD AB RUS gibi yabancılara değil tüm türklere fayda saglayacak şekilde kullanılması gereklidir birimiz hepimiz hepimiz birimiz için ilkesi esas alınmalıdır ancak en başta türkiyenin isteksizliği bu tamamen arap hayranı ve batı teslimiyetçisi AKP nin tutumudur gerek Türk cumhuruyetlerinin komunizm etkisinide hesaba katarak kendilerini Türk olarak degilde ayrı ayrı özbek kırgız kazak vs. görmeleri sonucunda çok zordur yönetimlerinde tamam ama halklar bu konuyu tam kavramamış gözüküyor bunun dışında dış mihraklar da bunun olmaması için hiçde boş durmuyorlar biz kendimiz bu birligi kurmak zorundayız dünyada sözü geçen bir güç ekonomik bir kudret olmak için ezilmemek için oynatılmamak için birbirimizden başka dostumuz olmadığı için mecburuz MECBURUZ

Çevrimdışı ULUTÜRK

  • Türkçü-Turancı
  • ***
  • İleti: 87
Ynt: TÜRK KURULTAYI
« Yanıtla #3 : 14 Kasım 2007 »
Aerbeycan bunu yaparsa hayatının hatasını yapar çünkü bundan her zaman olduğu gibi türklerden daha çok kürt diye tabir edilen domuzlar faydalanacaktır hali hazırda orada da varlar biz kardeş sandık yandık hiç olmazsa ata topraklarında olmasın hem Türkün olduğu heryerde bunlarda olmak zorundamı kardeşim niye bunlar her türlü olanaktan faydalandırılıyor vize kalsın ve sakıncakı bulunduğu bahane edilerek kürt kökenli TC vatandaşları kabul edilmesin Almanya senelerdir bunu bize uyguluyor

Çevrimdışı TÜRK-KAN

  • Türkçü-Turancı
  • *****
  • İleti: 2182
  • UÇMAĞA VARDI, TANRI DAĞLARINDA!
Ynt: TÜRK KURULTAYI
« Yanıtla #4 : 14 Kasım 2007 »
 Türk Cumhuriyetlerinin bize vize koymaları gayet doğaldır. Şimdiki görüntümüzle Türk İllerine bol bol tarikatçı ve kürt ihraç eden bir ülke konumundayız.

23 EKİM 2023'DE, ELİM BİR TRAFİK KAZASI SONUCU, UÇMAĞA VARDI.
ŞİMDİ; TANRI DAĞINDA, ATALAR YURDUNDA, ATSIZ ATA MAKAMINDA, BAŞBUĞLAR OTAĞINDA, ERİNÇ İÇERİSİNDE!

Çevrimdışı Çağrıbey

  • [GÖKBÖRÜ ANKARA]
  • Türkçü-Turancı
  • *****
  • İleti: 2157
  • Ne mutlu Türk doğup, Türk gibi yaşayana!
Azerbaycan TV’sinde Türkçe Yasağı
« Yanıtla #5 : 14 Kasım 2007 »
 
Azerbaycan’ın RTÜK'ü, “Azeri diline zarar verdiği” gerekçesiyle Türk filmlerinin dublajsız yayınını yasakladı.

Türkler’in kendini en yakın hissettiği millet olan ve hükümetin her fırsatta “Biz tek millet, iki ayrı devletiz” diyen Azerbaycan, Azerice’ye zarar veren diller arasında Türkçe’yi de dahil etti.
Ulusal Televizyon ve Radyo Kurulu (Azerbaycan Respublikası Milli Televiziya ve Radio Şurası) 14 Mart’ta aldığı kararla, Azeri televizyonlarında yabancı dilde yayın yapılmasını yasaklamıştı.
Bu kararın altında ise, Azerice’nin yabancı dillere karşı korumaktı. Ancak, ilk alınan kararda, Azeri halkı Türkçe anladığı için Türkçe diziler ve filmler bu kapsama alınmadı.
Dublaj ve altyazı masraflarından kaçan televizyonlar da Hollywood ya da başka ülkelerinin sinemaları yerine günün her saati Türk dizileri ve filmlerine yer verdi. Durum böyle olunca, Ulusal Televizyon ve Radyo Kurulu, Türkçe yayınların Azeri diline zarar verdiğini söyleyerek, bu yayınların da durdurulması gerektiğine karar verdi.
Kurulun Başkanı Nuhşivaran Maharremli “Türkçeyi 14 Mart 2007’de yürürlüğe giren yasak kapsamının dışında tutmuştuk. Ama Azeri televizyonları yayın akışlarını çok yüksek oranda Türkçe dizi ve filmlerle doldurmaya başlayınca çaresiz kaldık. Türkçe’yi de yasaklanan diller arasına aldık” diye konuştu.
Türkçe dil yasağı ülkede 1 Ocak 2008’de yürürlülüğe girecek.

Kaynak: http://www.hurriyet.com.tr/dunya/7689002.asp

Bu uygulamanın altında ABD baskısı olduğu kesindir.
Ruhsuz Alyev çetesi, lafa gelince "Tek millet, iki devletiz" der ama, işin içine ABD li ağabeyleri girince milleti de, devleti de unuturlar.
Türk Dünyasının neresine baksanız, her birinin başında, ruhunu yitirmiş yönetimler bulunuyor.
Türkiye deseniz her şey ortada, anlatmaya gerek yok.
Bütün bunlar Türkçü Kadroların işbaşına gelip, önce Türkiyeyi hizaya getirerek, daha sonra da diğer Türk Cumhuriyetlerine el atmasıyla, yani Türk Birliğini gerçekleştirmekle, ancak düzelebilecektir.
Yani düğümü çözecek olan Türkiye Türkçüleridir.
Türkçü kadrolar erken kalkıp, sıkı giyinerek tez davranmak zorundadır.
Türkiye Türkçüleri omuzlarında sadece Türkiyenin değil bütün Türk Dünyasının yükünü ve sorumluluğunu taşımaktadır.

Ne Mutlu Türk doğup, Türk gibi yaşayana...

Saygılarımla.

Çağrıbey


Çevrimdışı TiginNoyan

  • Türkçü-Turancı
  • *****
  • İleti: 549
  • Inançu Apa Yargan Tarkan Köl Tigin
    • Steppe History Forum
Ynt: TÜRK KURULTAYI
« Yanıtla #6 : 18 Kasım 2007 »
Bana daha çok Moskof oyunu gibi geliyor.


Türük Oguz begleri bodun eşid: üze teŋri basmasar asra yir telinmeser Türük Bodun iliŋin törügün kim artatı utaçı erti? Türük Bodun ertin, ökün!