Gönderen Konu: İŞTE KÜLTÜR BU  (Okunma sayısı 2737 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı DENKTAŞ

  • Türkçü-Turancı
  • **
  • İleti: 16
İŞTE KÜLTÜR BU
« : 05 Eylül 2007 »
Avrupalı birbirine nobel ödülü verip dursun.Biz onları KÜLTÜRÜMÜZLE DÖVÜYORUZ.Kolay değil beş duyudan biri olan damak tadına hitap etmek.Ve birinci sırayı almak.Avrupalı hayvanlara yemek yemeyide biz öğretiyoruz.İçimizdeki gavur hayranlarıda iyi düşünsünler.

AVRUPA'DA DÖNER HAMBURGERİ DÖVÜYOR!
05.09.2007  Çarşamba  01:15 


Avrupa'da ünü hızla yayılan 'döner' Amerikan fast food ürünlerini tahtından etti.
Avrupa genelinde günlük imalat miktarı 400 tona yaklaşan dönerden elde edilen ciro 3,5 milyar Euro'ya ulaştı. Uzmanlar dönerin piyasa büyüklüğünün Mcdonald's ve Burger King gibi firmaları geçtiğine dikkat çekiyor.
Döner İmalatçıları Derneği (ATDİD) basın sözcüsü Tarkan Taşyumruk, başta Almanya olmak üzere Avrupa ülkelerinde dönerin üç öğünden birisi olarak tercih edilir hale geldiğini söylüyor. Berlin'de faaliyet gösteren Baha Döner'in sahibi Hasan Babür'e göre imalatçı ve satıcılar temizlik ve kalitede daha titiz olursa, döner Avrupa ülkelerinde bir numaralı fast food haline gelecek. 1970'li yıllarda Batı Almanya’da tüketilmeye başlanan 'döner kebap' ekonomik fiyatı, lezzeti ve Batı tarzı "fast food" özelliği ile Avrupa'da kendisini kabul ettirmiş bir Türk ürünü haline geldi. İmalat ve satışının büyük bölümü Türklerin elinde olan döner sektörü, Almanya’da günlük yaklaşık 300 ton satış yapıyor.
 
Avrupa'da hâlâ büyüme eğilimi gösteren sektör, Türkler için önemli bir iş sahası. Almanya’da yaklaşık 13-14 bin lokanta ve büfede satılıyor. Sektörde çalışanların sayısı, 5 bini imalat sektörü olmak üzere toplam 60 bin civarında. 400 civarındaki döner imalatçısının 35-40'ı başkent Berlin'de faaliyet gösteriyor. Döner sektörünün Almanya’daki yıllık cirosu 2,4; Avrupa genelinde ise 3,5 milyar Euro'yu geçiyor. Almanya'nın dışında Fransa, Belçika, İtalya, İngiltere, Hollanda ve İspanya en çok döner tüketilen ülkeler. Bu ülkelerin birçoğunun döner ihtiyacı Almanya’daki imalatçılar tarafından karşılanıyor. Özellikle seçim dönemlerinde Türklere mesaj vermek isteyen Alman siyasilerin sıkça yediği dönerin piyasa büyüklüğünün genişlemesi için imalat safhasında belli standartlar getirilmesine yönelik çalışmalar sürüyor.

tungatonyukuk

  • Ziyaretçi
Ynt: İŞTE KÜLTÜR BU
« Yanıtla #1 : 05 Eylül 2007 »
Türk ü n herşeyi güzel özelliklede yemekleri Türk mutfağı başkadır.Ama ülkemizde hamburger hayranlığı bitmemektedir.Mc donalds vb. hazır yiyecek satanlar aslında gençliğimizi körertiyor.Türk mutfağı açısından.

Gençlerimizin bu konularda bilgilendirilmeleri gerekmektedir.

Andam bu paylaşımınız için teşekkürler...

Çevrimdışı ÇEPNİ_TÜRKÜ

  • Türkçü-Turancı
  • ****
  • İleti: 153
Ynt: İŞTE KÜLTÜR BU
« Yanıtla #2 : 05 Eylül 2007 »
Malesef yabancı hayranlığını her sahada olduğu gibi burada da karşımıza çıktığını görüyoruz. Avrupa'lılar döneri keşfetti belki ama bizim gençliğimiz o sözünü ettiğiniz yerlere takılmayı bir kültür meselesi yapıyorlar gibi geliyor bana. Sanki böyle bir dönerciye gidecek olursa küçümsenecekmiş gibi bir hava var. O Avrupa'lı döneri keşfetti ama bizim gençlik keşfetmek şöyle dursun tenezzül bile etmiyor. İşte yabancı hayranlığı ve aşağılık duygusunun yerleştiği bir gençlikle karşı karşıyayız.


TTK.
'Biz doğrudan doğruya Milliyetperveriz ve Türk Milliyetçisiyiz.'
'Hayattaki yegane üstünlüğüm, Türk doğmaktır!'

                                                                          ATATÜRK

Çevrimdışı TiginNoyan

  • Türkçü-Turancı
  • *****
  • İleti: 549
  • Inançu Apa Yargan Tarkan Köl Tigin
    • Steppe History Forum
Ynt: İŞTE KÜLTÜR BU
« Yanıtla #3 : 06 Eylül 2007 »
Yalnız duyduğum kadarıyla Avrupa'daki dönerler Türkiye'deki dönerlerden farklı ve daha kötü imiş. Bu bilgi doğru mudur?


Türük Oguz begleri bodun eşid: üze teŋri basmasar asra yir telinmeser Türük Bodun iliŋin törügün kim artatı utaçı erti? Türük Bodun ertin, ökün!

tungatonyukuk

  • Ziyaretçi
Ynt: İŞTE KÜLTÜR BU
« Yanıtla #4 : 06 Eylül 2007 »
Evet Olabilir Çunki Avrupada Bereket döner var bereket döner de hazır döner yani buzlanmış döner olduğu için,gerçek tat vermez.

Ama vatanımızda ama günlük olduğu için daha iyi oluyor..