Gönderen Konu: DEMOKRASI NEDIR? TÜRK KÜLTÜRÜNE UYARMI?  (Okunma sayısı 8345 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Atçeken Beği

  • Türkçü-Turancı
  • ****
  • İleti: 227
Ynt: DEMOKRASI NEDIR? TÜRK KÜLTÜRÜNE UYARMI?
« Yanıtla #10 : 28 Ekim 2007 »
Sn.Oğuz33;

Demokrasi anlam olarak: ''halkın egemenliği temeline dayanan yönetim biçimi'' demektir biliyorum.Ben demokrasi adı altında yapılanlardan ve demokrasinin halk arasında ne manada kullanıldığından yola çıkarak yazımı yazdım.
Esenlikler.
Oturup düşündüğümde yetim olmadığımı gördüm! Oğuz Han gibi atası, Dede Korkut gibi muallimi, Köroğlu gibi ağabeyi, Mahtumkulu gibi akıl hocası olan birisi hiç yetim olur mu?
Saparmurat Türkmenbaşı

Çevrimdışı motun yabgu

  • Türkçü-Turancı
  • *****
  • İleti: 1566
Ynt: DEMOKRASI NEDIR? TÜRK KÜLTÜRÜNE UYARMI?
« Yanıtla #11 : 28 Ekim 2007 »
Sn istemi yabgu,hakarete yeltenmissin kendince,mutlu olduysan,mesele yok,ben yinede,senle ayni fikirdeyim,demokrasi Türkcülüge aykiridir.TTK
ÜZE TENGRI TEMÜR CIDA OKLAR BIRLE BIR BULUT

  BASBUGUMUZ TANRIKUTTUR TANRIKUTTUR

                       TANRIKUT.

oguz33

  • Ziyaretçi
Ynt: DEMOKRASI NEDIR? TÜRK KÜLTÜRÜNE UYARMI?
« Yanıtla #12 : 28 Ekim 2007 »
istemi yabgu andam,
ben seni çok iyi anladım ve yazımda da belirttim. Herhangi bir problem yok.

motun yabgu andam,
bu siteye üye olan herkes peşinen TÜRKÜM.TÜRKÇÜYÜM.ATATÜRKÇÜYÜM diyor. Yine bu siteye üye olan herkes Tek ve son Başbuğumuz ATATÜRK'ün ilke ve düşüncelerine yürekten bağlı olmak zorunda. Demokrasi Türkçülüğe aykırı demek ATATÜRK'e ve ATATÜRKÇÜLÜĞE karşı olmak demektir. Yukarıdaki yazımda da belirttiğim gibi Başbuğumuz ATATÜRK'ün ilkelerinin en tepesinde CUMHURİYETÇİLİK yer alır.
Sanıyorum bir kavram karmaşası içindesiniz. Eğer demokrasi Türkcülüğe aykırıdır derken istemi yabgu andamın dediği gibi demokrasi adı altında yapılan iğrençlikleri kastediyorsan mesele yok. Aksi takdirde Başbuğumuz ATATÜRK'ü ve düşüncelerini farklı yorumluyorsunuz demektir.

Saygılarımla
TTK.

Çevrimdışı Üçoklu Börü Kam

  • Otağ Yöneticisi
  • Türkçü-Turancı
  • *****
  • İleti: 2290
Ynt: DEMOKRASI NEDIR? TÜRK KÜLTÜRÜNE UYARMI?
« Yanıtla #13 : 28 Ekim 2007 »
Demokrasi en çok kime lazımdır ve kimler, ne amaçlı olarak, kullanırlar?
Bu sorunun cevabı verildiğinde, manzara net olarak, ortaya çıkacaktır.

Şimdi demokrasiyi en çok kimler talep ediyor, onlara bir göz atalım:
Dikkatle bakıldığında demokratik taleplerle en çok öne çıkanların komünistler, dinciler, kürtçüler ve etnik azınlıklar olduğu göze çarpmaktadır.
Komünist Rusya yıkılmadan önce, Marksist devrim ihracı için peyda ettiği yerli işbirlikçilerin her iki kelimesinden birisi demokrasiydi. Kominizim bir dikta rejimi olmasına rağmen ihraç komünist ihtilallerin hazırlandığı ülkelerin komünistleri ateşli birer demokrat, insan hakları ve ifade özgürlüğü havarisi kesilmekteydi. Sebep açık: Komünist faaliyetleri rahatlıkla yapıp, Marksist ihtilale zemin hazırlamaktır.

Dinciler de hakimiyet kurdukları ülkelerde milletin nefes alıp-vermesine kadar müdahale eden diktatörler oldukları halde, hazırlık yaptıkları ülkelerde en çok öne çıkartıp kullandıkları anlayış demokrasidir. Demokrasinin içine sokuşturulmuş fikir, ifade, din ve vicdan özgürlüğü gibi kavramlar onların dilinden yansırken adeta büyülenir, etkisi altına girersiniz. Ama bir şekilde iktidarı ele geçirdiklerinde de kendi dayatmaları dışında kalan fikir ve düşüncülerin sahiplerine biçtikleri tek hüküm, yok etmektir.

Bir diğer demokrasi havarileri kürtçülere gelince; Bunlar açıkça etnik ayrılık, bölücülük ve yıkıcılık talep etmelerine rağmen her platformda ezilmişlik, mağduriyet, sömürülme vb gibi edebiyatlarla kendilerine acındırarak duygu sömürüsü edebiyatı yapmaktadırlar. Ülkemizin binlerce insanın canına kıyan, yüz milyarlarca dolarlık bütçelerin terör için heba edilmesine neden olan İmralı Resort’ta ki kuduz için dahi demokratik taleplerde bulunurlar. Yani Kürtçüler için demokrasi kürt ayrımcılığının aracıdır.

Vaktiyle Rus’un, İspanyol’un, medeni(!) Avrupa’nın zulmünden kaçıp bize sığınan, Türklük tarafından kucak açılıp baş köşeye oturtulan; yaşama ve barınma hakkı verilip misafir ağırlar gibi Türk’ten ikram ve itibar gören, ancak ayakları yere basıp, tırnakları uzayınca dününü, sığıntı ve misafir olduğunu unutup, daha doğrusu reddedip, sanki bu ülkenin asli sahipleriymişçesine istek ve taleplerde bulunan bilcümle etnik döküntü de en çok demokrasi denen truva atına sarılır, kardeşlik, vatandaşlık, eşitlik, özgürlük vs. gibi edebiyatlarla Türklükten bir şeyler koparmanın veya en iyimser ifadeyle geleceklerini garantiye almanın hesaplarını yaparlar.
Kullandıkları terminolojinin merkezinde mozaik,  uygarlıklar(!) beşiği Anadolu ve Türkiyelilik gibi  kavramlar yer alır.
Eğer Türkiye bir milletler mozaiği ise demek ki Türk hakimiyeti değil halkların ortak katılımıyla(!) meydana gelmiş bir yapı var demektir.
Anadolu uygarlıklar beşiği ise , demek ki Anadolu sadece Türklere ait değildir. Türkler burayı 1000 yıl önce gelip işgal etmiş ve buranın yerlilerini egemenlikleri altına almışlar demeye getirerek Türklüğün Anadolu coğrafyasındaki en az 7000 yıllık geçmişini ortadan kaldırmayı amaçlarlar.
Türkiyelilik kavramı da mozaikçiliğin ve Anadolu’nun uygarlıklar beşiği tezlerinin kabulüyle, kendiliğinden ortaya çıkan bir kavram haline gelmektedir.
Bu anlayış kabul ettirildiğinde Türk hakimiyeti kendiliğinden ortadan kalkmakta Cumhuriyetimizi var eden anlayışlar temelinden çürütülmektedir.
Başbakanın bile Türkiyelilik kavramı üzerinde ısrarla durup “sen Türk’üm dersen bir başkası kürdüm, bir diğeri lazım, daha başkası şuyum, buyum deme hakkına sahip olur” şeklindeki beyanları bu kahpe ve kalleş oyunun demokrasi kılıfıyla uygulamaya konulmasından başka bir şey değildir.
Maalesef demokrasi denen Türk’ü yok etme projesi Başbuğ Atatürk’ün uçmağa varmasını takip eden yıllarda Şanlı Başbuğun en sinsi düşmanı olan kürt ismet tarafından tamamen, Atatürk’ün izlerini ve kurduğu Türk hakimiyetini yerle bir etmeye matuf bir anlayışla, uygulamaya konulmuştur.
Anlaşılacağı üzere demokrasi denen herzenin daha baştan amacı, Türk varlığını ve hakimiyetini yok etmektir. İşte bunun için başta Başbuğ Atatürk’e saldırılmakta, Cumhuriyetin temel değerleri sorgulanmakta, Türk Aydınlanması ortadan kaldırılmaya çalışılmaktadır.

Sözün özü demokrasi Büyük Türk Irkının batıdaki uç ve en büyük devletini adım adım yok etmek üzere haçlı batı tarafından turva atı olarak sokuşturulmuş bir yıkma ve yok etme projesidir.

Bunun en son ve en canlı delili Türklüğü katillikle suçlayan kimliksize verilen Nobel ödülüdür.
Elli küsur yıldır hayatımıza giren bu meretin Türklüğün hayrına tek bir sonucu yoktur. Aksine işleyişi ve geldiği son durum itibariyle Türk Milletini tarihindeki en zor ve tehlikeli dönemeçle burun buruna getirmiştir.

Son olarak şairin;

Bizsiz ayakta durmaya yetmezdi güçleri
Hep bizimle güçlenerek yettiler bize…


Dizeleriyle başımıza gelenlerin özetini vermiş olalım.

TTK.



DEMOKRASİ TUZAK MI YOKSA İDEAL REJİM Mİ ?
http://www.hunturk.net/forum/index.php/topic,2050.0.html

Türk Soyunun Gizli Gücüne İNAN ve GÜVEN!

Çevrimdışı TiginNoyan

  • Türkçü-Turancı
  • *****
  • İleti: 549
  • Inançu Apa Yargan Tarkan Köl Tigin
    • Steppe History Forum
Ynt: DEMOKRASI NEDIR? TÜRK KÜLTÜRÜNE UYARMI?
« Yanıtla #14 : 28 Ekim 2007 »
Demokrasi yalnızca iyi eğitimli, bilinçli, refah düzeyi yüksek, kalkınmış ülkelerde uygulanabilir. Bu kriterlerden herhangi birine uymayan ülkelerde ise bilinçsiz ve bilgisiz halk yığınlarının oyları seçimler sırasında manipüle edilerek bir takım hırsız ve hâinler tarafından kendi çıkarları için kullanılır.

Sayın Üçoklu Börü'nün yazdıklarına katılıyorum.


Türük Oguz begleri bodun eşid: üze teŋri basmasar asra yir telinmeser Türük Bodun iliŋin törügün kim artatı utaçı erti? Türük Bodun ertin, ökün!

Çevrimdışı Kurtkaya

  • Otağ Sorumlusu
  • Türkçü-Turancı
  • ****
  • İleti: 412
Ynt: DEMOKRASI NEDIR? TÜRK KÜLTÜRÜNE UYARMI?
« Yanıtla #15 : 06 Kasım 2007 »
Demokrasi denilen şey iki ucu pisliğe bulaşmış değnek misali bir şeydir.
Hangi ucundan tutsan eline pislik bulaşıyor.
En iyisi bunu, orasından burasından tutmak yerine, tamamen kaldırıp atmak lazımdır.
En az elli yıldır, demokrasi adıyla, Türk Milletine onun bunun pisliği bulaşıyor.
Zaten Türk'ün hayrına bir şey olsaydı, başta Avrupalılar olmak üzere içimizdeki düşmanlarımız, bu melaneti bize dayatmazlardı.

Tanrı Yüce Türk'ünü Korusun.

Çevrimdışı Akbudun

  • Türkçü-Turancı
  • **
  • İleti: 22
  • Bozkurtlar ulusun Tanrı Türk'ü Korusun
Ynt: DEMOKRASI NEDIR? TÜRK KÜLTÜRÜNE UYARMI?
« Yanıtla #16 : 17 Kasım 2007 »
Benim gördüğüm ve Türkiye'de işleyişi bakımından demokrasi, Türklüğe hakaret ve ihanet etmenin kılıfından başka bir şey değildir.
Koparılması gereken diller, kırılması gereken kafalar, susturulması gereken ağızlar demokrasi denen maskaralık sayesinde  koparılamıyor, kırılamıyor, susturulamıyor...
Demokrasi truva atı, içindeki etnik döküntüler de truva askerleridir...

Kök Tenğri Türk'ü Korusun!!!
Yufka yüreklilerle çetin yollar aşılmaz;
Çünkü bu yol kutludur, gider Tanrı Dağına.
Halbuki yoldaşını bırakıp dönenlerin
Değişilir topu da bir sokak kaltağına.