Gönderen Konu: Irak çakalarının Türkiye deki şirketleri!  (Okunma sayısı 4188 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı ERGENEKON TORUNU

  • Türkçü-Turancı
  • **
  • İleti: 52
barzani ve adamları Türkiye ye yine kafa tuttular, (Türk tankları gelirse karşısında bizi-peşmergeyi bulur-Türk askerini Kuzey Irak a sokmayız) dediler. barzaninin bu cesareti sadece SAM AMCA sından aldığını zannediyorsanız yanılıyorsunuz. AKP içinde 50 civarı milletvekilimizin (!) barzani ye derin sevgisi olduğu iddiaları ortada öyle durur iken, Barzani ve ailesinin Türkiye de 180 civarı şirket kurup, sizin-benim paralarımla servetine servet kattığı gerçeği gözümüzün önünde iken... Barzani elbette küstahlıkla konuşur-konuşmaya devam eder.

Barzani ve aşiretinin Türkiye deki serveti-şirketleri hakkında internette kısa bir arama yaptım, terör örgütünü-pkk yı besleyen barzaninin cebine biz Türkiye olarak neden hâlâ para koymaya devam ediyoruz, Türkiye de BARZANİCİ bir BURJUVA yaratılmasına neden geçit veriyoruz? Sizce bu nasıl bir oyun efendim? Evet, cevap vermenizi kolaylaştırmak için barzani ve ailesinin Türkiye deki şirketleri hakkında arşivlerde bulduğum haberleri sizlere sunacağım şimdi;

Kısa adı AIE olan American Institution Enterprise ;ın ünlü danışmanlarından Michael Rubin, Daily Star gazetesindeki bir yazısında; barzaninin şahsi servetinin iki milyar dolara ulaştığını.

Bir zamanlar İstanbul çocuklarının hayal dünyası olarak işletilen İstanbul daki Tatilya yı  barzani aşiretinden malaşin barzani 1.1 milyon dolara satın aldı. Türkiye nin ilk Mini Disneyland i barzani ailesinin oldu. Tatilya ilk kez Bayındır Holding tarafından kurulmuştu...

Dış Ticaret Müsteşarlığından alınan bilgilere göre, Kuzey Irak taki ithal içki ve sigara pazarının kürt bölgesi başkanı mesud barzani ve ailesine ait şirketlerin elinde. barzaniler Mersin Limanındaki şirketlerinden Habur a mal taşıyor. barzaninin en büyük gelir kalemlerinden biri de Türkiye den geçen kamyonlardan aldığı harçlar ve vergiler. TIR başına 400 dolar olduğunu söylüyorlar.
barzaninin hakim olduğu Kuzey Iraka açılan Habur Kapısı yerine, Türkmen Bölgesinden geçen yeni bir gümrük kapısının açılması halinde, Barzani yönetiminin geçiş yapan TIR ve kamyonlardan elde ettiği yıllık yaklaşık 300 milyon dolarlık gelirden mahrum kalacağı, bu gelirlerin Türkmenler tarafından elde edileceği bildiriliyor.

barzaninin Mersin Serbest Bölgesinde ise, şirketleri var. Van da, Diyarbakır da GAP Bölgesinde yatırımları var. barzaninin bir de taşımacılık şirketi var! Dış ticaret şirketleri var! Barzani ve ailesinin Türkiye de yaklaşık 180 şirketi olduğu belirtiliyor.

Kendisini gerçek bir kürt prenses olarak isimlendiren Diyarbakırlı ferda cemiloğlunun kız kardeşi mesud barzaninin kardeşi ile evli. Tigris İnşaat isimli bir firma kuran barzaninin akrabası ferda cemiloğlu; Kuzey Irak ta ve Türkiye de önemli yatırımlara sahip.

Antalya Ticaret Mahkemesinde görülen 10 milyon dolarlık dolandırıcılık davasına katılan alacaklı firmanın avukatı Mehmet Ali Öztürk, IKDP Lideri mesut barzaniyi suçladı. Öztürk, Kuzey Irak ta 5 yıldızlı otel yapmak için avukatlığını yaptığı firmadan mal alanların aslında barzaninin adamları olduğunu ileri sürdü. barzaninin adamlarına Türkiye de kurdurduğu iddia edilen Penta Petrol Ürünleri Sanayi ve Ticaret A.Ş ye ait çeklerin karşılıksız çıktığını söyleyen Avukat Öztürk, Türk esnafı ve taciri 10 milyon dolar civarında dolandırılmış dedi.

barzaninin şirketleri, Türkiye sayesinde ihya edilen diğer kardeşleri ve yeğenlerinkinin yanında solda sıfır kalır. Örneğin, neçirvan barzaninin şirketleri Irak taki içki sigara, çay, şeker ve pirinç ihtiyacının neredeyse tümünü tek başına karşılıyor. Sigaralar Kıbrıs Rum kesimi ya da Mersin deki serbest bölgeden alınıyor. Türkiye nin kasasına bir kuruş bile girmeden özel koruma eşliğinde doğrudan Irak a gidiyor. TIR lar 8–10 gün beklemenin yapıldığı Habur da AKP den özel izinlerle bir gün bile bekleme yapmıyor. Türkiye para kazanmadığı gibi bu mallar dağlardan Türkiye ye kaçakçılar aracılığı ile sokularak çift kâr sağlanıyor. Bugün Güneydoğu daki illerimizde satılan çay ve sigaraların tamamı Irak tan kaçak olarak gelmektedir. Türkiye nin en önde gelen markalarının genel dağıtıcılığı da Barzani ailesinin elinde.

Türk Hava Yolları nın Irak Genel Satış Acenteliğini barzaninin yeğenine vereceği iddiasını www.airporthaber.com da okumuştum. THY ile Barzani ailesi görüşmesinin Ankara dan yani siyasilerce de yakından takip edildiği öne sürülüyordu. Biliyorsunuz, THY kendi ofislerinin bulunmadığı yerlerde Genel Satış Acenteliği veriyor ve bu acenteler THY adına çalışıyor.
 :turan:
TÜRKÜN SABRI BİTTİĞİ YERDE DAVASI BAŞLAR BUNDAN KİMSENİN ŞÜPHESİ OLMASIN. AN GELİRKİ BİR ANDA DÜŞMANINI ASİL KANINDA BOĞAN BİRER YİĞİTLER OLURUZ DİNLEMEYİZ KİMSEYİ

Çevrimdışı gurturk

  • Türkçü-Turancı
  • ****
  • İleti: 330
Ynt: Irak çakalarının Türkiye deki şirketleri!
« Yanıtla #1 : 30 Ekim 2007 »
Yapılacak ilk harekat  ekonomik harekat olmalı,hükümet bol bol konuşuyor ama iş uygulamaya geldiğinde hala atılmış olumlu bir adım yok.Parlementoda dtp ve akp deki bazı milletvekillerinin kolkola hareket ettikleri bilinen bir durum,hatta bazı milletvekilleri ve iş adamlarınında Irak'ın kuzeyindeki Abd destekli olşumdanda sebeplendikleride bir gerçek,tüm bunlar değerlendirildiğinde yapılmak istenen ekonomik ambargo ne kadar  uygulanır,yada halkın gözünü boyama mı yapılır bilinmez.

Çevrimdışı DEDEM KORKUT_ASYA

  • Türkçü-Turancı
  • ****
  • İleti: 145
Ynt: Irak çakalarının Türkiye deki şirketleri!
« Yanıtla #2 : 30 Ekim 2007 »
Artık şunu kafamıza sokalım. TBMM girmeden önce herkes TÜRKİYE için VATANIMIZ için vaadlerde bulunuyor. Ama bu parlementoya adım atınca değişiyor. Vatanın ve Milletin menfaatleri değil, kendi menfaatlerine çalışıyorlar.
Bu onlar için değişmiyor. Ha abd, ha ıraktaki peşmergeler para gelsinde nerden, ne şekilde geldği önemli değil.

bu ön yazıdan yola çıkarak kimse akpden TÜRK MİLLETİNE yakışıcak hareketler beklemesin, yanılmış olur...
onlar şuan Milli menfaatlerin değil, kendi iktidarlarının ve menfaatlerinin peşinde...

Çevrimdışı Muchula

  • Türkçü-Turancı
  • **
  • İleti: 25
Ynt: Irak çakalarının Türkiye deki şirketleri!
« Yanıtla #3 : 31 Ekim 2007 »
Şahsen, herşeyden çok ıraktaki Türklerin bundan sonraki durumunu merak ediyorum. Bu olanaklar(kürtlere verilmiş ayrıcalıklar) orada yaşayan Türklere verilseydi aceba şimdi durumumuz neydi? Güçlü ve iyi bir alt yapıya sahip bir konumda olsalardı ne olurdu aceba? bu gün kürtlerin bir devlet kurması değil de ıraktaki Türklerin devletleşme yoluna gitmesi nasıl bir etki yaratırdı? o zaman kürtler Türkiye için bir tehdit olabilirmiydi?
Güney Azerbaycanda yaşayan Türk nüfus ve nüfuzunu hiç mi düşünmedi gelmiş geçmiş politikamız. Oradaki Türkler şimdi bas bas bağırıyorlar DEVLET diye.. isteyen youtube tan arasın "Tebriz veya Tabriz" diye. Görün bakalım.. yüzbinlerce insan Türk bayraklarını göğe kaldırıyor, Türk dilinde eğitim istiyor, farsça kitaplar yakılıyor. Pazarda, evde, işte her yerde.. Türk'üm diyor herkes.. Geçenlerde Kerküklü bir arkadaşım oraya gitti. Türkmence konuştu.. Türk'müsün diye sormuşlar. Evet Kerküklüyüm demiş. Adam otel parası almam diye tutturmuş, pazara çıkmış Türkçe konuşmuş. "Türk'müsün?", "Evet Türk'üm" ne alırsan yarı fiyatına.. orada kürtlere ve farslara da ne alırlarsa 2 katı fiyatına..
Türklük budur!.
Şimdi düşünelim bakalım. Sağ tarafta Güney Azerbaycan, Sol ve Güneyde bir şerit halindeki Türkmeneli, Kuzeyde Türkiye.. Nereye kaçabilirler? ortada sıçan oynarız kürtlerle. Ne bir ticari faaliyetleri olur, ne giriş-çıkış izni veririz, ne de hava sahası kullandırırız. istedikleri kadar üresinler. yaşadıkları yerlere bir ad veremedikten sonra, eriyip giderler zamanla. Erimeseler bile, bir hal ve çaresi bulunur elbet. Ben buna "aç mide kendi kendini yer" taktiği diyorum :)

Tanrı Türk'ü Korusun ve Yüceltsin

Çevrimdışı ÇEPNİ_TÜRKÜ

  • Türkçü-Turancı
  • ****
  • İleti: 153
Ynt: Irak çakalarının Türkiye deki şirketleri!
« Yanıtla #4 : 31 Ekim 2007 »
Belki haklısın ama mevcut durum içerisinde İran hariç bütün bölge ülkeleri Amerika'nın çıkarları doğrultusunda hareket ediyorken (tezgah o şekil ayarlandığı için) bu senin söylediklerin malesef bir hayal olarak kalıyor...
'Biz doğrudan doğruya Milliyetperveriz ve Türk Milliyetçisiyiz.'
'Hayattaki yegane üstünlüğüm, Türk doğmaktır!'

                                                                          ATATÜRK