Gönderen Konu: Irak ordusu ile peşmerge karşı karşıya  (Okunma sayısı 2987 defa)

0 Üye ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı motun yabgu

  • Türkçü-Turancı
  • *****
  • İleti: 1566


29 Temmuz 2012 - 02:30

    Milliyet.com.tr


Irak ordusu ile peşmerge karşı karşıya
Irak’ta Suriye sınırını yeniden denetime almak isteyen merkezi yönetim ile peşmergeler arasındaki gerilim tırmanıyor


Irak ordusu ile peşmerge karşı karşıya

ERBİL AA

Irak Suriye sınırının peşmerge kontrolündeki kuzey kesiminin Irak merkezi ordusu tarafından denetim altına alınmak istenmesi üzerine peşmerge ile merkezi ordu arasında gerginlik yaşandı.
Irak Suriye sınırının kuzeyindeki Rabia Sınır Kapısı’ndan dün daha da kuzeye ilerlemek isteyen Irak merkezi ordusu birlikleri ile peşmergeler arasında başlayan gergin bekleyiş, karşılıklı mevzilenme ve mevzilerin takviyesiyle devam ediyor.
Güneyden gelen 3 taburdan oluşan merkezi ordu birlikleri zırhlı araçlar, top ve ağır silahlarla Rabia Sınır Kapısı yakınlarındaki Mahmudiye köyünde bekliyor. Merkezi ordu güçlerinin kuzeye geçmesine izin vermeyen Kahire köyündeki peşmergelere destek amacıyla iç bölgelerden 10 bin peşmergenin önemli bir kısmı gergin bekleyişin sürdüğü bölge ile Şengal taraflarına konuşlandırıldı. Diğer peşmergeler ise biraz daha geride bekletiliyor. Yaklaşık 1 kilometre mesafede Irak askerlerinin karşısına konuşlandırılan peşmergelerin elinde uçaksavar, roketatar, 60 ve 120 milimetrelik havanlar gibi silahlar bulunuyor.

Öte yandan takviye güçlerin sevki de sürüyor. Zaho’dan Suriye sınırı boyunca güneye inen yolda peşmerge taşıyan çok sayıda aracın bölgeye gitmekte olduğu görüldü.
Irak Başbakanı Nuri el-Maliki de yaptığı açıklamada, Suriye-Irak sınırında yerleştirmeye başladıkları askeri güçlerin Kürt bölgesini hedef almadığını belirtti.
Kürt Bölgesel Yönetimi’ni düzen ve kanuna saygı göstermeye çağıran Maliki, ”Kürt Bölgesel Yönetimi’nin sınırları dışında Suriye ile olan sınırda bulunan güçlerimizin varlığına itiraz etmek açık bir şekilde kanuna ve güvenlik önlemlerine aykırıdır. Bölgesel yönetim nizam ve kanuna saygı göstermesi zaruridir. Bölgesel yönetime bağlı güçlerin, Ninova (Musul) il sınırını aşıp bu ilin sınırlarını ve bazı idari birimlerini kontrol etmesi, silahlarını kaldırıp gösterişte bulunması ve tehditler savurması sonu iyi olmayan tehlikeli görünüm sergilemektedir” ifadesini kullandı.
ÜZE TENGRI TEMÜR CIDA OKLAR BIRLE BIR BULUT

  BASBUGUMUZ TANRIKUTTUR TANRIKUTTUR

                       TANRIKUT.

Çevrimdışı motun yabgu

  • Türkçü-Turancı
  • *****
  • İleti: 1566
Ynt: Irak ordusu ile peşmerge karşı karşıya
« Yanıtla #1 : 29 Temmuz 2012 »
 Bu büyük firsati degerlendirecek iktidar nerde ? Irak merkezi yönetimin her konuda desteklenmesi milli cikarlarimiz geregidir. Bunu yapmamiza iki engel var . Birincisi Malikinin sii olmasi ,ikincisi tasmayi tutan elin Barzaniyi desteklemesi . Tasmayi tutan el diyorki . Ey AKP askerinin milletinin katilleri ile iyi gecinecek , Türkiyeyi bölmek istiyen kuzeyli kürtlerle isbirligi yapacaksin . Dediklerimi yapmazsan, tasmayi boynundan cikartir YCHP lideri Kemal kilicyanin boynuna takarim . Bu durumda AKP yide anlayisla karsilamak lazim (!) Agzinda isiracak disi olmadigi icin ,tasmayi tutan eli isiramiyor . Tasmanin YCHP ile el degistirmesinede gönlü razi degil . En iyisi önüne atilacak kemikle iktidari sürdürüp verilen buyruklara itaat etmek diye düsünüyorlar . Tek umudumuz Malikinin cesaret gösterip kürtlere saldirmasi . Buda cok zayif bir ihtimal , cünkü Malikinin tasmasini tutan elle AKP nin tasmasini tutan el , ayni el .
ÜZE TENGRI TEMÜR CIDA OKLAR BIRLE BIR BULUT

  BASBUGUMUZ TANRIKUTTUR TANRIKUTTUR

                       TANRIKUT.

Çevrimdışı motun yabgu

  • Türkçü-Turancı
  • *****
  • İleti: 1566
Ynt: Irak ordusu ile peşmerge karşı karşıya
« Yanıtla #2 : 29 Temmuz 2012 »
Barzani: Savaş ilanı sayarız

29/07/2012

Kuzey Irak Bölgesel Yönetimi, petrol sevkıyatı ve Suriye politikasıyla Bağdat'ı karşısına aldı, Suriyeli Kürtler konusunda son adımları Ankara'da da rahatsızlık yarattı
Barzani: Savaş ilanı sayarız
   
   
   

Bölgesel yönetimin lideri Mesud Barzani, Bağdat ile yükselen tansiyon konusunda, "Eğer Bağdat hükümeti, petrol anlaşmazlığı yüzünden bölgesel yönetime bütçeden yapılan ödemelerde kısıntıya giderse bunu savaş ilanı sayarız." dedi.

Kuzey Irak'taki Kürt bölgesel yönetiminin başkanı Mesud Barzani, El Cezire'den Jane Araf'a verdiği röportajda, Bağdat'a yönelik sert açıklamalarda bulundu.

Türkiye 'ye tankerlerle petrol sevkıyatının ardından iyice yükselen petrol geriliminin, bütçe krizine dönüşmesini sineye çekmeyecekleri mesajını verdi.

Bölgesel yönetim, Bağdat'ın F-16 satın almasından da rahatsız. Barzani, "Kürt bölgesi her koşulda koruruz" diyor.

Barzani, Kuzey Irak 'ta eğitilen ve Suriye'ye gönderilen Suriyeli Kürtler konusunda da, "Bu Suriye'de düzen tamamen çökünce, orada boşluk olunca Suriyeli Kürtlerin bir rol oynayabilmesi için bir önlem. Amaç, Kürt halkına yönelik bir ihlal olmaması. Suriye içinde daha iyi bir geleceğe sahip olmak, tüm Suriyeliler gibi Kürtlerin de hakkı" dedi. (cnntürk)


                                                 Kime güveniyorda böyle konusuyor bu köpek ?

            Suriye konusundaki son adimlari Ankarayi niye rahatsiz etsin ? Kandilde pkk ya verdigi destek , defalarca Türkiyeye yönelik it sorununu siyaseten cözün talimatlari rahatsiz etmiyorda , Suriyeli itlere destek verincemi Ankarayi rahatsiz ediyor ? Ortadogudaki kürtlerin tek yumruk halinde birlesmesini Ankara saglamamis gibi ? Ankara pkk yi AKP iktidara geldigi günden beri destekledi . Bundan sonrada Türkiye parcalanana kadar desteklemeye devam edecek . Buna anayasa degistirilirken hepimiz görüp sahit olacagiz . AKP nin amaci Türkiyeyi savasmadan yok etmek . Bunuda anayasanin degistirilmesi sürecinde basarmak istiyorlar .

ÜZE TENGRI TEMÜR CIDA OKLAR BIRLE BIR BULUT

  BASBUGUMUZ TANRIKUTTUR TANRIKUTTUR

                       TANRIKUT.