Fırıldak Celal akıl verdi
* PKK’ya af çıkarın...
* Türkiye’deki Kürtler Erdoğan’ı desteklesin...
Kaypak politik tutumu nedeniyle dünya basınında “dansöz” olarak da ünlenen ABD kuklası Celal Talabani, AKP yanlısı medya aracılığıyla Türkiye’ye yol haritası çizdi! Talabani, Başbakan Erdoğan’ı öve öve bitiremedi...
Talabani’den af tavsiyesi
Terör örgütü PKK’yı, Başbakan Erdoğan’ın bitirebileceğini savunan Talabani, çıkarılacak bir affın da çok iyi olacağını söyledi
AKP iktidarına yakın gazetelerin, ’peşmergeyi şirin gösterme’ve ’af için alt yapı oluşturma’gayretleri sürüyor. Türk Silahlı Kuvvetleri’nin Irak’ın kuzeyine gerçekleştirdiği sınır ötesi operasyon öncesi meydan okuyan peşmerge, şimdi Türkiye’ye akıl vermeye çalışıyor.
Bugün gazetesi yazarı Mehmet Metiner’e konuşan Irak’ın kukla Devlet Başkanı ve eski peşmerge reisi Celal Talabani’nin röportajından çarpıcı bazı başlıklar:
* Bence Sayın Erdoğan Türkiye’de çok büyük bir demokratikleşme projesine önderlik ediyor. Erdoğan’a ve hükümetine düşmanlık yapmak, Türk halkına ve demokrasiye düşmanlık yapmak demektir.
* Savaş çözüm değildir. AKP Hükümeti’ne karşı savaşmak, Kürt halkının çıkarlarına karşı savaşmak demektir. Benimle görüşmeye gelen DTP’lilere de bunu söyledim. Başbakan Erdoğan sorunu çözmek istiyor, ama sıkıntıları ve zorlukları var.
* Savaşla sorun çözülmüyor. PKK tek başına savaşla bitirilemez. Bu sorunu siyaseten çözerseniz PKK da kendiliğinden biter.
* Ben demokratik süreci çok önemsiyorum. Siyasi çözümü savunuyorum. Bence af, demokratikleşmeyle beraber çözüm olabilir. Başbakan Erdoğan affı çıkarırsa çok iyi olur.
* Irak için Şii lider Ayetullah Sistani nasıl büyük bir nimet ise Erdoğan da Türkiye için büyük bir nimettir. Türk halkının Erdoğan’ın kıymetini bilmesini ve onun sürdürdüğü demokratikleşme sürecine katkı sunmasını diliyorum. Türkiye’nin Kürtlerine gelince, onlara diyeceğim şu ki, Erdoğan Hükümeti’ni desteklesinler. Türkiye Kürtleri kendi gelecekleri için Erdoğan’ı desteklemelidirler.
* Abdullah Gül’ün dili de gül gibidir bilirim. Kendilerine selam ve hürmetlerimi iletiyorum. Tabii resmi davet gelirse memnuniyetle gelirim, niçin olmasın! Sayın Gül’ü Bağdat’ta ağırlamaktan şeref duyarız. Umarım koşullar elverdiğinde bu davet de gerçekleşir.
Talabani sıkı bir Erdoğan ve Abdullah Gül hayranı. Özellikle Erdoğan’ı, yürüttüğü demokratikleşme projesi sebebiyle yere göğe sığdıramıyor.
Daha düne kadar,Türklere,degil kürt terörist,kedimi bile vermem,diye hakaret eden,cete reisi,serefsiz barzani,nedense bizim,cankaya ve iktidar isgalcilerine,toz kondurmuyor? Nedeni belli,cünkü alayi,ayni yalaktan (abd) nemalaniyorlarBizdeki hükümetide,reisicumhuruda abd secmedimi?Sefil kürtü,iraka baskan,abd secmedimi?Demekki ayni kaynagin ürünleri bunlar.Birbirlerini destekleyip,yere göge sigdiramamalari,abd öyle istedigi icin degilmi? Bu yakinlik,dilerim basimiza büyük is acmaz.Siyasi cözüm,Türk topraklarinin,misaki millinin,tartismaya acilmasi anlami tasir.PKK isimli,pasakli kürt köpekleri,terör örgütü,kendi yapamadigini,abd ab destekli,celal amcalari araciligiyla yapmaya calisiyorlar,yarin cankayanin arabi,ile asagilik gürcü cikar derlerki,biz kürtlerle masaya oturmadik,irakin resmi baskaniyla masaya oturduk,zaten bunu gecen hafta,cankayanin arabi agzindan sicti.Amac pkknin istegi dogrultusunda,yöntem farkli.Terör örgütüyle masaya oturuluyor,muhataplari apo yerine talabani. Gök firsat vermesin TTK