BozkurtKursat Andam,Ben 28 Yildan bu yana Yurtdisinda yasiyorum.Cevremi önyargisiz olarak gözetliyor,Buradaki Türkler hakkindaki iddialarin ne derece dogru oldugunu kendimce sorguluyorum.
En cok suclandigimiz sey,Dilimizi unuttugumuz,Almanca fransizca,flamanca,vs Dillerini Türkceyle karma ettigimiz ve hatta Bazilarimizin hic Türkce bilmedigidir.
Ilkin,yari Türkce yari yabanci dil konustugumuz dogrudur.Ama bunu iyice incelediginiz zaman,O yari yabanci Dildeki sözcüklerin,sözde Türkcelerininde yabanci kökenli olduklarini görüyoruz.Yani,Türkler,Dildeki yabanci sözcükleri atiyor,yerine yasadigi ülkenin Dilinden sözcügü koyuyor.Öz Türkce bir sözcügü hicbir sekilde atmiyor.Ziya Gökalpi okuduysaniz onun bu konudaki görüslerinin ne kadarda dogru oldugunuda görürsünüz.
Ikincisi,bazilarimizin hic Türkce bilmedigidir.Buda dogrudur.Ama bu konuyada iyice baktiginizda,bu kisilerin Türk asilli olmadiklarini,Etniseye ait olduklarini görüyor,Evlerinde konustuklari Anadilleri disinda yasadiklari Ülkenin Dillerini ögrendiklerini görüyoruz,buda haliyle Türkce degil.Ayrica,Türkiyede bunlardan hic Türkce bilmeyenlerinden bolca var. O Vatandas Yurtdisina gelince birdenbire Türkcemi konusacakti!
Uzun Sözün kisasi,Yurtdisindaki Türkler hakkinda Önyargilarda bulunmayalim.