Gönderen Konu: AKP li kurt: Itlere(kürtlere)artik asimilasyon mümkün degil  (Okunma sayısı 3546 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı motun yabgu

  • Türkçü-Turancı
  • *****
  • İleti: 1566
AKP'li Kurt: Kürtlere asimilasyon artık mümkün değil
   3 Mart 2008
Ferit ASLAN/DİYARBAKIR, (DHA)
AKP Diyarbakır Milletvekili Abdurahman Kurt, Kürtlerin artık asimilasyona uğramasının mümkün olmadığını belirterek, buna Irak’ın kuzeyinde kurulan ve dünya kamuoyunun sahiplendiği Irak’ın Kuzeyindeki Federe Kürt yönetimini örnek gösterdi. Kurt, ‘Şehitler ölmez’ ile Kürtçe ‘Şehit namırın’ (Şehitler ölmez) sloganları arasında oluşacak yeni bir Anayasa’dan da çok umutlu olmadığını da söyledi. DTP Grup Başkanvekili Selahattin Demirtaş ise, yeni Anayasa’da Kürtlerin halk olarak haklarının tartışılması gerektiğini belirterek, yeni bir eğitim sisteminin gerekliliğinden söz etti.

Diyarbakır Barosu ve Heinrich Böll Derneği tarafından ortaklaşa düzenlenen, ‘Toplumsal Barışın İnşası, Sivil Bir Anayasa Arayışı’ konulu konferansın son gününde AKP Diyarbakır Milletvekili Abdurahman Kurt ve DTP Grup Başkanvekili Selahattin Demirtaş birer konuşma yaptı. AKP’li Kurt, 1999 yılından beri duran şiddetin son süreçte yeniden canlandığını ifade ederek, “DSP-MHP-ANAP iktidarında duran şiddetin AKP iktidarı ile yeniden başlaması önemli bir soru işaretidir” dedi. Kurt, içinde bulundukları iletişim ve teknoloji çağında, Türkiye şartlarında iddia edildiği gibi Kürtlere karşı asimilasyonun artık mümkün olmadığını belirterek şunları söyledi:

“Bu varsayıma dünyada yaşanan küresel gelişmelerle paralel olarak gelişen iletişim araçlarını örnek gösterebiliriz. Irak’ın Kuzeyinde kurulan ve dünya kamuoyunun benimsediği ve sahiplendiği Federe Kürt yönetimini de buna örnek göstermek mümkündür. ‘Şehitler ölmez’ ile ‘Şehit namırın’ (Şehitler ölmez) sloganları arasında oluşacak yeni bir Anayasa’dan çok umutlu değilim. Bu sloganlar arasında yapılan bir Anayasanın kısır kalacağını, öncelikle toplumlar arasında bir empati kurulması gerektiğini düşünüyorum.”

‘KÜRT TARİHİ KİTAPLARDA YOK’

DTP Grup Başkanvekili ve Diyarbakır Milletvekili Selahattin Demirtaş da, Kürt sorununun bir Anayasa sorunu olduğunu, Türkiye’nin özgürlük probleminin sadece Kürtlerle ilgili olmadığını, herkesi ilgilendirdiğini söyledi. Demirtaş, AKP’li Kurt’un Kürtlere yönelik asimilasyon politikasının olamayacağı sözlerini de eleştirerek, “Lise tarih kitaplarında hala dünya tarihinden örnekler olmasına rağmen, Kürt tarihine ilişkin herhangi bir bilgi yoktur” dedi. Başbakan Recep Tayip Erdoğan’ın ulusa sesleniş konuşmasında kullandığı, ‘Millet’ kavramına da değinen DTP’li Demirtaş, ‘Milletin içinde siz de varsınız’ diyor. Peki bizim tarihimiz nerede? O tek tarih diyor. Ama Kürtler yok bu tarihte. İnkar hala devam ediyor. Yeni Anayasa’da Kürtlerin tarihsel gelişiminin, halk olarak haklarının tartışılması gerekiyor. Türkiye için yeni bir eğitim sistemi gereklidir” diye konuştu.
ÜZE TENGRI TEMÜR CIDA OKLAR BIRLE BIR BULUT

  BASBUGUMUZ TANRIKUTTUR TANRIKUTTUR

                       TANRIKUT.

Çevrimdışı motun yabgu

  • Türkçü-Turancı
  • *****
  • İleti: 1566
Asagilik bir psikolojik savasin muhatabiyiz,yukardaki sözleri bir milletvekili degil,bir deli veya serefsiz söyleyebilir,tabii söyleyene degil söyletene bakmak lazim.Biz bunlar simdilik izlemekle yetiniyoruz,suskunlugmuzdan cesaret alip konusanlarin dillerini kesecegimiz zaman geldiginde,sadece it kökenliler degil,diger etnik serefsizlerde bavullarini hazirlasinlar. Türkiye Türklerindir serefsizler disari TTK
ÜZE TENGRI TEMÜR CIDA OKLAR BIRLE BIR BULUT

  BASBUGUMUZ TANRIKUTTUR TANRIKUTTUR

                       TANRIKUT.

Çevrimdışı Yalniz Kurt

  • Türkçü-Turancı
  • ***
  • İleti: 87
Degerli Irkdaslar,

Herif bir seyi dogru söylüyor.Kürtleri Asimile edemeyiz artik.Bin Yildan bu yana coklarina Türkce bile ögretemedik.

Tarihi Dogru yazmali artik.Kürtler Türklere hep ihanet ettiler.Kurtulus savasimizda bile isyanlar cikararak,Yunanlilarin Ankara önlerine gelmesine,Kadinlarimizin,Kizlarimizin Yunanlilarca tecavüz edilmelerine yardimci oldular.Misak-i Milli Hedefimiz Kürtlerin yüzünden gerceklestirilemedi.

1980 de bu yana verdikleri zararin hatti hesabi tutulamaz oldu.Batiyi isgal etmekteler halen.Türklerin huzuru,Can Güvenligi kalmadi.

Böyle devam edemeyecegine,Kürtleri Asimile edemeyecegimize,Ekmek ve Asimizi onlarin vermedigine göre,ne diye Kürtlerle beraber yasamak isteyecegiz? Hitler gibi yapip,Kürtlerin hepsini Gaz Odalarina sokmak biz Türklerin Karakterlerinede sigmaz.

Cözüm bence Tecrittir.

Tanri Türkü Korusun

ilteris12

  • Ziyaretçi
Kürt meselesi ve diğer sorunlarımızın tek bir çözümü vardır o da Türkçülerin İktidar olmasıdır. Haricen üretilecek çözüm önerilerinin uygulanma şansları yoktur.

Çevrimdışı yigidtürk

  • Türkçü-Turancı
  • **
  • İleti: 63
bencede artık k.rtleri asimile etmek imkansız gibi madem asimile edemiyoruz ne yapmamız gerekiyor acaba bir fikri olan yazsın TTK

ilteris7

  • Ziyaretçi
 Çözüm önerirlerimizi bu başlıkta daha evvel tartışmıştık.

 http://www.hunturk.net/forum/index.php/topic,2790.0.html

 Geçmişten günümüze değin iktidara gelen hükümetlerin ya da muhalefet eden diğer partilerin ortaya koydukları somut bir çözüm yok. Yıllardır yaptıkları tek şey; kürtlere Türkiye'yi ve Türk Milleti'nin kaynaklarını daha fazla peşke çekip, Türk'ün sırtındaki yükü(hem maddi hemde manevi) daha da büyütmek oldu.

 
Kürt meselesi ve diğer sorunlarımızın tek bir çözümü vardır o da Türkçülerin İktidar olmasıdır.

 Kesinlikle doğruyu dile getirmişsin Andam...

 TTK


 
 

 

ilteris9

  • Ziyaretçi
k.rdün ihânetten, eşkıyâlıktan, fitne-fesattan başka ne târihi olacakmış bre?!