Gönderen Konu: Yedek subay celbinde sınav kalktı  (Okunma sayısı 2869 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı YALNIZKURTKARAGÜLLE

  • GÖKBÖRÜ SİNOP
  • Türkçü-Turancı
  • *****
  • İleti: 1345
  • Mekanı Uçmağda!
Yedek subay celbinde sınav kalktı
« : 12 Haziran 2013 »
Milli Savunma Bakanlığı (MSB), yapılan son değişikliklerin ardından asker adaylarına gönderdiği bilgilendirmede yedek subay celp, seçim ve sınıflandırmasında test sınavı ve mülakatların kaldırıldığını duyurdu.

Asker adaylarına gönderilen pusulada yedek subay celp, seçim ve sınıflandırılma sisteminin daha etkin bir yapıya kavuşturulması maksadıyla bazı düzenlemelerin yapıldığı ifade edildi.

Açıklamada, "Ağustos 2013 yedek subay celbinden itibaren test ve mülakat faaliyetleri kaldırılarak celp dönemleri karışık sınıf ve tıp doktoru ayrı olmaksızın dört celp olarak düzenlenmiştir." denildi. Ağustos yedek subay celbinden itibaren seçim ve sınıflandırmanın MSB Askeralma Daire Başkanlığı'nca yapılacağı ifade edildi.

Açıklamaya göre seçim ve sınıflandırma yapılırken yükümlünün istekleri de dikkate alınacak. Ayrıca meslek bilgisi, tahsil, akademisyenlik ile sağlık durumu, yaş ve fiziksel özeliklerde göz önünde bulundurulacak. Lisans bitirme ve yabancı dil notu tahvil edilerek seçim ve sınıflandırma bu kriterler üzerinden yapılacak.

Ağustos 2013 yedek subay celbinden itibaren sevk öncesi hazırlık dönemi getirildiği bilgisinin verildiği açıklamada, yükümlülerin 1-30 Haziran arasında sevk öncesi hazırlık işlemleri yapması gerektiği aktarıldı. Hazırlık işlemleri yapmayan yükümlüler bakaya işlemine tabi tutulacak.
[BASIN]

TTK.
10 EYLÜL 2022'DE UÇMAĞA VARDI..!
TANRI DAĞINDA...
ATSIZ ATA OTAĞINDA, ULU ATALAR HUZURUNDA DİZ VURMAKTA!


Dört yanım soru, Tanrı'm
Hepsi en zoru Tanrı'm
Soruların zorundan
Soyumu koru Tanrı'm

Sen Tanrı değil misin, adını yargılatma
Sana Tanrı deyince, dinimi sorgulatma
Ya adam et bunları, ya beraber yaşatma
Kanı bozuk olanlar "Türk'üm" diyemesinler
Ve Türk'ün dik başını yere eğemesinler.

Çevrimdışı [Hun Türk]

  • Türkçü-Turancı
  • *****
  • İleti: 2399
  • TTK
Ynt: Yedek subay celbinde sınav kalktı
« Yanıtla #1 : 12 Haziran 2013 »
Gereksiz masraf ve zaman kaybı olan bir uygulamaydı bence. Saatlerce bekle, form doldur v.s sonra şansa ne olursa. Mamakta excel dosyasına kayıt ediyorlardı. Şu on kısa, şu on uzun olsun deyip ayrım yapıyorlardı resmen.

Optik form -sınav evrakı- üzerinde değişik şekiller yapmış ve yedek subay olarak askerliğini yapmış biri olarak uygulama tamamen doğru. Mümkünse ırka göre de bir uygulama yapılsa daha iyi olur. Sonra garnizonda zor oluyor ayırması.
Bana göre ticanilik, nurculuk, yobazlık, komünizm ve partizanlık gibi hastalıkların sebepleri, milli ülküden yoksunluktur.
Hüseyin Nihâl Atsız


TÜRK IRKI SAĞOLSUN !