İstanbul 16'ncı Ağır Ceza Mahkemesi, Odatv davası kapsamında tutuklu yargılanan gazeteciler Nedim Şener, Ahmet Şık, Sait Çakır ve Coşkun Musluk'un tahliyesine karar verdi. 375 gündür tutuklu bulunan Nedim Şener ve Ahmet Şık cezaevinden tahliye edildi. Cezavinden çıkışında açıklamalarda bulunan Şener ilk haberinin Hrant Dink ile ilglili olacağını söyledi. Şener "Hrant için Adalet için diyerek cezaevine girdim, Hrant için Adalet için diyerek çıkıyorum. En çok kızımı okula götürmeyi özledim. İlk haberim Harnt Dink ile ilgili olacak. Önce yargıladılar sonra hapse attılar. Gerçek hapsedilemez." diye konuştu.
Silivri Cezaevi önünde tahliyeleri bekleyenlerin arasında bulunan ve eşlerini almak için Silivri'ye gelen Vecide Şener ve Yonca Şık, Silivri Cezaevi'ne ring aracıyla alındılar. Nedim Şener ve Ahmet Şık'la cezaevinde ilk olarak eşlerinin görüşeceği daha sonra tahliyeler gerçekleşti.
4 İSME TAHLİYE
“Ergenekon” soruşturması kapsamında Odatv'de yapılan aramalar sonrasında gazeteciler Ahmet Şık, Nedim Şener ve Soner Yalçın'ın da aralarında bulunduğu 10'u tutuklu 13 sanık hakkında açılan davanın 11'inci duruşması yapıldı. Duruşma neticesinde Şener, Şık, Coşkun Musluk ve Sait Çakır'ın tahliyesine karar verildi.
Mütalaasını açıklayan Savcı Ufuk Ermertcan, Odatv yazarı Çakır’ın tahliyesini isterken, diğer dokuz sanığın tutukluluk halinin devamı yönünde karar verilmesini istemişti.
GEREKÇE: TUTUKLULUK SÜRESİ
Mahkeme heyeti, Şener, Şık, Çakır ve Musluk'un tahliyeleri yönündeki karara gerekçe olarak, “suç vasfının değişme ihtimali” ve “tutuklu kaldıkları süre”yi gösterdi.
6 SANIĞA TAHLİYE YOK
Mahkeme aralarında Yalçın Küçük ve Soner Yalçın'ın da bulunduğu 6 tutuklu sanığın ise tutukluluk halinin devamına hükmetti. Mahkeme tutukluluğun devamı kararına, 'tüm deliller birlikte değerlendirildiğinde kuvvetli suç şüphesini gösteren olguların bulunması, delillerin henüz tamamen toplanmamış olması ve dosyadaki dijital verilerle ilgilii henüz bir bilirkişi raporunun sunulmamış olması'nı gerekçe gösterdi. Mahkeme kararını açıklamak için sadece sanık avukatlarını salona alırken sanık yakınları ve basın mensupları içeri alınmadı.