Gönderen Konu: ABD askeri Malatya'ya yerleşti  (Okunma sayısı 4389 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Tien San

  • Türkçü-Turancı
  • ****
  • İleti: 144
  • Hunkurt - Tien San
ABD askeri Malatya'ya yerleşti
« : 28 Şubat 2012 »
ABD askeri Malatya’ya yerleşti

Füze kalkanı, Amerikan askerinin Malatya’ya yerleşmesine de kalkan oldu. ABD’li Korgeneral Hertling “Planladığımız gibi ilerliyoruz” dedi!
Malatya Kürecik’teki füze kalkanı radarı, AKP’nin baştan beri tersi yöndeki açıklamalarına rağmen, resmen ABD askerinin kontrolüne girdi. ABD Avrupa Ordusu ve 7. Ordu Komutanı Korgeneral Mark Hertling, “Askerlerimiz Türkiye’nin güneyindeki radar tesislerine yerleştirildi” diyerek fiili durumu teyit etti.
Tehlikeli gelişmeler...
Hertling’in “ABD Donanması ve Hava Kuvvetleri’yle koordinasyon halindeyiz. Ordu açısından konuşursak planladığımız gibi ilerliyoruz” ifadesi dikkat çekti. Türkiye’yi bölgedeki ileri karakolu olarak görmek isteyen ABD’nin “Suriye” planları öncesi Malatya’ya yerleşmesi, ülke güvenliği açısından endişe yarattı.
 
Amerikan askerleri Malatya’ya yerleşti
Kürecik’teki füze kalkanı üssü, AKP iktidarınca baştan beri yalanlanmasına rağmen resmen Amerikan askerlerinin kontrolüne girdi.
Daha önce Irak’a “Çekiç Güç” vasıtasıyla müdahale eden ve aynı planı Suriye’ye karşı devreye sokan ABD, Türkiye’nin en stratejik noktalarından biri olan Malatya’ya askerini yerleştirdi. Malatya Kürecik’te bulunan radar savunma üssüne ABD askerlerinin yerleştirilmeye başlandığını, ABD Avrupa Ordusu ve Yedinci Ordu Komutanı Korgeneral Mark Hertling açıkladı. Böylece ilk kez resmi bir ağız füze kalkanının faaliyete geçtiğini de teyit etmiş oldu. Hertling, Karadağ’ın başkenti Podgorica’da bulunan askeri üste Associated Press’e verdiği röportajda, “Askerlerimiz, Türkiye’nin güneyinde bulunan radar tesislerine yerleştirildi” diye konuştu. Üst düzey ABD’li bir yetkili olarak İran ile Türkiye arasında gerginliğe yol açan NATO savunma kalkanı radarının birkaç haftadır faal durumda olduğunu açıklayan Hertling, şöyle konuştu: “Sadece karada bulunan hava savunma birimleriyle ilgili konuşabilirim. Ancak size şunu söyleyeyim; ABD Donanması ve Hava Kuvvetleri’yle sürekli koordinasyon halindeyiz ve bence füze savunması konusunda doğru yolda ilerliyoruz. Ordu açısından konuşursak planladığımız gibi ilerliyoruz” dedi. Malatya’nın Kürecik ilçesinde kurulan füze kalkanı, önümüzdeki 10 yılda Avrupa’nın çeşitli noktalarına yerleştirilecek diğer kara ve deniz radarlarından oluşacak füze savunma sisteminin temel unsuru. ABD, füze kalkanının İran’dan gelecek tehdide karşı kurulduğunu söylüyor. Türkiye’deki radarın yanı sıra Romanya ve Polonya’da durdurucu füzeler, İspanya’nın Rota şehrinde ise savunma kapasitesine sahip dört balistik füze bulunuyor. Operasyonun merkezi ise Almanya’da.

AKP yalanlamıştı
 “ABD askerinin Malatya’ya yerleşeceğini” YENİÇAĞ geçtiğimiz Ekim ayında manşetine taşımıştı. Kürecik’e yerleştirilecek füze kalkanı radarıyla ilgili yeni detayların da ortaya çıkarıldığı haberde, ABD’li general Mark Hertling’in, “Tesisi yıl sonundan önce tamamlayabilmenin yollarını arıyoruz. Radarı 60 askerden oluşacak bir güç koruyacak. Ancak bu üsteki personelin küçük bir bölümü” sözlerine yer verilmişti. Hertling’in açıklamasının yer aldığı haberi ve ABD askerlerinin geleceğini yalanlayan Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, “Üste kontrol Amerikan askerlerinde değil, bizde olacak” demişti. Malatya’da konuşlandırılan radar, İsrail’i koruma anlamında daha fazla önem arz ediyor. Füze kalkanı sistemi, Türkiye’ye NATO güdümünde ve  şemsiyesi altında kuruldu. Ancak, ne Türkiye ne de Romanya ile imzalanan mutabakatlar sırasında NATO temsilcisi bulundu ve imza da koymadı. Füze kalkanı mutabakat belgesi, Amerikan Büyükelçisi Francis Ricciardone ile Dışişleri Müsteşarı Feridun Sinirlioğlu tarafından 13 Eylül günü imzalandı. Türkiye’yi bölgedeki ileri karakolu olarak görmek isteyen ABD’nin “Suriye” planları öncesi Malatya’daki radarın başına askerlerini yerleştirmesi, ülke güvenliği açısından endişe yarattı.
EN GÜZEL YÜZ BIZE CIRKIN BIZ SEVERIZ TÜRK YÜZÜ
EN IYI ÖZ BIZE FENA BIZ ISTERIZ TÜRK ÖZÜ.
MILLETCE HEP ALKISLARIZ ANILDIKCA TÜRK SÖZÜ.
            TANRI TÜRK´Ü KORUSUN.

Çevrimdışı Fatih

  • Türkçü-Turancı
  • *****
  • İleti: 401
  • Kök Tenğri'nin esenliği bütün Türklerin üzerinedir
Ynt: ABD askeri Malatya'ya yerleşti
« Yanıtla #1 : 28 Şubat 2012 »
AKP her şeyi yalanlıyor lakin kısa bir süre sonra, daha önce yalanladıklarını kabul/itiraf ediyor. AKP pkk ile görüşmeyi şerefsizlik diye niteledi ama, daha lafının yazıldığı mürekkep kurumadan pkk nın şehir yapılanması olan KCK yı bizzat başbakanın talimatıyla MİT'in organize ettiği ortaya çıktı. Bu nasıl bir şeref anlayışıymış anlamadım gitti?
AKP nin milletten gizlediği o kadar çok şey varki tahmin yürütmek olanaksız. Türkiye gündeminin her gün bir şokla sarsılması boşuna değil ya. Kamuoyu gündeme düşen şoklarla şoke edilirken diğer taraftan gizli kapaklı işler, antlaşmalar, memleketi pazarlamalar kolaylıkla kotarılıyor.
Malat'ya ya kurulan ABD üssünün ABD nin uzun zamandır planladığı İran operasyonuna lojistik destek sağlamak amaçlı olduğundan zerre kadar şüphem yok. ABD’li Korgeneral Hertling'in “Planladığımız gibi ilerliyoruz” sözleri bunun kanıtıdır.
  Kök Tenğri'nin esenliği bütün Türklerin üzerinedir

Çevrimdışı Tien San

  • Türkçü-Turancı
  • ****
  • İleti: 144
  • Hunkurt - Tien San
Ynt: ABD askeri Malatya’ya yerleşti
« Yanıtla #2 : 28 Şubat 2012 »
  Bu füze kalkani bizzat cumhurbaskaninin aciklamasi dogrultusunda ABD den  baski görüyorim  seklinde acziyet göstermesi  neticesinde Malatya ilimize yerlestirildi . Sonradan Nato genel sekreteri tarafindan yapilan aciklamaya göre , kalkani Türkiye davet etti ! Her ikisinin birden tam tersi istikamette aciklamalari sabit olduguna göre . Ya Türkiye cumhurbaskani yalan konusuyor , yada Danimarkali  Nato genel sekreteri !

Bana göre bu sistem Türkiye cografyasinin tamamini kontrol  etmek icin konuslandirildi . Üc bin kilometre mesafeden tenis topunu görüntüleyen radar stratejik sinirlarimizda neler yapmaz ! Bu demektirki kislalarimizdaki askerlerimizin mevcudunu bile tespit edebilir . TTK.









EN GÜZEL YÜZ BIZE CIRKIN BIZ SEVERIZ TÜRK YÜZÜ
EN IYI ÖZ BIZE FENA BIZ ISTERIZ TÜRK ÖZÜ.
MILLETCE HEP ALKISLARIZ ANILDIKCA TÜRK SÖZÜ.
            TANRI TÜRK´Ü KORUSUN.

Çevrimdışı motun yabgu

  • Türkçü-Turancı
  • *****
  • İleti: 1566
Ynt: ABD askeri Malatya'ya yerleşti
« Yanıtla #3 : 01 Mart 2012 »
ABD, füze kalkanı bahanesiyle Malatya’ya askerini yerleştirdi ama neler olduğunu bilen yok!
Ülkenin kaderi söz konusuyken ortada ne yetkili var, ne muhatap.
 Malatya’da neler oluyor
NATO savunma sistemi olarak lanse edilen füze kalkanı ABD tarafından Malatya Kürecik’e kuruldu, ABD askerleri geldi ve tesis faaliyete geçti. Ancak fiili durum hakkında hükümetten en ufak bir açıklama gelmedi. Genelkurmay topu Dışişleri’ne atarken, Başbakan Yardımcısı Atalay, konuyla ilgili sorulara “Bilmiyorum” yanıtı veriyor.


Isgal Malatya ya kurulan üs ile sinirli degil. ABD li üst düzey yetkililer Izmire büyük bir Nato dediklerine inanmayin ,ABD üssü kurulacaginin müjdesini (!) verdi . Basindan okuduklarimiza göre Trabzonda da üs kurmak icin girisimler var . Yani dört basi mamur ,hayati önemde stratejik bölgelerimizden isgal ediliyoruz.
ÜZE TENGRI TEMÜR CIDA OKLAR BIRLE BIR BULUT

  BASBUGUMUZ TANRIKUTTUR TANRIKUTTUR

                       TANRIKUT.

Çevrimdışı Antepli Bozkurt

  • Türkçü-Turancı
  • *****
  • İleti: 540
Ynt: ABD askeri Malatya'ya yerleşti
« Yanıtla #4 : 01 Mart 2012 »
Yıllardır abd ye kin kusan mahafazakar kesim:  güvendikleri akp sayesinde ülkeyi adım adım yeni bir işgalin eşigine getirmeye zemin hazırlıyorlar hiç bişeyi sorgulama iç güdün yoksa ey akp seçmeni şu füze kalkanı neden yerleştiriliyor diye beynini yokla sebebi çok basit adını dahi duymak istemediğin israile senin elinle destek çıkmak için yerleştirildi uyan balıga geç kalma! sen akp yi alkışlamaya devam et!


Nihayi hedeften birisi bir taşla iki kuş vurmak gibi abd ve israilin Ortadoğuda çekindiği iki ülke iran ve Türkiye füze kalkanıyle birlikte hiç umulmadık iran Türkiye provakosyonuyla  savaşın içine çekilmesi zayıf düşen iki ülkeden parça kopararak ırak suriye dahil ikinci bir kukla kıro israil devleti kurarak siyonistlere rahat nefes aldırmak bölgeyi daha rahat sömürmek hedef bu

Çevrimdışı Antepli Bozkurt

  • Türkçü-Turancı
  • *****
  • İleti: 540
Ynt: ABD askeri Malatya'ya yerleşti
« Yanıtla #5 : 01 Mart 2012 »
İleri karakol yapılıyoruz
Ülkenİn kaderiyle ilgili bir konudaki belirsizlik muhalefetin de tepkisini çekti. CHP’li Ahmet Toptaş, “İleri karakol konumuna getiriliyoruz. Bu coğrafyanın barışı açısından çok tehlikeli” derken, MHP’li Ahmet Duran Bulut da “Füze kalkanı bizim güvenliğimiz içinse orada Amerikan askerlerinin ne işi var”diyerek tepki gösterdi.
Asker geldi, tesis faaliyete geçti, ABD’liden öğrendik
NATO’nun füze kalkanının kurulduğu Malatya’nın Kürecik köyüne Amerikan askerleri yerleşti. Bölgede konuşlanan ve şimdilik üssün dışına çıkmayan Amerikan askerleri için toplam 150 konutluk lojman yapılacağı öğrenildi. Bölge halkı hedef haline geldiği için duruma tepki gösterirken, tesisin fiilen faaliyete geçtiği de ABD’nin Avrupa Ordusu ve 7. Ordu Komutanı Mark Hertling’in açıklamasıyla resmiyet kazanmıştı.
Malatya’da füze kalkanı kuruldu, ABD askerleri geldi. Ancak hükümetten bu konuya ilişkin tatmin edici bir açıklama yapılmadı.
Haber : Ceyhun BOZKURT
NATO’nun füze kalkanının kurulduğu Malatya’nın Kürecik köyüne Amerikan askerleri yerleşti. Buraya gelen Amerikan askerlerinin şimdilik bölge dışına çıkmadığı belirtiliyor. Ayrıca, üssün yakınında 150 konutluk lojman yapılacağı duyuruldu. Bölge halkı olaya tepki gösterirken, konuya ilişkin bugüne kadar hükümetten resmi bir açıklama gelmedi. CHP ve Saadet Partisi il başkanları, bölgede ne kadar Amerikan askeri olduğunu bilmediklerini, hükümetin bu konuyla ilgili mutlaka açıklama yapması gerektiğini söylediler.
Bilmiyorum
Bu arada, Genelkurmay Başkanlığı, Kürecik’e ABD askerlerinin yerleşmesi ile ilgili olarak YENİÇAĞ’a“Dışişleri Bakanı bu konuda açıklama yaptı” derken Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay da aynı yöndeki soruya Bilmiyorum” yanıtını verdi. Bilindiği gibi, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, TBMM’de Kürecik ile ilgili eleştirilere karşı şu açıklamayı yapmıştı: “Kürecik’teki sistem kalkan değil, erken uyarı sistemi. Vatandaşlarımız müsterih olsun, gerekli her türlü koruyucu tedbir alınmıştır.”Taşeron durumunda”[/b]
Öte yandan, Milli Savunma Komisyonu Üyesi CHP Afyon Milletvekili Ahmet Toptaş da, Burada lojmanlar oluşmaya başladı. Artık bir ABD üssü haline getirilecek. Bu durumu Orta Doğu coğrafyası ve bu coğrafyanın barışı açısından çok tehlikeli buluyoruz” açıklaması yaptı. Milli Savunma Komisyonu Üyesi CHP Bursa Milletvekili Turhan Tayan ise, “AKP iktidarı maalesef ABD politikalarını tartışmasız kabul eden bir taşeron durumundadır”diye konuştu. Emekli Tümgeneral Armağan Kuloğlu, Burada İran ve Rusya’ya karşı kurulan bir füze kalkanı söz konusu. İsrail’in korunması amaçlanıyor. Zaten İsrail’in burada tatbikat yapması bu durumun bir göstergesi
ABD’lilerin orada ne işi var
MHP Balıkesir Milletvekili Ahmet Duran Bulut, Kürecik’e radar sistemi kurulmasına ve oraya Amerikan askerleri getirilmesine tepki gösterdi. Bulut, “Bu füze kalkanı bizim güvenliğimiz içinse orada Amerikan askerlerinin ne işi var”dedi. Bulut şunları söyledi: Hükümet TBMM’yi milletin iradesini dinlemeden hareket etti. Irak’a Türkiye üzerinden ABD’nin girmesine Meclis izin vermemişti. Ancak Türkiye’nin hava ve deniz limanlarını açtılar. Bu füze kalkanında da durum böyle olabilir. MHP Genel Sekreteri İsmet Büyükataman da, bu konuyu dünkü grup toplantısında ele aldıklarını söyledi. Büyükataman, “Bizim bu konu ile ilgili endişelerimizi ihtiva eden konulara ilişkin Başbakan, Milli Savunma Bakanı’na verdiğimiz bir önerge oldu. Bu konuda henüz bizi tatmin eden bir açıklama olmadı” diye konuştu. Milli Savunma Komisyonu Üyesi AKP Diyarbakır Milletvekili Mehmet Süleyman Hamzaoğulları ise, füze kalkanının ve ABD askerlerinin oraya yerleştirmesinin normal olduğunu söyledi. Hamzaoğulları, şunları kaydetti: “Bu güne kadar ABD askeri Türkiye’ye gelmiştir. İncirlikte de var. Türkiye üzerinden oynanan bir oyun yok. Türkiye bir NATO ülkesi olması sebebiyle füze kalkanını kurmak zorunda.[)Eksen tartışması ortadan kalktı
21’nci Yüzyıl Türkiye Enstitüsü Başkanı Prof. Ümit Özdağ, ”Kürecik radar sistemi ABD tarafından Türk Amerikan ilişkilerinde son 10 yıldaki en büyük stratejik adım olarak nitelendirilmektedir“ dedi. Özdağ, şunları söyledi: Yine ABD açısından bu kalkanın yerleştirilmesi çok olumlu bulunmuştur. Bu kararın alınmasından sonra Washington’da eksen tartışmaları ortadan kalkmış yine aynı şekilde Washington’da AKP hükümetine karşı bakış açışı olumlu zemine oturmuştur. Türkiye, ABD’nin Rusya İran ve daha sonra Asya Pasifik yani Çin’e kadar uzanan stratejisinde Önemli bir merkez haline gelecektir.”
YENİÇAĞ

Çevrimdışı Yüzbaşı Sançar

  • Türkçü-Turancı
  • ****
  • İleti: 246
Ynt: ABD askeri Malatya'ya yerleşti
« Yanıtla #6 : 02 Mart 2012 »
İki gündür Suriyeli bazı muhalifler Türkiye televizyonlarında Suriyeye bir askeri müdahele yapılması gerektiğinden ve bunu Türkiyenin yapmasını istediklerinden dem vuruyorlar.
Hatta Müslüman Kardeşler Teşkilatının Suriye Temsilcisi Türkiye'nin Suriyeye askeri müdahelede bulunmasının şart olduğunu ve yeni kurulacak yönetimin sünnilerden oluşturulması için gerekli düzenlemelere yardımcı olmasını beklediğini söyledi.
Ben bunları çok yadsıdım. Sizlerce de tuhaf değil mi? Adamlar resmen Türkiyeyi Suriyeye karşı savaş açmaya çağırıyorlar. Suriyeden bize neyse?
Tanrı Türkü ve Türk yurtlarını korusun.
Yüzbaşı Sançar Uçmağa varalı on üç yüz yıldan çok oldu. Onun düştüğü meçhul yerde, ay ışıklı yaz gecelerinde hâlâ ıztıraplı kahkahalar ve şeref ilahileri işitilir. Bu ilahiler rüzgârın çıkardığı sestir. Onu herkes işitir. Fakat o ıztıraplı kahkahaları herkes duyamaz. Onun yankılarını uzak, yakın ellerden, ancak içinde Tanrı Dağı’nın odu yanan gönüller sezer. Bu ıztıraplı kahkahalar Yüzbaşı Sançar’ın soyu, onun düştüğü yerde zafer töreni yapıncaya kadar yıllarca, belki yüzyıllarca sürüp gidecek…