Gönderen Konu: ÖRGÜT YILDA 200 MİLYON LİRA’YI NEREDEN, NASIL TOPLUYOR?  (Okunma sayısı 2648 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Antepli Bozkurt

  • Türkçü-Turancı
  • *****
  • İleti: 540
Teröre karşı dikkat çeken operasyonlara imza atan güvenlik birimleri, kanlı terör örgütü PKK’nın finans kaynaklarını da deşifre ediyor.
 
Yılda bin ile bin 500 arasında kaçakçı katırının geçtiği Hakkâri sınırında, örgütün ciddi oranlarda vergi topladığı ortaya çıktı. Doğu ve Güneydoğu Anadolu’daki ihaleleri de mercek altına alan güvenlik güçleri, 2011 yılında, Hakkâri’deki 900 milyon lirayı bulan ihalelerin 90 milyon lirasına PKK’nın el koyduğunu tespit etti.
 
Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM), terörün finansmanını iki önemli toplantıda masaya yatırdı. Ocak ayında düzenlenen ’Terörizmin finansmanının önlenmesini sağlayacak işbirliği’ konulu toplantıda 81 ilin Terörle Mücadele (TEM) birimleri yer aldı.
 
Ardından, Ankara’da il emniyet müdürlerinin katıldığı toplantıda terörün finansmanının bitirilmesi için atılması gerekli adımlar anlatıldı. Doğu ve Güneydoğu’da görev yapan emniyet müdürleri, karşılaşılan aksaklıklara dikkat çekti. Hakkâri’yle ilgili raporda ilginç tespitler yer aldı. Raporun içeriğinde terörün finansman kaynakları açıkça ortaya konuluyor.
 
Terör örgütünün mali kaynakları arasında devletin bölgeye yaptığı yatırımlardan elde edilen yasa dışı para toplamanın önemli yer tuttuğu belirtiliyor. Örgütün işadamları üzerinde baskı kurduğuna dikkat çekiliyor. Örgüte sempati duyan ya da duymayan pek çok işadamının baskı ve tehditle ihalelerden pay vermek zorunda bırakıldığı anlatılarak bu oranın ihale bedelinin yüzde 10’una kadar yükseldiğine vurgu yapılıyor.
 
Rapora göre en fazla kaçakçılığın yapıldığı Hakkâri sınırından yılda bin ile bin 500 arasında katır geçiyor. Bu kanalla, 50 ton uyuşturucu, 50 milyon adet sigara ve 10 bin ton da akaryakıt kaçakçılığı yapılıyor. PKK, kaçakçılardan ciddi oranlarda vergi alıyor. Hakkâri’nin "Türkiye’nin Sicilya"sı olarak anıldığına dikkat çeken bilgilendirme raporunda, örgütün Hakkâri sınırında yapılan kaçakçılıktan yılda 200 milyon lira topladığının altı çiziliyor.
 
PKK’NIN KAVAKLI’DA 3 KAMP MERKEZİ DAHA VAR
 
Öte yandan, Emniyet’in Hakkâri ile ilgili raporunda PKK kamplarıyla ilgili bilgiler de yer alıyor. PKK’nın en stratejik kamplarından birisi olarak bilinen Hakkâri’deki Kavaklı Kampı, Jandarma ve Emniyet özel timleri tarafından yapılan ortak operasyonla yok edilmişti. Ancak, bölgede 3 kampın daha olduğu belirtiliyor. Terör örgütünün Hakkâri kırsalda etkisini sürdürmesinde 2008’de kaldırılan Oğul Taburu’nun etkisinin olduğu ileri sürülüyor. Hem emniyetin hem de askerin Kavaklı ve Oğul bölgelerine yeniden tabur istediğinin altı çiziliyor. PKK bombalarının yüzde 90’ının Oğul bölgesinden ülkeye sokulduğu yer alıyor.
 
Alıntı

Terörle ilgili her konuda oldugu gibi finans kaynaklarını çökertme işinde de tutarlı göze çarpan etkili organizasyonlar pek yapılmadı son yıllarda özellikle güneydoğu bölgesindeki ihalelerin nerdeyse tamamını alan şer odakları bunu kamufle ederek yapıyorlar parasal kaynak en az seviyelere inerse örgütün eli kolu bağlanır.

Çevrimdışı motun yabgu

  • Türkçü-Turancı
  • *****
  • İleti: 1566
 Terörün bu katir kacakciliklari ile finanse edildigini sanmak , tek basina yaniltici degil ,ahmakliginda ötesindedir . Terörün gercek finansörü capulcubasi Barzani ve Avrupadan yapilan,uyusturucu kacakciligindan elde edilen gelirdir . Bunun yaninda zengin kürt is adamlarinin ,öldürülme korkusu ile örgüte ister istemez para destegi saglamak zorunda birakildiklari hesaba katilmalidir. Ben kendi adima en büyük destegin irakin kuzeyinden saglandigini düsünüyorum . Tabii bunlari belgelemek mümkün degil . Bunun yaninda BDP li kiro hainlerin sürekli ,Irakin kuzeyini su yolu yapmalari ,herhalde bosuna degildir .
ÜZE TENGRI TEMÜR CIDA OKLAR BIRLE BIR BULUT

  BASBUGUMUZ TANRIKUTTUR TANRIKUTTUR

                       TANRIKUT.

Çevrimdışı Tien San

  • Türkçü-Turancı
  • ****
  • İleti: 144
  • Hunkurt - Tien San

Barzani yatırımı Meclis’e taşındı!

MHP’li Semih Yalçın, peşmergebaşı Barzani’nin paravan şirketlerle Güneydoğu’da “yatırım”  yaptığına dair iddiaları, Başbakan Erdoğan’a sordu: Hükümet ile Barzani arasında herhangi bir özel anlaşma yapıldı mı? Yapıldıysa mali portresi nedir? Barzani yakınlarının Gaziantep’te de yatırımı
var mı?
 
Erdoğan’a Barzani önergesi
MHP Gaziantep Milletvekili Edip Semih Yalçın, Başbakan Tayyip Erdoğan tarafından cevaplandırılması talebiyle TBMM’ye soru önergesi verdi. Yalçın, Mesud Barzani’nin bazı Türk şirketleriyle işbirliği yaptığına ve ortaklarıyla Türkiye’de yatırıma yöneldiğine işaret etti.

Kaygılarımız arttı
Yalçın, “Kurduğu şirketler aracılığıyla Türkiye’nin bazı bölgelerinde arazi satın aldığına dair haberler medyada yer aldı. Türkiye’de çeşitli kişi ve kurumlar aracılığıyla petrol, inşaat, turizm, sanayi ve ticaret gibi alanlarda yatırımlar yaptığı belirtilen Barzani’nin, Kilis’te arazi peşine düştüğü ve bir Türk şirketi aracılığıyla 25 bin dönüm arazi satın aldığı iddiaları TBMM’yi taşınmıştır” dedi. Yalçın önergesinde şu iddialarda bulundu: “Türkiye’ye milyonlarca dolar aktardığı söylenen Barzani hakkındaki iddiaların kamuoyuna yansımasından kısa süre sonra, Gaziantep’te de yatırıma yöneldiğine dair tartışmalar gündeme bomba gibi düşmüştür. Bu durum, Gaziantep halkını fevkalade rahatsız etmiştir. Gaziantep’teki bürokratlar da, Barzani için çalışan girişimcilerle ortaklarına kapı aralanması için yoğun baskılara maruz kalacakları endişesini taşımaktadır. Diğer taraftan ABD yönetiminin askerî güçlerini Irak’tan çekmesinin ardından AKP hükümetinin Irak’ta Barzani’yi muhatap aldığına dair haberler de kaygımızı artırmaktadır. Bu durumda, hükümetçe Barzani ile ekonomik alanda herhangi bir özel anlaşma yapılmış mıdır? Yapılmışsa bu anlaşmanın mali portesi nedir? Barzani ile kan veya sıhrî yakınlığı bulunan kimselerin Gaziantep’te ticari ve ekonomik yatırımı mevcut mudur?”


                 Antepli andam . Barzani denilen soytari memleketinin nerdeyse yarisini satin almak icin girisimlerde bulunuyor , sende tutmus katirlarla eseklerle ugrasiyorsun D . Barzani olmasin pkk irakin kuzeyinde barinamaz. Soysuz her firsatta dört parcanin birlestirileceginden,itin kürtünde bagimsizlik haklari oldugundan dem vuruyor . Kandile yaptigimiz hava operasyonlarina en sert tepkiyide bu alcak gösteriyor. Nedense Iranin pejak ´a yaptigi operasyonlara sesini cikaramadi. Söz konusu biz oldugumuzda ,yeni sahiplerinin bacaklarinin arasindan havlamaya devam ediyor . Pkk´nin varligini sürdürmesi,öyle binbesyüz katirin yapacagi is degil. Hem silah, hem lojistik destek, hem terörist ,hemde maddi kaynak sagliyor . Siyasi destekcileride ABD. Gecenlerde bir ABD subayi pkk li terörstlerle birlikte ,bizim askerler tarafindan esir alinmisti . Öyle arada kaynadi gitti . T.T.K.
EN GÜZEL YÜZ BIZE CIRKIN BIZ SEVERIZ TÜRK YÜZÜ
EN IYI ÖZ BIZE FENA BIZ ISTERIZ TÜRK ÖZÜ.
MILLETCE HEP ALKISLARIZ ANILDIKCA TÜRK SÖZÜ.
            TANRI TÜRK´Ü KORUSUN.

Çevrimdışı Antepli Bozkurt

  • Türkçü-Turancı
  • *****
  • İleti: 540
Motun anda Hainler katır eşegin ayagını yesinler katır eşek kaçakçılıgıyla örgüt ayakta dururmu? benim öyle bir sözüm iddaam yok nerden çıkardın :)  Milletvekilinin söyledikleri ise gerçek barzani burada bir çok şirket ve fabrika almış önemli maddi kaynak elde ediyor Hükümet sadece barzanlara değil ülkenin bütün kaynaklarını şirketlerini yabancılara peşkeş çekmedimi ölçüsü kıstası olmayanlardan başka ne beklenirki?