Gönderen Konu: Moğol Başkan Atatürk hayranı çıktı  (Okunma sayısı 2948 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı motun yabgu

  • Türkçü-Turancı
  • *****
  • İleti: 1566
Moğol Başkan Atatürk hayranı çıktı

Tarık ARSLAN/MUDANYA(Bursa), (DHA)
Moğol Başkan Atatürk hayranı çıktı MOĞOLİSTAN’ın ilk Cumharbaşkanı Punsalmaa Ochirbat, Bursa’nın Mudanya İlçesi’nde bulunan Mütareke Evi’ni ziyaret ederek, anı defterine Atatürk’e olan hayranlığını yazdı.

Bursa’da ekim ayında düzenlenecek olan Dünya Moğol Konferansı için incelemelerde bulunmak üzere deniz yoluyla İstanbul’dan Mudanya’ya gelen Moğolistan’ın 1990-1997 yılları arasındaki Cumhurbaşkanı Punsalmaa Ochirbat ve beraberindeki Moğolistan’ın Ankara Büyükelçisi Dagva Tsampiygaan ve Moğolistan Eski Ankara Büyükelçisi Panidjuna Khaliun’u, Bursa Vali Yardımcısı Vedat Müftüoğlu ve Mudanya Kaymakamı Adem Öztürk ile Moğolistan’ın Fahri Bursa Konsolosu Çetin Yıldırım karşıladı.

Mudanya’da, Türkiye Cumhuriyeti’nin temellerinin atıldığı Mütareke Evi ve Müzesi’ni gezen konuk cumhurbaşkanı, anı defterine Mustafa Kemal Atatürk’e hayranlığı ve Bursa bulunmaktan duyduğu mutluluğu yazdı. Punsalmaa Ochirbat, Bursa’yı ziyaretinin nedeninin önümüzdeki ekim ayında yapılacak olan Dünya Moğol Konferansı olduğunu belirterek, konferansla ilgili ön görüşmeler yapacağını söyledi. Konferans için destek beklediklerini kaydeden Punsalmaa Ochirbat, "Bizler kardeşiz, dostuz, çok eski yıllara dayanan dostluklarımız var" dedi.

Bursa Vali Yardımcısı Mehmet Vedat Müftüoğlu da, dost ve kardeş ülke Moğolistan Cumhurbaşkanı ile 2 büyük elçiyi ağırlamaktan mutluluk duyduklarını belirterek, ziyaret sırasında 1-3 Ekim tarihleri arasında Bursa’da yapılacak Dünya Moğol Konferansı ön görüşmelerinin yapılacağını söyledi.
ÜZE TENGRI TEMÜR CIDA OKLAR BIRLE BIR BULUT

  BASBUGUMUZ TANRIKUTTUR TANRIKUTTUR

                       TANRIKUT.

Çevrimdışı motun yabgu

  • Türkçü-Turancı
  • *****
  • İleti: 1566
Ynt: Moğol Başkan Atatürk hayranı çıktı
« Yanıtla #1 : 10 Nisan 2012 »
 Türk soylu olmadiklari halde kardesliklerinden seref duyacagimiz tek millet Mogollardir. Biz öyle icimizde yasiyan ite kürte cerkeze laza kardes demekten utanc duyariz .
ÜZE TENGRI TEMÜR CIDA OKLAR BIRLE BIR BULUT

  BASBUGUMUZ TANRIKUTTUR TANRIKUTTUR

                       TANRIKUT.