Gönderen Konu: Türkiye Dünyagücü-trafiginde sirada bekliyormus  (Okunma sayısı 2565 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Arbesa Sarantuya

  • Türkçü-Turancı
  • **
  • İleti: 65
  • Türkü Türk yapan savasci bakisidir

Ingiliz Tarihcisi Timothy Garton-Ash bugünki tarihli Guardian gazetede, cok yakin zamanda Türkiyenin Ingiltereden,  Iranin Almanyadan, Arabistanin Fransadan ve Rusyaninda Amerikadan önemli olacagini yaziyor.

Türkiye Ingiltereden her zaman önemliydi zaten, ama su andaki önemi ticari gücüne bagliyor ve Türkiyenin Güctrafiginde bekleyen bir güc oldugunu diyor.

Türkiye Ingiliz yerine Türkiye Amerikan karsilastirilmasi yapsaydi diyecek belki bazi okuyan gözler ama bu karsilastirmayi iyi yapmis bence.
Ingiltere cok devlet annekte etti 1900 yillarina kadar ve Industrialisation den sonra biraz durdu. Annekte olunmus devletlerden biri Amerikaydi, tabii Pakistan, Hindistan vs.
 
Amerikali savas yapmamis bir cok tohumun karistirmasindan ne oldugu bilinmeyen sisman, bir oturmada 4 kilo et yiyen bir karmakarisik DNA ya sahip olan bir halk. Onlar sadece yaptiklari tehlikeli oyuncaklari saga sola atip patlatir, sonra savastik der.  Insanlari kandirmak, aldatmak yanilmak amerikan DNA sidir. O kadar insan türünden bir insan olursa oda Amerikan olur.

Bu Türk ingiliz karsilastirmasi artik devletleri annekte etme sirasi Türkiyede demeye geliyor.

En büyük hakaretide Fransaya yapmis. Saudi Arabistanin ne askeri var ne ordusu. Devamli Amerikayi yardima cagiriyorlar. Yani Fransaninda askeri yok demeye geliyor bu. Saudi Arabistanin Nuklear centrali yok, ama fransa dünyaya hükmediyor. Fransiz Ingilizi yenecem diye zaten her savasi kaybetti.

Rusya ve Amerikan karsilastirmasi ise cok garip. Devletlerin geografie büyüklügünden dolayi bu karsilastirma normaldir, ama güc olarak kabullenemez. Amerika whiskey ile karismis kimin ne oldugu bilinmeyen bir halk, rusya ise vodka ve buzla yikanmis. Biri hemen sicaktan erir, ötekide ölsede hala yasadigini sanar.
Sonucda devletlerinde geografie büyüklügü o devleti ne büyük gösteriyormus. Bir sarayla dagdaki klubede ayni degil tabii.

Çevrimdışı motun yabgu

  • Türkçü-Turancı
  • *****
  • İleti: 1566
Bu yaziyi senmi yazdin degerli Sarantuya andam ?
ÜZE TENGRI TEMÜR CIDA OKLAR BIRLE BIR BULUT

  BASBUGUMUZ TANRIKUTTUR TANRIKUTTUR

                       TANRIKUT.