Gönderen Konu: Erdoğan talimat verdi :TC kimlik ile internete girilecek  (Okunma sayısı 4265 defa)

0 Üye ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı motun yabgu

  • Türkçü-Turancı
  • *****
  • İleti: 1566
Erdoğan talimat verdi :TC kimlik ile internete girilecek
02 Ağustos 2012

Emniyet Genel Müdürlüğü “bilişim suçlarını önlemek” adına internete şifreyle girilmesini talep etti.

Başbakan’ın talimatıyla oluşturulan komisyonda kablosuz modemle sağlanan internet erişiminde şifrenin zorunlu hale getirilmesi de istendi.

Emniyet Genel Müdürlüğü, “bilişim suçlarının önüne geçmek” gerekçesiyle internete şifre ile girilmesini istedi. Sanal ortamda işlenen suçları engellemek amacıyla oluşturulduğu belirtilen komisyona katılan emniyet yetkilileri, internete TC kimlik numarası ve şifre ile girilmesini önerdi. Otellerde, iş merkezlerinde ve evlerde kablosuz modemle sağlanan internet erişiminin de yine şifreli hale getirilmesi istendi.

Başbakan’ın talimatıyla komisyon kuruldu

Başbakan Erdoğan’ın talimatıyla oluşturulan komisyonun önceki gün yapılan toplantısında, İnternet Takip Merkezi’nin Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı bünyesinde kurulması kararlaştırıldı. Merkezin tüm internet ortamını denetim altına alması amacıyla hazırlanan Bilişim Ağı Hizmetlerinin Düzenlenmesi ve Bilişim Suçları Hakkında Kanun Tasarısı’na da özel maddeler konuldu. Buna göre servis, hizmet ve yer sağlayıcılara kayıtları bir ile beş yıl arasında tutma zorunluluğu getiriliyor.

TC kimlik ve şifre ile internete girilecek

İnternet kullanıcılarının yaptıkları işlemlerin kayıtlarının tamamının tutulabilmesi amacıyla da komisyon toplantısında internete ulaşımın şifreli hale getirilmesi gündeme getirildi. Buna göre herhangi bir internet kafe ya da çalıştığı kurumda internet kullanmak isteyenler TC kimlik numarası ve şifre ile sanal ortama girebilecekler. Böylelikle yaptıkları tüm işlemlerin kayıtları da tutulmuş olacak.

Kablosuz internete de şifre

Son yıllarda özellikle dizüstü bilgisayarların kullanımıyla yaygınlaşan kablosuz internet erişimine de benzer denetimler getirilmesi planlanıyor. Büyük alışveriş merkezleri, iş merkezleri, oteller, siteler ve kurumlarda kullanıcıların hizmetine sunulan kablosuz internetin de şifreli hale getirilmesi istendi.

‘Hacker’lara ağır cezalar istendi

Adalet ve İçişleri bakanlıklarınca bilişim suçlarıyla ilgili hazırlanan kanun tasarısına göre erişim sağlayıcılara önemli sorumluluklar yükleniyor. Kullanıcılarla ilgili bilgileri 5 yıla kadar depolama yükümlülüğü getirilen hizmet sağlayıcılar, olumsuz yayınları da tespit etmeleri halinde müdahale etmeleri gerekiyor. Tasarıda, ‘hacker’ olarak adlandırılan internet korsanlarına da ağır cezalar geliyor. Bilişim sistemine giren hacker’ler 5 yıla kadar hapis ve ağır para cezaları ile karşı karşıya kalacak. Çocuk pornografisi üretenlere ise 8 yıldan 12 yıla kadar hapis ve beş bin güne kadar adli para cezası verilecek.

MSN’de kişileri yanıltanlara ceza

Bilişim ağı üzerinden kendi kimliğini gizleyerek bir başkası gibi davranarak, kendisi veya başkası için yarar temin etmek veya başkasına zarar vermek amacıyla kişileri yanıltarak bilgi toplayanlar da ceza alacak. Bu kişiler, bir yıla kadar hapis veya iki yüz günden az olmamak üzere adlî para cezası ile karşı karşıya kalacak.
ÜZE TENGRI TEMÜR CIDA OKLAR BIRLE BIR BULUT

  BASBUGUMUZ TANRIKUTTUR TANRIKUTTUR

                       TANRIKUT.

Çevrimdışı TARDU KAĞAN

  • Türkçü-Turancı
  • *****
  • İleti: 541
Amaç suçla mücadele değil.Her bireyi,adım adım izlemek,özel ve mahrem hürriyetini ortadan kaldırmak.Düşünebiliyormusunuz,TC kimlik numarası beyan ederek girilen internet sayfalarının birilerinin önünde bulunduğunu?Komünist rejimlerde bile benzer uygulamalar olmamıştır.İslam Şer i hükümlerini hakim kılmak için nirengi noktası oluşturmak,etki altına almak için seçilmiş ir yöntemdir bu.

Çevrimdışı OrkanBey

  • Türkçü-Turancı
  • **
  • İleti: 57
  • ATAM Türküm,övünüyorum ve izinden yürüyorum
     Esenlikler degerli Irkdasim,

  Bu haberi okuyunca, ilk olarak yok artik daha neler dedim kendi kendime, inanamadim yani ve halen inanmakta zorluk cekmekteyim.Burada yasayan yabanci tanidiklara söyledigimde de ( tabii ki bahsi bile utanc verici oldugundan, pek fazla kisilerin yaninda     söyleyememekle beraber ) onlarin tepkisini burada belirtmeme gerek yoktur herhalde :-?

   Hicbir ülke de görülmemis bir uygulamanin memleketimizde uygulanacak olmasi fikri, düsüncesi bile beni cileden cikariyor.Irkimiza karsi uygulanan psikolojik savasin bir parcasi,baska birsey degil. Kürtaj meselesinde oldugu gibi bu tasariyi da geri cekecekler, kafa bulandirmak, moral bozmak ve  asil gündemin üstünü örtmekten baska birsey degil bence.
 
  Ancak bir müddet sonra aklima gelen, eski bir arkadasimla söylesim, beni bu konuyla da iliskilendirmeme neden oldu.

  Hafizamda kaldiginca paylasmak isterim;

  Konu Avrupa birligine girme den acilmisti, aramizda bir beyin firtinasi yapiyorduk.Iste herkesin bildigi ve tartistigi konular üzerine ve arkadasim banabir duyumunu anlatti ve devaminda baslattigimiz teoriye ilgi duymak o zamanlarda bilim-kurgu filmi algilamak gibiydi.Inanmak güctü ama günümüzde düsünülmesi gerekir.

   Avrupa da her bir birey bir numaradan ibarettir.Öncelikle tüm hayati boyunca bütün zorunlu devlet islerini yapabilmesi ve yasamini kanuni bicimde sürdürebilmesi i icin verilen vatandaslik numarasi,bu numara bireyin ölünceye kadar  kendisine gerekli baska numaralari almasi icin de zorunlu bir numara ve kayitli bulunmakta.

   Kimliksiz hicbir islem yapilamayacagi icin de verilen bir kimlik ve kimlik numarasi.

   Pasaportsuz ülkeden cikamayacagin ve bu yüzden baska ülkeler göremeyecegin icin verilen pasaport ve pasaport numarasi, bunlara takilan cipler,
   
   Saglik sigortasi ve numarasi, Calisma sigortasi ve numarasi, ehliyet numarasi , banka numarasi vs vs...

   Ve bu numaralarin bazilarinin ve kisisel adli ve okul vs vs bilgilerin de vatandaslik numarasi altinda kayitli olmasi

   Daha sonralari parmak izllerinin ve DNA' larin kayit altina alinmasi,

   Tüm bunlar anlasilacagi gibi vatandaslarin kayit altina alinmasi ve günümüz teknolojisine dogurdugu iyi olabilecegi gibi kötü imkankar (?)

   Diger yandan küresel gelisime bakarsak yani büyük fotograga bakarsak, ülkelerin ve kitalarin bu kadar kisa bir sürede birbirleriyle birlesme cabalari...
   Biz bu konuyu bundan yaklasik on sene önce konustugumuzu belirtirsem,bana birazdan yazacagim bilginin ilgincligini günümüze tasiyor.Arkadasim belirtti ki ;

   Kuzey Amerika'da Amerikanin, Kanada ve Meksika ile beraber Avrupa Birligi misali aralarinda antlasma yaptigi ve bu gizli antlasmada daha dogrusu ulu orta ilan edilmeyip,Amerikanin medyaya etkisi sonucu medyanin da fazla bu konunun üzerine gitmemesi bu olayi gizemli görünmesine neden olabilir, iceriginde askeri oldugu kadar sinirlarin kaldirilmasini da öngörmekte,

http://www.milliyetciforum.com/kuzey-amerika-birligi-mi-kuruldu-31762.html
   
  Latin ülkelerinde de böyle bir antlasma seksenli yillarda yapilmis,

http://www.ekodialog.com/ekonomi_kurumlari/latin_amerika_entegrasyon_birligi.html

   Daha sonra beraber düsünmeye basladik;
  Avrupa Birligi keza bir örnek, herhangi bir üye ülke vatandasi bir baska üye ülke de calisabilir ve yasayabilir.

  Asya da kurulmak istenen buna benzer bir birlik calismalari, komünistler, Müslümanlar, her biri kendi birliklerini kurma calismalari bunun yaninda sanli Irkimizin hakli birlesme calismalarini da ekleyebiliriz.

http://www.gau.edu.tr/tr/1585/haberler/islam-birligi-teskilati-forumunun-ilk-anlasmasi-gau-de-imzalandi


  Afrika zaten kendilerinin elinde olmadigi icin bir birlik kurma gereksizligi ma ayni zamanda Afrikanin kuzeyini kontrol altinda tutma gereksinimi,

  Kendi memleketlerinde kayitli olan vatandaslarin, Kita icindeki bu birlesimin zorunlulugu olan vatandaslik bilgilerinin de paylasimini gerekmektedir.

  Yasal Kayitli vatandaslarin hem bilgileri paylasilabilmekte, hem de ulasilmasi ve kontrol altina alinmasi kolaylastirilmaktadir.

  Ancak asil arkadasim ile yaptigimiz bu sohbetin sonunda vardigimiz, bilim-kurgu niteligindeki ama düsünülmesi gereken bir teori idi. Kitalararasi bu birlesmelerin nedeninin aslinda ileride kurulmasi düsünülen dünyada tek bir devlet ve yönetim, tek bir lider olma calismalarinin olmasidir.Teknoloji ile de insanlari takip etmeye,kontrol etmeye,yönlendirmeye calismasidir.

  Tabii ki bufikirlerimiz o andaki sohbetimizde kaldi ve sonra hic detayli bir sekilde arastirip, üzerine gitmedik.Ancak sizin paylasiminizi okuduktan ve bu olay aklima gelince medyada hic duymadigim K.Amerika ve latin antlasmalarini googleda basit bir aramayla birkac yazi buldum onu da ekliyorum, dilerseniz ayrintilarini okuyabilirsiniz.

  Bu isin arkasinda kimlerin oldugu ortada zaten, demokrasi diye bize ders verenler, kendi ülkelerinde ne kadar demokratlar acaba? Vatandaslarini sadece bir  'numara' dan ibaret gördükleri ortada, simdi de insanlarin zaten kisitli olan özgürlükleri  elden alinmaya calisilmakta.

  Bu tasariyi düsünebilen bir zihniyetin adaletini, hukukunu, vatandaslarina bakis acisini sorgularim, Pasalarimiza yaptiklari saygisizliklari da kinadigimi bu arada belirtmek isterim.

   Esenlikler,Tanri Üstün Türk Irkini Korusun.
 :prbay
Alma Türk'ün AHINI
Cikar elbet bir gün ACISI
SABIR nedir en iyi biz biliriz
Kalmaz yerde hicbirimizin asil KANI

Çevrimiçi Üçoklu Börü Kam

  • Otağ Yöneticisi
  • Türkçü-Turancı
  • *****
  • İleti: 2288
Amaç suçla mücadele değil.Her bireyi,adım adım izlemek,özel ve mahrem hürriyetini ortadan kaldırmak.Düşünebiliyormusunuz,TC kimlik numarası beyan ederek girilen internet sayfalarının birilerinin önünde bulunduğunu?Komünist rejimlerde bile benzer uygulamalar olmamıştır.İslam Şer i hükümlerini hakim kılmak için nirengi noktası oluşturmak,etki altına almak için seçilmiş ir yöntemdir bu.

Değerli Kardeşim TARDU KAĞAN bu işin altında yatan gerçek niyeti açıklıkla ortaya dökmüştür.
Bu uygulamanın altında yatan amaç belli.
O zaman bize de:
"Pilavdan sapı dönen kaşığa lanet olsun!"
diyerek AKP sine ve arkasındakilere alenen meydan okumak düşer.

Görelim bakalım, "İl mi yamanmış, bey mi yamanmış?"

TTK.
Türk Soyunun Gizli Gücüne İNAN ve GÜVEN!