Gönderen Konu: ABD Başkonsolosu itiraf etti!  (Okunma sayısı 2993 defa)

0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı motun yabgu

  • Türkçü-Turancı
  • *****
  • İleti: 1566
ABD Başkonsolosu itiraf etti!
« : 17 Temmuz 2012 »
ABD Başkonsolosu itiraf etti!
ABD Başkonsolosu Scott F. Kilner, AKP hükümeti ile Beyaz Saray arasındaki gizli kapaklı diplomasiyi itiraf etti. "Her mesaj kamuoyu önünde verilmek zorunda değil" diyen Başkonsolosu, AKP'nin yeni anayasasının en büyük destekçisinin ABD olduğunu da anlattı.
16 Temmuz 2012 Pazartesi 18:05
ABD Başkonsolosu itiraf etti!

ABD Başkonsolosu Scott F. Kilner, AKP hükümeti ve ABD'nin kapalı kapılar ardında bir diplomasi yürüttüğünü itiraf etti.

Cumhuriyet gazetesine demeç veren Scott Kilner, Türklerin sivil toplum kurmakta zorlandıklarını savundu. Kilner bu yüzden AKP'nin sivil anayasasının en büyük destekçisinin de ABD olduğunu söyledi.

Sivil toplum kurma konusunda sorunları olan Türkleri standartlerını yüksek tutmaları ve uğraşmaya devam etmeleri konusunda cesaretlendirmiştik. Bunlar dışında da açıklamalar oldu, ama her mesaj komuoyu önünde verilmek zorunda değil. Kapalı kapılar ardında içten tartışmaların da rolü var.

Scott Kilner, Türk komuoyu içinde ABD'ye karşı olumsuz bir bakış açısının oluştuğunun farkında olduklarını da kaydetti.

1980'li ve 90'lı yıllarda ABD'ye olumlu bakış oranı daha çok yüksekti. 2003'teki Irak Savaşı'yla birlikte herşey değişti. Üç buçuk yıldan sonra hala komuoyu araştırmalarının böyle olması benim için bir bilmece.

ABD'nin Türkiye için olumlu ve güzel işler yaptığını ifade eden Scott Kilner, yetkililerin bunu komuoyuna anlatmamakla suçladı. Yetkilileri göreve çağıran Kilner, bunun zaman içinde çok aşındırıcı olacağını da sözlerine ekledi.

Ama uzun süredir hükümet içinden ya da dışından bu konuda ağzını açmadı. Türkiye'ye ana güvenlik sorununda yardım ettiğimiz için takdiri hak ediyoruz. Bu ilişkiye önem veren güvenilir kişiler bunları söylerse bu bizim için olumlu bir ses olur.

ÜZE TENGRI TEMÜR CIDA OKLAR BIRLE BIR BULUT

  BASBUGUMUZ TANRIKUTTUR TANRIKUTTUR

                       TANRIKUT.

Çevrimdışı motun yabgu

  • Türkçü-Turancı
  • *****
  • İleti: 1566
Ynt: ABD Başkonsolosu itiraf etti!
« Yanıtla #1 : 17 Temmuz 2012 »
Ulan kilner gözünüze dizinize dursun allah belanizi versin . Gerek Recep Teyyip Kördogan ,gerek bursunuzla okutup adam ettiginiz ABDallah Güllüyan , gerekse diger tasmali hizmetkarlariniz olsun , listeleyip faksladiginiz generalleri , kurmay subaylari teker teker ,havadan sudan gerekcelerle tutuklayip silivriye istiflemedimi ? Ulan nankör köpek , siz istediginiz icin ,Bülent Arinca suikast tertipliyorlar ayagindan, ordunun namahremi kozmik odalari talan edip , fetosun hakimleri tarafindan , Türkiyenin stratejik savunma bilgileri CIA ye Pentagona bildirilmedimi ? Neymis Türklerin sivil toplum kurma sorunlari varmis !!! Tüh senin allah belani versin namussuz kefere . Ulan milletin yarisini diger yarisina düsman ettiniz . Bundan daha iyi sivil toplum örgütlenmesimi olur ? Dünyanin gelmis gecmis tüm zamanlarin en kahraman ordusuna diz cöktürüp gerdan kirdirmadinizmi ? Genelkurmay baskanimiz , yetistirip cumhurbaskani diye bize pasaladiginiz CIA ajaninin önünde boynunu bükmedimi ? Ulan yalanci köpek . Siz Türkiyeyi degil , Türkiyeyi yikmak yok etmek istiyenleri cesaretlendiriyorsunuz ? Türkiyeye ana güvenlik sorununda , ermeniye ,IT´e .kürt´e , rum´a destek vererekmi yardim sagliyorsunuz ? Israil Rus savas gemileri Kibris karasularinda tabikat yapiyor . Güvenlik destegini tahrik ve tehditleri seyrederekmi veriyorsunuz ? Kalsinlan kilner lazim degil . Bozkurtun boynu kendi isini kendisi gördügü icin kalindir . Recebinizi Gülünüzü ,Fetosunuzuda  alin gidin lazim degilsiniz namussuz go homeler.
ÜZE TENGRI TEMÜR CIDA OKLAR BIRLE BIR BULUT

  BASBUGUMUZ TANRIKUTTUR TANRIKUTTUR

                       TANRIKUT.