Gönderen Konu: Ermeni kökenli Abdullah Gül'ün Ergenekon'daki rolü  (Okunma sayısı 3690 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı motun yabgu

  • Türkçü-Turancı
  • *****
  • İleti: 1566
Gül'ün Ergenekon'daki rolü
Abdullah Gül'ün Ergenekon ve Balyoz tertibindeki rolü, Başdanışmanı Ahmet Sever'in açıklamalarıyla bir kez daha gündeme geldi. Sever, Gül olmasaydı Ergenekon ve Balyoz süreçlerinin başarılı olamayacağını belirtti. Bu açıklama oldukça önemli... Çünkü Abdullah Gül, bizzat operasyon talimatını veren isim.
01 Ağustos 2012 Çarşamba 00:34
Gül'ün Ergenekon'daki rolü

"Ergenekon ve Balyoz süreçleri Abdullah Gül sayesinde başarılı oldu." Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanı Ahmet Sever, basına verdiği röportajda Abdullah Gül'ün Ergenekon ve Balyoz tertiplerindeki rolünü bir kez daha gözler önüne serdi.

Aslında Abdullah Gül, Ergenekon tertibin başından bu yana aktif görevde... Gül, Ergenekon iddialarının delillendirilmesi ve operasyonun hazırlanması talimatını veren isim.

17 Mayıs 2006'daki Danıştay saldırısı, Fethullahçı Gladyonun Ergenekon tertibine uznana en operayonlarından biriydi. Saldırı gerçekleşmiş, Danıştay hakimi Mustafa Birden hayatını kaybetmişti. Dönemin Başbakan Yardımcısı ve Terörle Mücadele Yüksek Kurulu Başkanı Abdullah Gül'dü...

Danıştay saldırısının hemen ardında2n Abdullah Gül'ün ilk icraatı okları Türk Silahlı Kuvvetleri'ne yöneltmek oldu. Gül, "çetenin başı ordudan atılma" açıklamasıyla emekli Yüzbaşı Muzaffer Tekin'i işaret etti. Oysa Muzaffer Tekin'in Danıştay saldırısıyla ilişkisine dair en ufak bir bilgi yoktu.

Emniyet ve MİT yöneticileri de Gül'le olaydan sonra bir bilgilendirme toplantısı yaptı. Bu toplantıda Abdullah Gül'e bir şema sunuldu. Şemadaki isimler arasında İşçi Partisi yöneticileri ile Türk Silahlı Kuvvetleri'nin üst düzey isimleri vardı.

Bu toplantıya dair bilgileri dönemin Radikal Gazetesi yazarı İsmet Berkan yazdı. Gül o toplantıda, MİT ve Emniyet yetkililerine şemadaki isimlerin suçlamalarla ilişkilendirilmesi talimatını verdi.

Bana anlattıklarınızı delillendirip savcıya da anlatın, hepsi yakalansın, yargılansın.

Abdullah Gül sadece delil değil, bu delilleri kullanacak bir savcı bulma talimatı da verdi. O toplantıya katılan polisler, gazeteci Murat Yetkin'e "Bir türlü savcı bulamadık" diye yakınmışlardı. Bir süre sonra Radikal yazarı İsmet Berkan , "Bir türlü savcı bulunamıyordu. Nasıl olduysa Zekeriya Öz bulundu" diye yazdı. Ve bulunan savcı Ergenekon operasyonlarının düğmesine bastı.

Ancak Abdullah Gül'ün Ergenekon tertibindeki rolü burada tamamlanmadı. Gül, basında yer alan uydurma iddialara hep destek verdi. 2007 seçimlerinde dönemin Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ'un Erkan Mumcu'yu etkilediği iddiasına anında sahip çıktı.

Hrant Dink cinayeti ile Ergenekon bağlantısının kurulması için de en yoğun çabayı Abdullah Gül harcadı. Mahkemenin "örgüt yok" kararının ardından Abdullah Gül, Devlet Denetleme Kurulu'nu harekete geçirdi.
ÜZE TENGRI TEMÜR CIDA OKLAR BIRLE BIR BULUT

  BASBUGUMUZ TANRIKUTTUR TANRIKUTTUR

                       TANRIKUT.

Çevrimdışı Tien San

  • Türkçü-Turancı
  • ****
  • İleti: 144
  • Hunkurt - Tien San
Anlasilir gibi degil . Ermenistanda bir Türk´ü muhtar bile secmezler . Bizde Ermeni rahatlikla cumhurbaskani bile secilebiliyor . Hal böyle olunca sonuclarina katlanmak zorunda kaliyoruz . Cenabu Gök Tanri milletimize akil fikir ihsan eylesin . T.T.K.
EN GÜZEL YÜZ BIZE CIRKIN BIZ SEVERIZ TÜRK YÜZÜ
EN IYI ÖZ BIZE FENA BIZ ISTERIZ TÜRK ÖZÜ.
MILLETCE HEP ALKISLARIZ ANILDIKCA TÜRK SÖZÜ.
            TANRI TÜRK´Ü KORUSUN.