Gönderen Konu: Balyoz'da Mahkeme başkanı, Türk subaylarını PKK’lılara benzetti!  (Okunma sayısı 2919 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı motun yabgu

  • Türkçü-Turancı
  • *****
  • İleti: 1566
Balyoz'da Mahkeme başkanı, Türk subaylarını PKK’lılara benzetti!
Balyoz davasının dünkü duruşmasına mahkeme başkanı Ömer Diken'in sözleri damga vurdu. Diken tutuklu komutanları PKK'lılara benzetti. Diken, "Sizin sözleriniz, yargıladığımız terör örgütleriyle aynıdır" dedi.
28 Ağustos 2012 Salı 05:11
Balyoz'da Mahkeme başkanı, Türk subaylarını PKK’lılara benzetti!
Özer Sürmeli

102'inci duruşması görülen Balyoz davasında, mahkeme başkanı tutuklu komutanlara PKK'lı benzetmesi yaptı. İstanbul 10'uncu Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Ömer Diken, tutuklu komutanlara "PKK'lılarla aynı mantıktasınız" dedi.

Önce tutuklu Albay Ali Türkşen söz aldı...

"Adil yargılanmaya ne yakışacaksa en uygun cezayı verin. Kaç yıl yatacağım. Size bu yakışır. Sizden beraat talep etmiyorum. Erk değişir, yeni yapılan duruşma salonlarında siz yargılanırsınız. İnşallah ne yaptığınızı bilmiyorsunuzdur. Kendinizi 'biz ne yaptığımızı bilmiyorduk' diye savunursunuz. Sizin karşınıza da sizin gibi adil yargılayan hakimler çıkar."

Mahkeme Başkanı Ömer Diken bu sözlerin PKK'lıların sözleriyle aynı olduğunu savundu.

"PKK terör örgütünün davalarına da bakıyoruz. Onlar da bizi devrim yaptıklarında yargılayacaklarını söylüyorlar. Sözlerinizden dolayı savcılığa başvuracağız. Sizin sözleriniz, bizim yargıladığımız terör örgütlerinin yaptıklarıyla aynıdır. Aynı mantıkla karşılık veriyorsunuz."

Tutuklu komutanlar ve izleyiciler mahkeme başkanına tepki gösterdi. Tutuklu komutanlar ve izleyiciler salonu terketti.

Duruşmada komutanlar son savunmalarını yapmayı da reddetti.

Savunma yapmayacağını açıklayan 8. Kolordu Komutanı Korgeneral Mustafa Korkut Özarslan, savunma yapmanın anlamı olmadığını söyledi.

"Adil yargılama hakkım elimden alınmıştır. Bu şartlar altında savunma yapmanın anlamı kalmamıştır. Kararı tarih verecektir. Vatan sağolsun."

ulusalkanal.com.tr
ÜZE TENGRI TEMÜR CIDA OKLAR BIRLE BIR BULUT

  BASBUGUMUZ TANRIKUTTUR TANRIKUTTUR

                       TANRIKUT.

Çevrimdışı motun yabgu

  • Türkçü-Turancı
  • *****
  • İleti: 1566
Gün ugursuzun günü . Komutanin basit bir temennisine bile tahammülleri yok . Erk degisecekmiste hakimler yüce divanda hesap verecekmis ! Komutan herhalde hayal aleminde yasiyor olmali ! Hangi parti iktidara gelecekte bunlardan hesap soracak ? MHP mi yoksa yeni CHP mi ? Mevcut partilerin iktidar partisinden farki ne ? MHP AKP yi ölümüne destekliyor . Kendi vekili Engin Alan pasaya bile sahip cikmaktan aciz . CHP kürtcülerin elinde . Genel baskanlari Ermeni kürt melezi Kemal Kilicyan , yardimcilari apo denen köpegin eski avukati Sezgin allahkulu , Yine pavyon garsonu Gürsel Tekin genel baskan yardimcisi ; dersim isyani provokatörü pkk li Hüseyin Aygün . Bunlarmi iktidara gelecekte hesap soracak ? Komutanlarin yerinde olsam hic hayallere kapilmam , gercegi oldugu gibi kabullenirim . Erbakanin picleri ABD yi Israili arkalarina alarak Türkiyede kansiz ihtilal yaptilar . Bütün bunlar olurken Türkiyeyi ic ve dis düsmanlara karsi savunmakla yükümlü komutanlar ,siz ne is yapiyordunuz ? T T K
ÜZE TENGRI TEMÜR CIDA OKLAR BIRLE BIR BULUT

  BASBUGUMUZ TANRIKUTTUR TANRIKUTTUR

                       TANRIKUT.

Çevrimdışı OrkanBey

  • Türkçü-Turancı
  • **
  • İleti: 57
  • ATAM Türküm,övünüyorum ve izinden yürüyorum
   Düsüncelerine saglik, motun Yabgu andasim,

   Bugün mecliste bulunan hic bir sahis artik vekillik sifatlarini, doksan günde 70 sehit vererek, kaybetmislerdir.Bu durumun sorumlularindan en büyügü de, bu duruma gelirken olaylari at gözlükleriyle analiz eden, dönemin komutanlaridir.Ya satilmislar ya da  düsman oyunlarina kurban edilmisler.Dünyanin en güclü ordusu böyle bir durumu iyi analiz edip de öngöremiyor ve önlem alamiyorsa, suclulardir.
   Her tarafimiz sarilmis, elimiz kolumuz baglanmis, ordumuz zaptedilmis, kosmik odalara girilmis, gercek Türk kendi vataninda yakinda gurbetci sifatina düsmesse ne ala, halen mahkemedeki komutanlarin neyi bekledigini anlayamadim, bir kurtariciyi mi?Yoksa yanlis hatirlamiyorsam yillar önce okudugum bir bilim-kurgu romani Metal Firtina idi heralde, asker gizlice bir Mustafa Kemal klonladi da onun yetismesini mi bekliyorlar?

  Tanri Türk Irkini Korusun. :trbayrak
Alma Türk'ün AHINI
Cikar elbet bir gün ACISI
SABIR nedir en iyi biz biliriz
Kalmaz yerde hicbirimizin asil KANI