Gönderen Konu: Alparslan Türkeş IT´ce ( krtçe) dergi çıkarmıştı  (Okunma sayısı 2933 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı motun yabgu

  • Türkçü-Turancı
  • *****
  • İleti: 1566
Alparslan Türkeş Kürtçe dergi çıkarmıştı

14.10.2013 18:50

MHP’de Kürtçe afişlerle başlatan tartışma büyümeye devam ediyor. Öyle ki bu durum saflaşmalara neden oldu. Türkeşçilerle Bahçeli grubu birbirlerine girdi. Ortaya çıkan Türkeş’in Kürtçe dergisi Bahçeli taraftarlarını kızdırdı.

BAŞKANIN ETRAFINI AKİLLER SARMIŞ

MHP’de Kürtçe krizi büyüyor. Alparslan Türkeş’in 1979 yılında Kürtçe olarak çıkardığı “KON” dergisi MHP’de ortalığı daha da karıştırdı. Türkeş’in torunları Fethiye’nin olay belediye başkanı Behçet Saatcı’ya gelerek, “yanınızdayız” dedi.

Bahçeli grubu ise Saatcı’yı “AKP ile dirsek teması yapmakla" suçladı. Bugüne kadar sessiz kalan suskunluğunu ise sadece Odatv özel açıklamalar yaparak bozan MHP Fethiye İlçe Başkanı Cengiz Çay yaşananları hayretle izlediklerini belirtti. Cengiz  Çay Odatv’ye yaptığı özel açıklamada; “Türkçe ile şaka yapılmaz. Radikal gazetesinden Akil insan Oral Çalışlar’a konuşan Saatcı’nın sözlerine baktığımızda açılıma destek ifadeleri var. Başkan yine bir başka akil insan Kadir İnanır’dan destek telefonları aldığını söylüyor. Ne kadar tuhaf! Akillerin çok büyük desteği var başkana! Savunmasını verecektir diye düşünüyorum. Genel başkanımız Devlet Bahçeli ise son yaptığı açıklamayla AKP ve BDP’yi işaret etti. Bu da Saatcı’yı kafasından sildiğini gösteriyor.” diye konuştu.

TÜRKEŞ CEPHESİNDEN KARŞI ATAK

 

Bu arada MHP’nin eski lideri Alparslan Türkeş’in 1979 yılında "Kon” adında Kürtçe dergi çıkardığı ortaya çıktı. Kürtçe’de “çadır” anlamına gelen “Kon” adı ile yayınlanan derginin amacı MHP’nin Doğu ve Güneydoğu’da teşkilatlanmasını sağlamaktı. 1979 yılı Ocak ayında “Doğu’ya uzanan emperyalist elleri kıracağız” manşeti ile yarı Kürtçe çıkan Kon Dergisi’nde, bölücülere karşı olduğu vurgulanıyor, birlik, beraberlik mesajları veriliyordu. Dergide, o dönem Alparslan Türkeş’in sağ kolu olan Ali İhsan Bacanak tarafından kaleme aldığı yazılar da yer alıyordu. MHP Genel Merkezi’nin “kırmızı çizgilerimiz” diyerek partiden ihraç istemine ve Fethiye Belediyesi’ne siyah çelenk göndermesine Fethiye Belediye Başkanı Başkan Saatcı’nın yanıtı sert oldu. Saatcı;  “Türkeş döneminde 1979’da Kürtçe bir dergi çıkartmıştı. O zaman gidip Türkeş’in mezarına da mı çelenk koyacaklar. Var mı böyle bir şey” diyerek sert çıktı.

Murat Sökdü
ÜZE TENGRI TEMÜR CIDA OKLAR BIRLE BIR BULUT

  BASBUGUMUZ TANRIKUTTUR TANRIKUTTUR

                       TANRIKUT.

Çevrimdışı Gorunmez Boz

  • Kurtuluş Türklüktedir, Türk Türkleştikçe güçlenir.
  • Türkçü-Turancı
  • **
  • İleti: 26
Her ne olur ise olsun;
Bu ülkenin adı Türkiye Cumhuriyeti resmi dil Türkçe devletin ve devletin kurumlarının Türkçe yazması gerekir.
Ben ne kadar Türkiye Radyo Televizyon bünyesinde yayın yapan sözde kürtçe dili olarak telaffuz edilen şeye karşı iş em, Muğla ilinin Fethiye ilçesinin belediyesinin de Türkçe harici bir dil yazmasına o kadar karşıyım!
MHP yapar o bir siyasi parti devlet değil yani he seçilir ise bile devlet olamaz hükmet olur iktidar olur, Türkiye Cumhuriyetinin resmi dili Ana Yasa ile belirli sonuç da.
Okullarda öğretilen İngilizce gibi dilleri ise buna dahil görmüyorum sonuçta ana dil Türkçe bunlar ek yabancı dil ve belli bir kültür, tarih ve edebiyatları vardır.
Ama kürtlerin sözde dilinde hiç bir şey yoktur.

Esenlikler
Görünmez BOZ (kurt)