Stratejik olarak IŞİD'in Türkiye'yi vurması biraz zor gibi geliyor bana fakat şu noktadan bakmak gerekirse; her düzensiz birlikler gibi IŞİD'in içinde de bir takım kopmalar mevcut... Bunlara dayanarak gaflette bulunabilirler mi? Evet!
Hükümetin cevabı ne olur bilinmez fakat savaşa gireceğimizi sanmıyorum, masada halletmeye çalışırız gibi geliyor. Yani açıkçasını söylemek gerekirse savaşmaya gerek yok nice koç yiğitlerimiz canından olur şu mübarek günlerde. Tabi IŞİD saldırırsa farklı...
Yani şöyle söyleyeyim; bir kara savaşı yapmayalım. Askerlerimiz araziye yabancı ve o kadar profesyonel kararlar alabilecek sorumlulukta komutanlarımız yok ne yazık ki. Nasıl olur, derseniz. En iyisi sızma yapmak, uç noktalardaki askerleri uyandırmak ya da bombalamak. Dersim gibi.
Askeri gücümüz hafife alınmamalıdır ama ne yazık ki teknolojik gücümüz çok kısır. Zira ben yüzlerce askerimi kaybetmektense binlerce füzelerimi kaybetmeyi yeğlerim.
Bu gece ya da bir hafta içerisinde büyük bir ihtimal Kobani düşer, bilgilere göre sadece merkez kaldı alınmadık, çevre mahalleler alınmış. Lojistik destek de yok.
Ne diyelim, 30 senedir evlatlarımıza kıydılar, 30 senedir ağladık vatan toprağını bizlere dar etmeye çalıştırlar. Diyecek bir şey bulamıyorum değerli soydaşım.