Gönderen Konu: AHKAM KESEN YANCILAR, PAYANDACILAR, EYYAMCILAR!  (Okunma sayısı 51073 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Çağrıbey

• [GÖKBÖRÜ ANKARA]
  • Türkçü-Turancı
  • Ne mutlu Türk doğup, Türk gibi yaşayana!
Ynt: AHKAM KESEN YANCILAR, PAYANDACILAR, EYYAMCILAR!
« Yanıtla #60 : 19 Kasım 2024 »
Latincede homo homini lupus diye bir deyim var!

Thomas Hobbes, insanın doğasını betimlemek için bu kavramı kullanır ki, Türkçe karşılığı; insan insanın, kurdudur demektir.

Ben bu sözü, güncel durumu tanımlamak için, mulier mulieri lopus yani Türkçe anlamıyla Kadın, kadının kurdudur olarak kullanmak istiyorum.

Zira geldiğimiz noktada kadınlar, kadın hakları için çırpınan; kadının; Atatürk önderliğinde, cumhuriyetle birlikte başlatılan Türk Aydınlanmasıyla elde ettiği hak ve özgürlükleri koruma ve sürdürme hususunda, mücadele verenlere karşı sergilediği tavır, insanın; kendi ayağına kurşun sıkmasına benzer, bir seyir takip etmektedir.

Kadın haklarını savunanlara, en çok kadınların düşman olduğu, bir erkeğin, nedenini asla anlayamayacağı, bir gerçektir.

Oysaki akıl ve yaşamın gerçekleri, bütün erkekler; laikliğe, Atatürk devrimlerine ve Türk Aydınlanmasıyla verilmiş haklara karşı çıkıp, yüz çevirse bile, kadınların, hiç bir fire vermeden, topyekun, bu değerlere; sarılıp, koruması, yaşatması ve hatta bu uğurda, ölümü bile göze alması gerekir.

Maalesef bunun tam tersine bir mantık, inanış ve düşünüş hâkim.

Kadınlarımızın önemli bir kesimi; kendilerine hürriyet bahşeden, hukuk önünde eşit kılan, mirasta birebir hak tanıyan, seçen, seçilen, özgür birer bireyler yapan Atatürk'e, kulaklarına üflenen hurâfelere inanarak, düşmanlık ediyor.
Buna modern psikiyatri gönüllü kölelik adını vermektedir.
Bu çok ciddi; deruni-psikolojik ve psikonevrotik, bir maraz olarak, önümüzde durmaktadır.

Türkçüleri bekleyen ne kadar çok sorun olduğunu ve ne kadar büyük bir mücadeleyle karşı karşıya kalacağımızı hatırlatmak istedim.

Ne mutlu Türk doğup, Türk gibi yaşayana!
Saygılarımla.
Çağrıbey