Gönderen Konu: papa  (Okunma sayısı 9794 defa)

0 Üye ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

muglu

• Ziyaretçi
papa
« : 14 Eylül 2006 »
papanın İslamiyet ve Hz.Muhammet hakkındaki açıklamalarını nefretle kınıyorum.
muglu

Çevrimdışı brakisefal

• Türkçü-Turancı
    • http://www.vatankirim.net/
Ynt: papa
« Yanıtla #1 : 14 Eylül 2006 »
pardon ama bize ne ? burası islam forumu mu ?

papa Türklere mi küfür etmiş ? Türkler aleyhinde mi konuşmuş ?bizi bu ilgilendirir.ortada böyle durum yoksa geçiniz konuyu

Aslanonur

• Ziyaretçi
« Yanıtla #2 : 16 Eylül 2006 »
pardon ama bize ne ? burası islam forumu mu ?

papa Türklere mi küfür etmiş ? Türkler aleyhinde mi konuşmuş ?bizi bu ilgilendirir.ortada böyle durum yoksa geçiniz konuyu

Aynen
+
Aşın artık şu İslamiTürk sentezlerinizi

muglu

• Ziyaretçi
« Yanıtla #3 : 18 Eylül 2006 »
Beyler kendinize gelin bizler ne kadar Türk isek okadarda müslümanız.Türk,lük bedenimiz ise islamiyet ruhumuzdur.Sizi bilemem ama ben ateist değilim,müslümanım elhamdülillah.Tanrı dağı kadar Türk hira dağı kadar müslümanız.
MUGLU

Çevrimdışı ATASAGUN

• Türkçü-Turancı
  • Öğreniyor...
« Yanıtla #4 : 18 Eylül 2006 »

Çevrimdışı AttilaHun

• Türkçü-Turancı
« Yanıtla #5 : 19 Eylül 2006 »
Sevgili ırkdaşlar,

Burada din ile ilgili konuları tartışmayalım. Din konusu bizim için bütünleştirici değil, bölücü bir konudur. İsteyen Müslüman olur, isteyen Hıristiyan olur, isteyen Şamanist olur, isteyen hepsini reddedip ateist olur. Din, çoğunluğa değil tekile (kişiye) özeldir.

Aramızda gereksiz tartışma çıkartabilecek bu kavramı burada tartışmayalım.

Bizi birleştiren tek unsur TÜRKLÜK aşkı ile yanıp kavruluyor olmamızdır.

TANRI TÜRK'Ü KORUSUN! O zaten yüce...

Çevrimdışı brakisefal

• Türkçü-Turancı
    • http://www.vatankirim.net/
« Yanıtla #6 : 21 Eylül 2006 »
Türklük gururumuz İslam Şuurumuz sözünü bu yarı ümmetiçi yarı milliyetçi sentezcilerden duymuştum da, Türklük bedenimiz islam ruhumuz diyenini inanın ilk kez duyuyorum. Bu daha saçma..

yapmayın albay. bu en klasik ülkücü zırvasıdır. daha önce duymadığınıza şaşırdığım kadar sizin adınıza sevindim de.

esenlikler

Çevrimdışı [Hun Türk]

• Türkçü-Turancı
  • TTK
« Yanıtla #7 : 21 Eylül 2006 »
Bir kaç sentezci siteye girin. İlk karşınıza gelecek sözdür.
Bana göre ticanilik, nurculuk, yobazlık, komünizm ve partizanlık gibi hastalıkların sebepleri, milli ülküden yoksunluktur.
Hüseyin Nihâl Atsız

TÜRK IRKI SAĞOLSUN !

Çevrimdışı Tabgaç

• Yeni Üye
  • *
« Yanıtla #8 : 05 Ekim 2006 »
mugluya katılıyorum .  En büyük mutluluk, saadet ve bahtiyarlık mânâlarına gelen devleti de Türklere Tanrı vermiştir. Millet ile hükümdarın durumu, Tanrı tarafından yasanır ve tayin edilirdi. Tanrı tarafından İL (Devlet) ve Kut verilen hükümdarlar ve milleti eğer Tanrı yolundan çıkarlarsa, Kut ve İli elinden alınarak cezalandırılırdı. Onun için Türkler, başarı ile felâketlerini hep Tanrının bu yasamasına bağlıyorlardı.
Görülüyor ki, Türkler siyasî iktidarın kaynağını Tanrı'ya bağlamak suretiyle hakanı Tanrı huzurunda sorumlu tutmakla, bugün "Millî İrade" diye ifade edilen "Yüksek otorite" meselesini üstün siyasî kültürleri sayesinde daha o çağlarda halletmiş ve insanları hükümdarın şahsî insaf duygusuna sığınmaktan kurtarmışlardır.
Türkler yeryüzünde Allah'ın askerleri olduğundan azgınların yatıştırılması, haksızlıkların giderilmesi, adaletin yerine getirilmesi ancak bu askerler vasıtasıyla gerçekleştirilecektir. Bu hususta Kaşgarlı Mahmud şunları söylemektedir:

"Gördüm ki, Yüce Tanrı devlet güneşini Türklerin burçlarından doğdurmuş, göklerdeki burçları, onların devletleri çevresinde döndürmüş. Onlara Türk adını kendisi vermiş. Mülk ve saltanatı onlara vererek, onları asrın hükümdarı kılmış. Cihan halkının dizginlerini onların ellerine bırakmış ve onları bütün insanlardan üstün eylemiş. Doğrulukta onlara her zaman yardımcı olmuş, onlara intisab edenleri, onların hizmetinde bulunanları hep aziz kılmış ve bütün dileklerine erdirmiş, kötülüklerin şerrinden korumuş".

Sultan Sencer de bu hususta; "Allah, bu dünyayı bizim tasarrufumuza vermiş ve bize emanet etmiştir. Bütün emirler ve hükümdarlar bizim memurlarımızdır. Biz cihan padişahlığını babamızdan ve halifeden miras aldık" diyor. Eski Türk ilâhî saltanat ve cihan hâkimiyetinin de tam bir temsilcisi olduğunu belirtiyor.

Kaşgarlı Mahmud'un Türkleri Tanrı'nın ordusu sayan rivayeti Türk, Moğol ve Osmanlı hükümdarlarının yazdıkları mektuplar ve fetihnamelerde de kullanılmıştır. İlhanlı hükümdarı Hülâgu'nun Mısır sultanına, Fatih'in Cihanşah'a, Yavuz S. Selim'in ve Kanunî'nin diğer Müslüman ve Hristiyan hükümdarlara gönderdiği mektuplarda askerlerinin "Allah'ın galip ordusu" olduğu yazılıdır.
Türkler, millî, islâmî, insanî duygularını ahenkli bir şekilde terkib ederek, bir dünya nizamı davası gütmüşler, Allah'ın, cihan hâkimiyetini kendilerine emanet ettiğine yürekten inanmışlardır. Türk devletlerinde devam eden "Güneşin doğduğu yerden battığı yere kadar" dünyanın töreye göre, Türk hükümdarı tarafından idare edilmesi inanç ve düşüncesi Osmanlı Türklerine kadar uzanıyor ve kemal noktasına ulaşıyordu.

Türkler için din her zaman önemliydi. Fatih Sultan Mehmet İstanbul'u feth etmesinde Hz Muhammedin Hadisi etkili olmuştur.

Çevrimdışı dukak

• Yasakli
  • Yeni Üye
  • *
« Yanıtla #9 : 05 Ekim 2006 »
ARKADASLAR BU KADAR İSALMİYET DUSMALIGI YAPMAYALIM AMA ATALARIMIZ BU DİNİN YILLARCA SANCAKTARLIĞINI VE KORUYUCULUĞUNU ÜSTLENMİŞTİR VE BUNUNLA KALMAYIP HALİFELİĞİ ALIP İSLAMİYETİN LİDERLİĞİNİ GÖĞÜSLEMİŞLERDİR
BUNDAN SONRA İNSAN HAKLARI YOK! ŞEHİT HAKLARI VAR!