Gönderen Konu: Turkluge Ingilizce Hakaret!  (Okunma sayısı 4124 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı TurklerGucludur

• Yeni Üye
  • *
Turkluge Ingilizce Hakaret!
« : 02 Ekim 2006 »
Arkadaslarim,

insanlarin sanat ve fotograflarini paylasdigi bir sitede ekseriyetle kendi sitesinde olsun baska yerlerde olsun Turkluge hakaret etmekte olan ve bunu ingilizce yapan dahasi Turkiye'de yasayan ve koken olarak Turk olmayan birini tespid etmisbulunmaktayim.siteye uye olma surecimmi tamamliyorum bu arkadasin bir uyariya ihtiyaci oldugu kanisina vardim

*** bu giriste Turkiye'nin sadee Turkler icin olmadigini belirtmektedir kendi sitesinde ise sehirlerimizi susleyen camilerimizin minarelerini affiniza siginarak soyluyorum "fallik" yani tekrar affiniza siginarak erkek penisine benzetmektedir. bunu yazarken sinirden ellerim titriyor, nedemektirbu!!!!!!

bu ne bicim bir terbiyesizlikdir israrla İstanbul'a constantinople demekte bilerek Turk kelimesini kucuk harfle yazmakda,turklerin gerizekali oldugunu her firsadda soylemekdedir

bu insanlar yabanci dilin bilinmedigini ve baska dilde hakaret edebileceklerinimi sanmaktadirlar hepinize sorarim,lutfen tepkilerimizi sayfasina acik secik birakalim. bunun gibiler yuzunden cennet vatanimiz elden gitmektedir, hassasiyetinizi bu insanin sayfasinda TURKCE gostermeyi oneriyorum!!!!!!

Çevrimdışı [Hun Türk]

• Türkçü-Turancı
  • TTK
Ynt: Turkluge Ingilizce Hakaret!
« Yanıtla #1 : 02 Ekim 2006 »
Bu tip adresleri Otağ'da yazmak yasaktır. Bunlarla uğraşmaya değer mi. Ücretsiz bir sunucudan "web alanı" alan herkes aynı içerikli milyonlarca site yapabilir. Tek tek hepsine uyarıda mı bulunacaksınız.? Bir şeyler yapmak istiyorsanız  "wikipedia.org" gibi bilgi kaynağı sunan sitelerde ki yanlışları düzeltin.
Bana göre ticanilik, nurculuk, yobazlık, komünizm ve partizanlık gibi hastalıkların sebepleri, milli ülküden yoksunluktur.
Hüseyin Nihâl Atsız

TÜRK IRKI SAĞOLSUN !

Çevrimdışı acun_34

• Türkçü-Turancı
  • **
« Yanıtla #2 : 02 Ekim 2006 »

Başlığı açan Irkdaşıma soruyorum :

Ben de sizin gibi bu Otağ a yeni katıldım.

İngilizce de Türklüğe hakaret konusunda verdiğiniz örnek :
sanal bir ortamda hakaret içeren konuşmalara olan tepkinizi haklı olarak
Otağ la paylaşmanız sonucunu meydana getirmiş.

Söz İngilizce den açılmışken ;

Ülkemizin adı için reva görülen Turkey  kelimesi bizim için bir iltifat olmadığına göre ?

Üstelik sadece sanal ortamlarda değil de her gün her saat karşı karşıya geldiğimiz bir sorun.

Bu konuda ne düşünüyorsunuz ?

Aslanonur

• Ziyaretçi
« Yanıtla #3 : 02 Ekim 2006 »
Şu an önünde Hindi yazan yere oturacak kadar şeref ve gurur sahibi olmayanlar tarafından yönetiliyoruz. Nedendir bilinmez ama kimse bu Turkey kelimesine birşey demiyor.Türkiye yazsın kardeşim Turkey ne ? Bana göre AB ile süreçte ortam gerilmesin diye ılımlı politikada ne olacak canım anlayışı geçerli oluyor.

Yanlışsa çok özür diliyorum,Etiyopya mı bir ülke bu İngilizce adını değil kendi dilindeki adını kullanmak istemişti ve kullanmıştı.

Turklergucludur kardeşim bir sorunun var mı bilinmez ama TURKCE yazmışsın ya TÜRKÇE yaz ya da hiç yazma.

Türkçe karakterleri kullanmamışsın onlara dikkat etmeni öneririm.

İngilizce,Arapça,Farsça,Fransızca kelimeler dilimize girmiş durumdalar.İngilizce kelimeler özentidir ve tak diye fark edilir.Ya Arapça kelimeler ve Arapça adlar ne olacak ? Arapça adlar konusunda sözü dahi edilemiyor.Kutsal isimdir şudur budur derken din ön plana çıkıyor.Bence İngilizce kelimeler farkediliyor,özenti ürünü milli benliği ortaya çıkarmakla uzun sürede çözülebilir.Ama Öz Türkçe'ye dönme aşamalarında Arapça kelimeleri dilimizden çıkarmak çok çok çok zor olur.

Tanrı yanınızda olsun yatmam gerektiği için kısa kesmek zorunda kalıyorum