Gönderen Konu: ŞEHİT OLDU DENİLEN JİTEMCİDEN İTİRAFLAR  (Okunma sayısı 3704 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı ALP-ER-TUNGA

• Türkçü-Turancı
  • BU YOL KUTLUDUR;GİDER TANRIDAĞ'INA!
İçişleri’nin mahkemeye ‘şehit’ olarak bildirdiği eski JİTEM elemanı Abdulkadir Aygan, iki cinayetle ilgili itiraflarda bulundu.

ESKİ PKK itirafçısı ve JİTEM elemanı Abdulkadir Aygan, faili mechul cinayetlere ilişkin yeni bir itirafta bulundu. İçişleri Bakanlığı’nın Diyarbakır 7. Kolordu Mahkemesi’ne ‘şehit’ olarak bildirdiği Aygan, İsveç’ten e-mail yoluyla iki cinayete ilişkin bilgiler verdi. 1997’de kaybolan İlyas Eren’in avukatı Semir Güzel ile 14 yıl önce Diyarbakır Silvan’da faili meçhul cinayete kurban giden Dr. Mehmet Emin Ayhan’ın eşi Cennet Ayhan’a ulaşan Aygan katilleri açıkladı.

Tutuklama kararı çıkmıyor
Aygan, avukat Semir Güzel’e gönderdiği mesajda İlyas Eren olayıyla ilgili, JİTEM’in görev yaptığı Saraykapı’daki rütbeli askerleri suçladı. Cennet Ayhan’a gönderdiği mesajda ise sorumluların; Diyarbakır Jandarma İl Alay Komutanı Albay İ. Y. ve Silvan İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı B. E. ile MHP’li Z. K. olduğunu iddia etti.

1990-1997 arasında ‘faili meçhul’ cinayete kurban giden Lokman Zuğurlı, Zana Zuğurlı ve Servet Aslan’ın vekilliğini yapan Av. Habibe Değer, ‘Askeri Mahkeme’de yapılan dört duruşmada sekiz sanık hakkında tutuklama kararı çıkartılmasını talep ettim. Ancak mahkeme sadece nüfus kaydı ölü olarak kapatılan Abdulkadir Aygan’a Jandarma’nın verdiği Aziz Turan sahte ismi hakkında tutuklama kararı çıkarttı’ dedi.

Delil bulma çabası bile yok
Av. Değer şunları söyledi: ‘Duruşmalarda adresleri ve görev yerleri bilinen sanıkların mahkeme huzurunda ifadelerinin alınmasını istiyoruz. Ancak mahkeme talimatla ifade alıyor. Sanıkların mahkemede savunma yapmalarına izin verilse müdahillik hakkımızı kullanıp kendilerine faili meçhul cinayetle ilgili soru soracağız. Delil olmadığı söyleniyor. Mahkeme delil bulmak için hiç çaba sarfetmiyor.

Sanıklar hakkında tutuklama talebinde bulunuyorum, Askeri Mahkeme Başkanı ‘Sanıkların bu cinayetleri işlediği nereden belli’ diyor. Abdulkadir Aygan’ın itirafları ile Kutlu Savaş’ın Başbakanlık Teftiş Kurulu Başkanı iken hazırladığı ‘Susurluk Raporu’ en büyük delil. Bu deliller görmezlikten geliniyor. İtirafçı Aygan İsveç’ten o dönem Doğu ve Güneydoğu’da işlenen faili meçhulleri bir bir itiraf ediyor ama buna rağmen de tutuklama kararı çıkmıyor.’

Star Gazetesi

ÜZE TENGRİ BASMASAR,ASRA YİR TELİNMESER,TÜRK BUDUN,İLİGİN,TÜRÜGÜN KEM ARTADI...

Çevrimdışı ALP-ER-TUNGA

• Türkçü-Turancı
  • BU YOL KUTLUDUR;GİDER TANRIDAĞ'INA!
Ynt: ŞEHİT OLDU DENİLEN JİTEMCİDEN İTİRAFLAR
« Yanıtla #1 : 30 Ekim 2006 »
Şu haberdeki saçmalığa bakın hem pkk elemanı hem JİTEM elemanı.JİTEMciler onurludur.Ben burda çamur atma görüyorum.Bide ne bu faili mechuller demiş.JİTEM faili mechul işlemez,ordu adına emir alır uygular.JİTEMe çamur atmayın ve pkk ile ilişkilendirmeyin Star gazetesi çünkü YEMEZLER!

ÜZE TENGRİ BASMASAR,ASRA YİR TELİNMESER,TÜRK BUDUN,İLİGİN,TÜRÜGÜN KEM ARTADI...

Çevrimdışı TeknikTürk

• Yasakli
  • Türkçü-Turancı
« Yanıtla #2 : 30 Ekim 2006 »
Subaylarımızın ellerine sağlık.Devamını bekleriz.tabi bu haber doğru ise ki bana orduyu karalama namına fettullahcı cenahın bir oyunu gibi geliyor.

Çevrimdışı alparslan-75

• Yasakli
  • Yeni Üye
  • *
« Yanıtla #3 : 01 Kasım 2006 »
HAKLISIN KANDAŞ BENCE DE BUNLAR GÜLEN CEMAATİ MENSUPLARININ İŞİ PEK ÇOK YERE KOLAYLIKLA ULAŞABİLECEK BİR KONUMDALAR YANİ İŞİ İYİCE AZIYA ALDILAR

Çevrimdışı ozerkhan

• Türkçü-Turancı
  • **
« Yanıtla #4 : 02 Kasım 2006 »
bu haber bölgedeki jandarma kuvvetlerimizin otoritesini yıkmak için iftira olarak yapılmış olabilir.ben bu tür haberlere fazla itimat etmiyorum.sadece psikolojik savaş teknigi bunlar.
Kürşadın narasıyla indik Tanrı dağından.Ruhumuzu kandırdık Orhunun kaynagından.Bu kaynaktan içenlerin yürekleri TÜRK olur.TÜRKE KEFEN BİÇENİN ÖLÜMÜ KORKUNÇ OLUR!!!