Gönderen Konu: Bu kitabı almayalım  (Okunma sayısı 3307 defa)

0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı alpturan

• Yasakli
  • Türkçü-Turancı
Bu kitabı almayalım
« : 30 Kasım 2006 »
Ben bu aralar osmanlı tarihine merak saldım ve geçenlerde AKÇAĞ yayıncılıktan çıkan bir kitap aldım.Tavsiyem
bu yayınevinden hiçbir kitap alımamasıdır.Kitapta bariz hatalar ve ümmetçi yaklaşımlar var.Mesela;

1-Genç Osman'ın din ile devlet işlerini birbirinden ayırmak istediğini belirtip onu eleştirmesi.
2-İttihat ve terakki cemiyetinin tamamını mason olarak göstermesi.
3-Enver paşaya şehit yerine öldü denilmesi
4-Vahdettine hain değildi demesi ve sanki AtaTürk ona ihanet etmiş gibi göstermesi
5-Kızılbaş teriminin resmen alay için kullanılması

Tüm bunlar galiba Türkçü kandaşlarım için yeterlidir.
Ayrıca Osmanlı Tarihini düzgün anlatan bir kitap ismi verirseniz çok sevineceğim.

Çevrimdışı Deli

• Türkçü-Turancı
Ynt: Bu kitabı almayalım
« Yanıtla #1 : 04 Aralık 2006 »
Alpturan ırkdaşım aynı sorun bende de var tahminim her Türkçü ırkdaşımızda da vardır.

Bir kaç örnekte ben vereyim.Fatih Sultan Mehmet Han'ı anlatan bir kitap alıyorum ve hep aynı çerçeve içinde Fatih Han'a ayrılan sayfa sayısı Arap Akşemseddin'e ayrılandan daha az.Fatih Han nasıl anlatılır?Yaptığı savaşlarla,siyasetçiliği ile yaptığı işler ile,komutanlığı ile kahramanlıkları ile amma bunlar hiç anlatılmıyor bir kaç sayfa İstanbul'un fethi sonra rüyaları,mucizleri anlatılıyor.Hele o Akşemseddin arabını okuya okuya zamane ağzı ile söylersek" kal geldi".

Fakat onlar şunu idrak edemiyor.Fatih olmasaydı Türk'ün kaybedeceği çok şey vardı fakat Akşemseddin olmasaydı Türk Milleti bir Arabın mezarından başka birşey kayıp etmezdi.

Genç Osman zamanında "hacca gideceğim" demiş.Doğru biliyorsam hacca gitmek o devir için anadoluda ordu kurup Yeniçerileri yok etmek manasına geliyordu.Bunu engelleyen yine bir arap Aziz Mahmut Hüdayi'dir.Daha sonra Aziz Mahmud'un engellemesi yüzünden Genç Osman Yeniçeriler tarafından katledildi.Fakat nedense bu Aziz Mahmut Hüdayi'nin Türk devletine bir iyiliği ve hatta mucizesi olarak gösterilir.Ama bana göre Aziz Mahmut,Genç Osman’ın katilidir.

Fatih Sultan Mehmet Han demirciydi bunu biliyoruz fakat sürekli bu,Davut  Peygamber'in demirci olması ile bağdaştırılıyor.Ama hiç kimsenin aklına Fatih'in demirci olmasının nedenini öz ve öz atası Gök-Türklerle bağdaştırmak gelmiyor.

O tip tarihçiler Osman Gazi’nin kımız içtiğini falanda yazmazlar.Hele Yeniçeri ocağının Türklerde tarihi ırkçı görüşün bir mahsulu olduğundan hiç bahsetmezler.Hatta daha ileri gidip Onlar için Türkler 1299 yılında paraşütle inmiştir.Müslüman kavimler Türklere hep Avrupa’nın kışkırtması ile ihanet etmiştir.

Din bağnazlığı kafalara öyle bir çakılmış ki çıkartması güç.Bunun tek nedeni devletimiz laik oldu ama beyinler hala şeriatla yönetiliyor olması.

Şimdi bir Ülkücü arkadaşıma bunu anlatsam ki anlatıyorum da .”Vay faşist,vay ırkçı vay Hitler hayranı ulan Akşemseddin Hazretlerine sen nasıl Arap dersin,o Türk’tü,Hazreti Fatih onun elinde yetişti,Akşemeseddin olmasaydı İstanbul feth edilemezdi,deyyus seni,kafir seni” gibi övgülere mazhar kalıyoruz.

Neyleyelim kaderde ülküdaşlarımızdan bu övgüleri işitmekte varmış.

Biraz içimi dökmek gibi oldu ama.

Yalnız birşey soracağım Akçağ Yayıncılık derken Akçağ Kitapevi var oda onlara mı bağlı?

Saygılarımla
NE AMERİKA , NE RUSYA , NE ÇİN ,
HERŞEY MİLLİYETÇİ TÜRKİYE İÇİN ...

Çevrimdışı alpturan

• Yasakli
  • Türkçü-Turancı
« Yanıtla #2 : 04 Aralık 2006 »
"Yalnız birşey soracağım Akçağ Yayıncılık derken Akçağ Kitapevi var oda onlara mı bağlı?"

Bu konuda bilgim yok kandaş.

"Din bağnazlığı kafalara öyle bir çakılmış ki çıkartması güç.Bunun tek nedeni devletimiz laik oldu ama beyinler hala şeriatla yönetiliyor olması."

Haklısın kandaş.Keşke daha o zamandan Genç Osman laik olmasa bile seküler bir sistem getirebilmiş olsaydı.Belki durum çok daha farklı olurdu.

Ayrıca AKÇAĞ yayınların bir kitabında Osman Gazi'nin oğlu Orhan'a şunları söylediği yazıyor:"Oğlum,bizim davamız kuru kavga ve cihangirlik davası değil.Bütün ömrümce dinimize hizmet için yaşadım.Sana yakışacak olan da budur."

Bu sözler tamamı ile olmasa da bance yanlıştır.Elbette herkes dininin yayılmasını ister fakat aleme düzen getirme görüşü bundan çok Başbuğ ATİLLA'NIN :
"Ben ve milletim Tanrı'nın kırbacıyız.
Tanrı yoldan çıkan milletleri
cezalandırmak için bizi gönderir."
Sözlerine dayandığını düşünmekteyim.
Belki tarih bildiğini zanneden bu tür yazarlar :"Atilla'da müslümandı"derler

Çevrimdışı TeknikTürk

• Yasakli
  • Türkçü-Turancı
« Yanıtla #3 : 07 Aralık 2006 »

Din bağnazlığı kafalara öyle bir çakılmış ki çıkartması güç.Bunun tek nedeni devletimiz laik oldu ama beyinler hala şeriatla yönetiliyor olması.

Tebrik ederim soydaş.Harika bir yorum.Mükemmel bir saptama.