Gönderen Konu: ...MERHABA HER KÖŞEBAŞINDAKİ KUYTU İHANET MERHABA!  (Okunma sayısı 3780 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Kağan Murathan

  • Ziyaretçi
Türk (!) Tarih Vakfı Yayın Organları arasında bulunan Toplumsal Tarih Dergisi her sayısında Türkiye'nin mozaik yapısına ve muhteşem kültürel değerlerine ayırıyor. Kutluyorum (!)

 
Alıntı
156. sayımızla merhaba...

Evliya Çelebi’nin Seyahatnamesi’nde
16. ve 17. Yüzyıllarda “Kürdistan”

Evliya Çelebi’nin, Kürt eyaletleriyle ilgili gözlemleri üzerine Martin van Bruinessen tarafından kaleme alınan bir çalışma:

Amadiya, Kürt emirlikleri arasında en özerk ve en güçlü emirlik olarak öne çıkar. Evliya Çelebi, diğer herhangi bir Osmanlı eyaletinde olduğu gibi buranın da bir dizi sancağa ayrıldığını gözler, fakat memurluklara yapılan atamalar sultan tarafından değil, Amadiya hanı tarafından yapılmaktadır. Burada sipahi ordusunu besleyecek Osmanlı tımar, zeamet sistemi, yeniçeri birlikleri ya da başkaca Osmanlı askeri görevlisi yoktur. 


Alıntı:
157. sayımızla merhaba...
Kapak yazımız, Nâzım’ın kendi kaleminden, kaçış öyküsü. Bu yazının anlamı nedir, niye yazılmış sorularına cevap aradığımda, anladım ki bu şekilde yurtdışına çıkanlar, böyle ifade verir gibi bir anlatımda bulunmak durumunda. Nâzım yazıyı Rusça kaleme almış; herhalde gençlik yıllarında gittiği Sovyetler’de bu dilde epey ilerleme kaydetmiş ki, on küsur yıl hapisten ve öylesi bir kaçıştan sonra aklını toplayıp Rusça yazabilmiş. 



Alıntı:
158. sayımızla merhaba...

Hrant Dink’in vurulduğu haberi geldikten sonra Agos gazetesi önüne gittik, beklemeye başladık. 1000-1500 kişilik grup kaldırımlara ve ortadaki refüje dağılmış, trafik akıyor. Bozkurt işareti yapan “gençleri” taşıyan bir araba kornasını öttürerek geçiyor. Ermeni cemaatinden insanlar, Agos gazetesi çalışanları kalabalığa mum dağıtıyor. Yakıyoruz mumları, rüzgâr esiyor, bir daha yakıyoruz, yine sönüyor, yine yakıyoruz…
 


Merhaba Toplumsal Tarih Merhabaaaa...

MERHABA HER KÖŞEBAŞINDAKİ KUYTU İHANET MERHABA!


Kutlamalarınız için :

Hoşdere Caddesi Hava sokak 25/1 06540-Çankaya/Ankara
Telefon: (312) 439 12 61
Faks: (312) 439 12 62
[email protected]



Not. İlk mesajım dolayısıyla kandaşlarıma Selamlar

Çevrimdışı brakisefal

  • Türkçü-Turancı
  • ****
  • İleti: 188
    • http://www.vatankirim.net/
ilk iletinizde bu şerefsizlerin dökümanlarını buraya aktararak dolaylı yoldan onların amaçlarına hizmet edip reklamlarını yapıyorsunuz.

Ayrıca Türk Tarih Vakfı değil; sadece Tarih Vakfı. Bu şerefsizler Türk ismini kullanmaktan itinayla uzak dururlar.Aşağılık sefil köpekler o fazla entelleşmiş beyin kıvrımlarını ermenilere ve diğer bilimum Türk düşmanlarına peçetecilik yapmak dışında pek kullanmazlar.Ciddiye almamak gerek; nitekim bu gruplar sosyal hayatlarında başarılı olamayan ezik marjinal kesimler olarak mevcutturlar her daim de bu şekilde mevcut olacaklardır.

Çevrimdışı Deli

  • Türkçü-Turancı
  • ****
  • İleti: 253
"Evliya Çelebi’nin, Kürt eyaletleriyle ilgili gözlemleri üzerine Martin van Bruinessen tarafından kaleme alınan bir çalışma:

  Amadiya, Kürt emirlikleri arasında en özerk ve en güçlü emirlik olarak öne çıkar. Evliya Çelebi, diğer herhangi bir Osmanlı eyaletinde olduğu gibi buranın da bir dizi sancağa ayrıldığını gözler, fakat memurluklara yapılan atamalar sultan tarafından değil, Amadiya hanı tarafından yapılmaktadır. Burada sipahi ordusunu besleyecek Osmanlı tımar, zeamet sistemi, yeniçeri birlikleri ya da başkaca Osmanlı askeri görevlisi yoktur.  "

  Buranın sayfa sayısını verebilir misiniz acaba veya hangi bölümde onu söyleyebilir misiniz?Altında belirtmişler mi?

               Evliya Çelebi  "Seyahatnamesinde"  Kürtlere şöyle diyor..

  Sencar'ın bir tarafına Saçlı Dağı denmesinin sebebi , bütün halkının kadın gibni fitil fitil saçlı olmasıdır.Gayet pis ve pinti bir toplumdur.Başlarında bit ve pire yuva yapmıştır.......

   Kadınalrın elbiseleri topukalrına iner.Tam bir sene karınlarında çocukları taşımayınca doğrumazlar.Çocuklarına önce siyah köpek sütü verirler.Bunların ülkelerinde bir köpeğe taş atsan , aman zaman vermeden öldürürler.Zira büyük küçük hepsinin evinde beşer onar köepk vardır.....Köpek ile birlikte yatarlar.....
   
  Bu kürtler soğan ve peyniri koyunlarında gezdirirler.....

                                                                              (Seyahatname 396. sahife -  Saçlı Kürtler)

  Her önüne gelen adamı Tarihçi yaparlarsa böyle olur.Bu yazıda akılları sıra Kürtleri mi övüyor?Tarihçi olacak adamın, soyu, fikriyatı iyi incelenmeli yoksa böyle rezillikler bol olur.

  Saygılarımla..

 TTK.
NE AMERİKA , NE RUSYA , NE ÇİN ,
HERŞEY MİLLİYETÇİ TÜRKİYE İÇİN ...

Çevrimdışı bayındır

  • İLTERİŞ
  • Türkçü-Turancı
  • ***
  • İleti: 100
BU YAZI GİZLİ BİR PROPAGANDADIR.HER HAİN YAZIYI OLDUĞU GİBİ OTAĞA YANSITARAK BURAYIDA BULANDIRMANIN ALEMİ YOK.ZAYEN GÜCÜNÜZ YETMEZ.TTK
...Turán.....Turaniákat.......Attilá...