Gönderen Konu: Çankaya Seçimi 1. Tur İptal edildi  (Okunma sayısı 2949 defa)

0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Türk Yiğit

  • Yasakli
  • Türkçü-Turancı
  • **
  • İleti: 35
Çankaya Seçimi 1. Tur İptal edildi
« : 01 Mayıs 2007 »
Anayasa Mahkemesi CHP'nin Cumhurbaşkanlığı seçimi 1. turunun iptal istemini görüştü ve kararını verdi.

Dışişleri Bakanı Abdullah Gül'ün Cumhurbaşkanlığına aday olduğu ve 357 oy aldığı ilk tur seçimi 367 şartı arandığı gerekçesiyle iptal edildi.

Anayasa Mahkemesi Başkan vekili Haşim Kılıç yaptığı açıklamada Anayasa Mahkemesi'nin CHP'nin 1. turun iptali istemini kabul ettiğini söyledi.

CHP'nin talebi doğrultusunda karar veren Anayasa Mahkemesi kararın gerekçesini daha sonra açıklayacak.

Anayasa Mahkemesi Başkan vekili Haşim Kılıç kararı açıklamasının ardındaın "bu iptal birinci tur içindir. TBMM devam eder etmez onu bilemeyiz..." dedi.

Tugrul_bey

  • Ziyaretçi
Ynt: Çankaya Seçimi 1. Tur İptal edildi
« Yanıtla #1 : 02 Mayıs 2007 »
Salona girip çıkıp Chp'lilerde sayılmış ve tamam 367 kişi var denilerek bir oldu bittiye getirilmişti. Arınç aklı sıra bir uyanıklık yapmıştı.
İlk turun iptal edilmesi bence yerinde bir karar.

Çevrimdışı albay

  • Türkçü-Turancı
  • **
  • İleti: 76
Ynt: Çankaya Seçimi 1. Tur İptal edildi
« Yanıtla #2 : 03 Mayıs 2007 »
Bakınız, ben bunun yararlı bir karar olduğunu düşünmüyorum. Bilakis Türk parlementolarını bundan böyle asla Cumhurbaşkanı seçemeyecek duruma getirmiş, parlementer sistemi kilitlemiş gelecekte zararını çok fazla göreceğimiz bir karar bu. Ayrıca maddeler açık. Hukuksal bir  tarafı da yok. 1. turda Seçilme şartı 367 oy almak. Bu kadar basit ve net. 1 tur oylamayı yapabilme şartı 367 değil. Seçilebilme şartı budur. Bugüne kadar seçilen önceki 3 cumhurbaşkanı seçiminde de  367 yakalanamamıştır zaten. Böyle bir şart ta aranmamıştır.

Türkiye Cumhurbaşkanları seçimleri tarihini iyi okursanız göreceksiniz bu süreçlerin her birinin ne kadar sıkıntılı olduğunu. Birçoğunda cumhurbaşkanı seçilemediğini, hatta bazı durumlarda sırf bu yüzden ordunun yönetime el koyduğunu.. Krizler çıktığınız. Şimdi siz bir de bunun üstüne bu 367 baskısını koyacaksınız. Aslında bir yerde sonraki 3 turu geçersiz kılacaksınız. 367 varsa zaten ilk turda seçilirsin. Yoksa zaten bundan sonra oylama bile yapılamayacak. Ne güzel!!

Diyelim biri 80, biri 90 milletvekili olan 2 partisniz. Birleşin boykot edin seçimi. Oh ne iyi.. Seçim yapılamasın. Kriz çıksın..  Bundan böyle canı isteyene cumhurbaşkanlığı seçimini bpykot etme yolu açılmıştır. Bu ne demektir biliyor musunuz? Bu şu demektir. Sırf  Abdullah Gül ü silmek için  bilgisayara format atmak demektir. Tüm bilgileri kaybetmek demektir. Abdullah seçilmesin diye bundan böyle kimse seçilemesin demektir bu.

Aynı 28 şubat kararlarında sırf İmam Hatiplerin yolunu kapamak için 8 yıllık eğitim sistemini altyapısız birşekilde kabul ettikleri gibi..

Türkiyede meslek okulları normal liselerin sadece yüzde 20. İmam hatiplerin bu yüzde 20 deki oranı yüzde 5. İmam hatiplerin tüm okullara oranı yüzde 1. Sırf bu yüzde 1'in  önü kesilsin diye 8 yıllık eğitime geçilmişti.Sonra ne mi oldu?

Sonuç şu:
1) Yetersiz okul binalarında 70 80 kişilik sınıflarda öğretmensiz onbinlerce öğrenci eğitimsiz kaldı.
2) 8. sınıfa kadar eliene meslek alamadığı için Türkiye meslek okullarının ve ara eleman yetiştiren okullarını kaybetti.
3) Ünbiversite önlerinde bekleyenlerin sayısı neredeyse 2 katına çıktı.
4) İlkokul 1 talebesiyle orta 3 talebesini aynı okula gönderdiniz. Aynı tuvaleti kullandırdınız. Her türlü ahalaksızlığın temelni attınız. Büyük çocuktan küçük çocuğa pisliğin transferini sağladınız.
5) Bugün ilkokullarda öğrenciler biribirini boğazlıyor. Bıçaklıyor. Sigara içiyor. Uyuşturucu kullanıyor. Niye?

İmam hatiplerin önünü kesmek için bir nesil feda oldu. Olmaya da devam ediyor.

Neden.

İmam hatiplinin önünü kesmek için.

Konula ilgisi ne mi?

Aynı.

Abdullahın önünü kesmek için hukuk ihlali yapıldı. Bundan son ra her cumhurbaşkanı seçimi sıkıntılı. Krizli olacak. Özellikle CHP o meclisde olduğu sürece cumhurbaşkanı hiç seçilemeyecek.

Niye?

2007 de Abdullah Gül'ün önünü kesmek için.

Değer mi?

Değmeyeceğini göreceksiniz.

Abdullah'ı da imam Hatipliyi de engelllmemizin başkaca yolları da vardı...
Rejimi koruyacağız diye her seferinde asıl zararı kendimize veriyoruz...

İptla kararı iyi olmadı. Hem hiç iyi olmadı. Türkiye kaybetti.

Abdullah Gül ve AKP kazandı..

Kim ne derse desin. Biz kaybettik.

Onlar kazandı.

Çevrimdışı MuSTaFa0607

  • Türkçü-Turancı
  • **
  • İleti: 17
Ynt: Çankaya Seçimi 1. Tur İptal edildi
« Yanıtla #3 : 03 Mayıs 2007 »
 akp çok akıllı oynuyor.. eğer 6 mayısta tekrar 367 sağlanamazsa seçim sandıkları sokaklara dökülecek gibi.. Halkımızın cehaletinden yararlanmayı çok ii bilen erdoğan ve tayfası bu olayı cahil kesim için bir onur mücadelesine dönüştürme çabasında. sonuçta meclisin seçemediği gülü TÜRK halkı seçecek gibi.. Buna acil bi çözüm bulunmalı..
TANRI TÜRK'Ü KORUSUN!.. :?
 :turan:
Benim hayatta yegane fahrim, servetim Türklükten başka bir şey değildir...